Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość księgowa Karolina

Znalazłam sobie pierwszą pracę. Skończyłam studia księgowe.

Polecane posty

Gość zarobki sa normalne....
Ja na stażu zarabiam 2 tys brutto. Zależy, jaki księgowy. Bo np. główny księgowy w jakiejś spółce akcyjnej to zazwyczaj pensja powyżej 15tys zł plus samochód, komputer, komórka, ubezpieczenie dla całej rodziny, darmowe karnety do klubów fitness i na stołówkę czy do restauracji:) Pensja nie jest az tak wysoka, za 2 tys zł ledwo się utrzymasz...

Gość zarobki sa normalne....
Ale dziewczyno, na zostanie główną księgową nie masz szans, chyba że taką za 4 tys zł właśnie:O DO tego potrzebne są lata doświadczenia, kursy, studia podyplomowe lub w ogóle ukończenie innych studiów czy zdobycie państwowych certyfikatów (jak np. mama mojej znajomej- biegłego rewidenta), znajomość perfekcyjna języka itp. PO studiach cię na GK na pewno nie przyjmą:D

Gość księgowa Karolina
Zdecyduję się na tą pracę. Trzeba od czegoś zacząć i może w przyszłości znajdę coś lepszego. To marne pieniądze i pewnie mój narzeczony się będzie z tego śmiał:( Jednak chce pracować. To może głupie że się tak uparłam i chce na siłę. Nie muszę i właściwie zastanawiam się po co szukać pracy. Sprawdzony narzeczony który mnie nie namawia, a wręcz zniechęca do pracy i w końcu jest w tym wiele. On zarabia ponad 9 tyś na rękę, jest co prawda starszy ode mnie o 3 lata i myślę że nigdy mu nie dorównam w kwestii zarobków:( Chciałabym być jednak odrobinę niezależna i to mnie najbardziej motywuje.

Gość dziewczyno
jak możesz mówić, że to marne pieniądze...co ty kurcze, zaraz chcesz zarabiać 5 tysięcy? trochę pokory, jak już ktoś wcześniej powiedział...jesteś po studiach i udało Ci się znaleźć pracę, więc nie wybrzydzaj!