Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość Twoja Historia
Opisz nam swoją przygodę z medycyną estetyczną. Zabiegi od mezoterapii przez botox, korekcję ust kończąc na peelingach mechanicznych lub laseroterapii. http://www.feelbeauty.eu/contest/index/id/3 Przedstaw swoją historie jakie były Twoje doświadczenia i jakie rezultaty osiągnełaś. Najciekawszą historię opublikujemy a autorce tekstu przyznamy nagrodę w postaci wybranego zabiegu z medycyny estetycznej w wybranym gabinecie w Polsce. Zapraszamy i czekamy na Twoją historię. http://www.feelbeauty.eu/contest/index/id/3

Gość mezoterapia na blizny
Droga Celesto wybieram się wkrótce na laser smartxide dot w celu zlikwidowania blizn potrądzikowych i mam pytanie: czy można dodatkowo w moim przypadku poddać się zabiegowi mezoterapii? Czy to się wogóle stosuje razem. Proszę o pomoc

Gość zaffiro
Pani Celesto Mam 40 lat schdłam 2o kg, co niestety widac na trochę obwisłym owalu twarzy. Myślałam o zabiegu na sprzęcie zaffiro. Czy wg Pani opinii jest to bezpieczny zabieg? Na co należy zwrócić uwagę podczas wykonywania tego zabiegu, a tak ze po zabiegu? Na innym wątku dużo złego naczytałam się o "zabiegach termicznych" i zaczynam mieć obawy co do mojego wyboru. Proszę o Pani opinię.

Gość soy souce
Pani Celesto Proszę o odpowiedź Co robić?

Gość bagusia
Pani Celesto mam ogromną prośbę. Wykonywałam zabieg na twarz Alma Harmony (za cenę ponad 600 zł) - chciałam poprawić generalnie wygląd skóry, pozbyć się przebarwień, odmłodzić ją etc....ale widzę że jest wiele gabinetów oferujących zabiegi fotoodmładzania za cenę 95 zł (w opisie urządzeń jest np: Urządzenie MULTI-LIGHT PLUS to innowacyjne urządzenie, łączące aż 4 technologie: E-Light IPL+RF, IPL, Fale radiowe bi-/multipolar oraz kawitację ultradźwiękową") czy warto płacić tak dużo ponad 600 zł za Alma Harmony czy może wybrać się na zabieg fotoodmładzania za 95 zł ? Będę przeszczęśliwa jeśli mi Pani podpowie :)

Gość Po ospie
Do pani Celesty Wit am. Moj problem polega na tym, ze mam na calej twarzy blizny po ospie, na ktora chorowalam jak Mialam 3 miesiace zycia na swoim koncie :-( Wiem, ze na chwile obecna sa rozne sposoby usuwania blizn oraz w zaleznosci od ich rodzaju potrzebna jest jakas okreslona ilosc zabiegow. Chcialam zapytac jaki rodzaj usuwania wybrac, dodam ze chce to zrobic laserem,gdyz bedzie to chyba najlepszy I najskuteczniejszy sposob. Chcialabym sie dowiedziec jaki laser wybrac do tego celu, ile mniej wiecej zabiegow byloby konieczne( Wiem , ze po konsultacji mozna mniej wiecej okreslic liczbe, ale tak mniej wiecej chcialabym wiedziec. Mysle, ze pani jako kosmetyczka wie jak wygladaja blizny po ospie:-). ) chcialam rowniez zapytac w jakich granicach miesci sie cena takiego jednego zabiegu .jesli pani moze to Prosze podac adres strony www pani gabinetu. Pozdrawiam I bylabym wdzieczna za odpowiedz :-)

Witam ja też miałam porblem z bliznami na twarzy drobnymi ale jednak licznymi potrądzikowymi. Zrobiłam zabieg laserm Frx i jestem bardzo zadowolona .Co prawda przez 3 dni twarz była zaczerwieniona ale warto było .Blizny się spłyciły a w niektórych miejscach są zupełnie nie widoczne. Robiłam zabieg w AB MED w Poznaniu.Polecam ja jestem bardzo zadowolona.

Gość Drogie Panie!
Wystarczy pocztać o różnych tragiediach kobiet po zabiegach laserowych a wy jeszcze nie macie dosyć! Wystarczy wejść na tematy o FR , thermage i poczytać co piszą poszkodowane i oszpecone kobiety.

Gość Zuzankaaa
Nie polecam zabiegu trinity w Q10 .Zakupiłam kupon na ten zabieg przez grupona i zastanawiam sie do teraz czy ta oferta na gruponie nie byla tylko po to aby nałapać królików doswiadczalnych na których bedzie sie można sie nauczyc i poeksperymentowac. Twarz miałam tydzień popuchniętą , nadwrazliwą na kazdy najmniejszy dotyk, nawet mycie twarzy wacikiem było bardzo długo uciążliwe. Miałam poparzony naskórek. Osobiscie nigdy w zyciu tam juz nie pójde i zadnym znajomym nie polece, wręcz przeciwnie. To jest moje prywatne zdanie i doswiadczenie z tym salonem, a każdy zrobi to co bedzie uwazał za słuszne.

Gość Po ospie
Mysle, ze te oszpecone kobiety poprostu trafily w rece jakiegos partacza lug zabieg mialy wykonywany jakims starym laserem itp... W stanach mam znajomego story robil zabiegi fraxelem I na nic nie narzekal,,,, w polsce Ludzie tez robia I duzo jest osob zadowolonych,,, ja chcialabym namiar do sprawdzonego salonu,,,

Gość soy sauce
zabiegi miałam wykonywane na sprzędzie najnowszej generacji w certyfikowanym ośrodku, tak więc.... nie był to fraxel ani thermage, ani przypadkowy gabinet kosmetyczny, w odróżnieniu od tamtych laserów miał działać i nie uszkadzać, dostałam takie zapewnienia

do soy souce witam Pania, postaram się jakoś pomóc, ale potrzebuje trochę więcej danych, tzn. pani wiek, jaki efekt chciała Pan osiągnąć, jaką ma Pani skórę, czy były z nią problemy przed zabiegami? Obawiam się, że zadziała Pani zbyt intensywnie. Serię zabiegów refirme poleca się robić w odstępach 2-4 tygodni, jednak bliżej tych 4 tygodni, aby skóra zdążyła wyprodukować nowe włókna kolagenowe. Po takiej serii 5 zabiegów zalecałabym przerwę w zabiegach i dopiero później ewentualnie radziłabym eMatrix, który powinno się wykonywać co 4 tygodnie. Podejrzewam, że Pani skóra nie zdążyła się zregenerować pomiędzy jednym zabiegiem a drugim i po całych seriach. Jednak sa to zabiegi powodujące mikrouszkodzenia w skórze więc trzeba dac jej czas na regenerację i wytworzenie nowych włókien. Aby teraz poprawić jakość skóry pocecałabym Pani zastosowac zabiegi silniestymulujące, ale nieinwazyjne, np. Bezigłowa Mezoterapię nnm terapie przeciwzmarszczkową lub liftingującą. Wspomoże ona regenerację skóry i przyśpieszy produkcję nowych włókien kolagenowych.

To nie reklama tylko dziele się swoimi doświadczeniami związanymi z walką z bliznami. Spróbowałam lasera frakcynego choć wiele słyszy sie złych opini. Ja jestem zadowolona blizny są spłycone i efekt zadowalający. Tak jak piszecie można byc oszpeconym na całe życie ale to kwestia do kogo się trafi. Czy osoba wykonująca ma pojecie co robi no i na jakim sprzęcie pracuje. ja trafiłam w dobre ręce - również z polecenia innego pacjenta.

Gość Po ospie
Do owieczka12 Jesli moge zapytac... Ile zabiegow zrobilas ?? Jaka jest cena Jedn ego zabiegu?? Na stronie chyba jest informacja, ale nie mam PDF I mi nie chce otworzyc :-/ robi as na dalej twarzy czy Tylko miejscowo?? Bylabym wdzieczna za odpowiedz :-) Pozdrawiam :-)

Gość soy sauce
Witam Opensky, cieszę się, że odpowiedziałaś, dziękuję:) w firmie, w której wykonywałam zabieg poinformowano mnie, że nie jest wymagany żaden odstęp pomiędzy zabiegami Renew, Refirme a eMatrixem. po serii Renew, Refirme miałam przerwę 19 dni i zaczęliśmy eMatrixa. same przerwy pomiędzy kolejnymi Renew, Refirm trwały od 19 do 21 dni, przerwy pomędzy eMatrixami były OK tzn 6 tygodniowe. Dzisiaj najbardziej interesuje mnie przyczyna powstania ubytków pod skórą i jak można temu zaradzić. napewno zainteresuję się zabiegami o których piszesz, ale powstaje pytanie i proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedzi na nie, co się stało i czy to jest nieodwracalne. jeżeli przyjmiemy najbardziej katastroficzny scenariusz, czy te zmiany odbudują się tzn. znikną z czasem. chętnie porozmawiam z Tobą na ten temat, czy jest możliwość emailowego kontaktu?

Gość soy sauce
i jeszcze jedna rzecz, która się pogorszyła to powieki górne. na samych powiekach nie było zabiegu, ale miesiąc od ostatniego zabiegu bardzo opadły w porównaniu do stanu wcześniejszego, załamują sie i marszczą. wiąże to z okolicą czoła, myślę, że kondycja czoła ma wpływ na jakośc powiek, a na czole miałam wykonywane zabiegi....

Gość anionimowa123
czy zabieg IPL+ RF urządzeniem Elight dobrze usuwa włoski? mam ciemne owłosienie i interesuje mnie trwałe usunięcie, z tym, że nie chciałabym robic 10 zabiegów, a czytałam ze sam IPL jest dosc słaby i własnie potrzeba robic wieeeeeele zabiegów. jak to jest w przypadku IPL + RF?

do soy sauce postaram się Pani pomóc i dojść do tego co się wydarzyło i jak można to naprawić. Kontakt prywatny do mnie to: info@new-derm.pl

Gość te wszystkie zabiegi
jak nic nie pomogą, to jeszcze zaszkodzą, a Opeksy zamknij się już, bo sama naciagasz ludzi na swoje usługi!

Gość do Opensky
dlaczego spod swojego nicka nie reklamujesz zabiegów, tylko wtedy dajesz inne nicki? Oto przykład twojej chamskiej reklamy: " 13:25 [zgłoś do usunięcia] Mezoterapia Mezoterapia Bezigłowa NNM Lipo Kontour we Wrocławiu 30% taniej! Oferta dotyczy wszystkich terapii: przeciwzmarszczkowej, liftingującej,rozjaśniającej przebarwienia, antycellulitowej oraz lipolizy bezigłowej - redukującej tkankę tłuszczową. Kontakt: info@new-derm.pl" Twoje opinie nie są bezcenne, tylko wymierzone w znalezienie klientów na własne usługi, więc zamknij dziób. Nie potrzebujemy tu takich "rad". Może przeglądnij Twoje oferty na grouponie tych cudownych mezoterapii w promocji i innych, na które ludzie już nie chodzą, bo wiedzą co to za badziew!

Do po osie Ja robiłam Zabieg tylko na policzkach i brodzie bo tam miałam największe blizny. Zapłaciłam 900 zł, ze wzgledu na duża powierzchni. Wiem że można też pojedyncze miejsca robić i wtedy na miejscu na konsultacji lekarz wycenia.

Nikogo do niczego nie namawiam, nie piszę gdzie ma iść na zabiegi, a jedynie staram się pomóc, jeśli ktoś o taką pomoc prosi. Zawsze piszę pod tym samym nickiem, a to że gabinet był reklamowany w innych tematach to nie chamska reklama jak, np. podawanie się za zadowolonych pacjentów, tylko informacja o obowiązujących promocjach. Co do wymienianych przeze mnie zabiegów niech może wypowiadają się osoby, które je robiły. Sposób Pani wypowiedzi świadczy jedynie o Pani poziomie. Nie dziwię się, że pani Celesta, która założyła ten temat już od dawna się tu nie pojawia.

Gość Celesta-kosmetolog
do ewka 74 Proszę się nie martwić bipolarnym prądem zmiennym o częstotliwości fali radiowej nie mozna pogorszyć stanu rzeczy, a na efekty jeszcze za wcześnie, czasem trzeba na nie czekać pół roku, owszem jeżeli korzysta pani z niezbyt profesjonalnego sprzętu efekt może być mizerny, nie rozumiem tylko po co umówiła się pani juz na 6 zabiegów?

Gość Celesta-kosmetolog
do grracja jeżeli pani choroba jest pod kontrolą i nie zażywa pani leków światłouczulających to oczywiście można przystępować do zabiegu, natomiast znowu nie rozumiem po co wykupiła pani aż 6 zabiegów jak efek jest po ok.3 zabiegach, to nie sa przewidywalne zabiegi, o co chodzi?

Gość Celesta-kosmetolog
zuzanka1991 rozstępy można zmniejszyć o ok. 60-70% za pomocą zabiegów frakcyjnych CO2, zabiegi te nie są tanie ale maja najlepszą wymierną skuteczność, nawet w przypadku kilkuletnich rozstępów.

Gość Celesta-kosmetolog
do zielony kwiat jest wiele dostepnych zabiegów likwidujących przebarwienia, ale tak na prawdę najpierw trzeba je zobaczyć i ocenić , poznać genezę ich powstania, aby można je było zlikwidować : laser, peelingi medyczne, cosmelan

Gość Celesta-kosmetolog
do inka nie znam tego sprzętu, ale rzeczywiście aby móc laserowo zamykac naczynka na nogach trzeba mieć odpowiednią głowice laserową o odpowiednich parametrach tak aby jej energia mogła koagulować większe niż na twarzy pajączki, naczynka mogą się wchłaniać do kilku tygodni.

Gość Celesta-kosmetolog
zabiegi z serwisów zakupów grupowych to niepełno wartościowe usługi według mnie , które dla laika niczym sie może nie różnią, ale dla nas osób z branży są sposobem naciągania na usługi , których jakosc ma bardzo wiele do życzenia...

Gość Celesta-kosmetolog
do jedno pytanko nie mam niestety żadnej wiedzy na temat tego lasera, znam bardzo dobrze efekty SmartXide Dot i Lasering jeżeli chodzi o blizny i wiem że są bardzo skuteczne, w mojej klinice obsługujemy pacjentów z oddziałów oparzeniowych , tak więc dosyć często poddajemy zabiegom blizny przerostowe i te dwa lasery są bardzo skuteczne.

Gość Celesta-kosmetolog
lora 123 akurat zabieg frakcjonowania jest najlepszy na blizny. nie wiem tylko skąd taka wysoka cena, proszę poszukać innego gabinetu np z laserem Lasering lub SmartXide Dot, ich ceny w Polsce nie przekraczają 2 000 pln za zabieg, poza tym nie jest powiedziane że ma pani zrobić 4 zabiegi, może będzie pani zadowolona juz po dwóch.