Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Gość na tym forum jest pełno
reklam. To nie jest obiektywny topik, większośc to reklamy nieskutecznych zabiegów

Gość gregoriana
Moje pytanie wiąże się z depilacją IPL-RF. Zabieg ten lepiej działa na ciemne włosy. A co z włosami naturalnie ciemnymi, lecz rozjaśnionymi chemicznie? Chciałabym pozbyć się wąsika. Panicznie boję się odrastania włosków po goleniu czy woskowaniu, więc rozjaśniam go jedynie preparatem Sally Hansen. Czy ma to jakiś wpływ na efekt depilacji laserem? Czy pomiędzy zabiegami IPL można go rozjaśniać? Cz w ogóle zabieg IPL-RF będzie skuteczny i nie będę miała śladów po nim na twarzy? Kusi mnie oferta na grouponie... Ale boję się że sobie zaszkodzę. Jak coś nie wyjdzie to twarzy przecież nie zasłonię :(

Gość żadnych RF i grouponów
!!!!!!!!!!!!!!

Gość gregoriana
ale dlaczego nie? Mogłabyś to uzasadnić jakoś? Też nie jestem do końca przekonana, bo trochę to podejrzane, że sprzedają za praktycznie bezcen drogie usługi. Ale może z drugiej strony jest to dobra okazja? Ja się na tym nie znam, nigdy nie korzystałam, stąd moje wątpliwości i pytania...

Gość kejterin
do kaska12344 czy moglabys napisac,jak wygladala Twoja wizyta w salonie na kamiennej? czy byl z Toba przeprowadzany jakis wywiad, sprawdzano w jakis sposob stan i glebokosc naczynek, zeby dobrac dpowiednia metode? Jesli tak, to ile kosztowalo? mam takze pytanie co celesty - czy zabieg zamykania laserem z systemem ELOS oraz intensywnym źródłem światła IPL moze byc skuteczny do zamykania naczynek na skrzydelkach nosa, policzkach i brodzie? z gory dziekuję Wam za odpowiedz!

Gość 1962
do gregoriana a ja korzystałam z gruponów, odczucia mieszane. Doszłam do wniosku , ze nie ważne jest ile płaci sie za zabieg ( określoną cennikowo kwotę , zwykle z dużą marżą często narzucaną przez producentów sprzętu ) lecz - gdzie sie wykonuje zabiegi . A i owszem byłam niezadowolona z niektórych zabiegów -zarówno ze sposobu wykonania zabiegu i jego skuteczności ale też byłam bardzo zadowolona , ze za bardzo niską cenę skorzystałam z zabiegu , którego profesjonalnego charakteru nie mogłam zakwestionować ( przynajmniej jako laik ) . Nadal zamierzam korzystać z ofert wystawianych przez agregatory zakupów grupowych ale tym razem mądrzej. Żadnych ofert przypadkowych saloników fryzjerskich czy też gabinecików kosmetycznych. Do dla takich firm grupon jest szansą na zyskanie dodatkowych klientów i w konsekwencji dodatkowego zarobku, mimo nominalnie niskich cen ofertowych. Miałam wykonywaną rzekomą mezoterapię bezigłową , która w rzeczywistości była sonoforezą ( w cenie , która przewyższała cenę sonoforozy widniejacą w ofertach gabinetów ) jak również nakłaniania do innych zabiegów , w sposób tyleż nachalny co nieprzekonywujący . W dodatku odnosiłam wrażenie , że jeśli chodzi o teorie - to przewyższam je wiedzą , bądź niewiele były w stanie powiedzieć o sprzęcie na których pracowwały i wykonywanych zabiegach jak o samych zabiegach . Problem w tym , że odnoszę wrażenie , żę gdybym za " zwykłą cenę " przyszła do takiego salonu/ zakładu - rzecz wyglądała by dokładnie identycznie. Zupełnie inaczej sprawa wygląda gdy grupon realizowany jest w renomowanym gabinecie / salonie . Naprawdę nie odczułam że jestem klientem gruponowym i że gdybym zapłaciła zwykłą cenę , byłabym potraktowana lepiej , wykorzystano by lepszy sprzęt , zabieg wykonnoby bardziej profesjonalnie itp. Wnioski na zaś ? Oczywiście korzystać z gruponów bo dla niektórych to jedyna szansa na wykonanie niektórych zabiegów ale baczną uwagę zwracać na oferenta ( strony internetowe , opinie internetowe ) i odrzucać gabineciki przy zakładach fryzjerskich , gabineciki metodą gospodarską w oparciu o jeden zakupiony kombajn kosmetyczny , wszystko potrafiący i przyuczoną do niego panią , niezależnie jak korzystna cenowo byłaby to oferta. NO ale sie napisałam .

Gość Pani celestooo
to pani zaczela z tymi laserami.Tyle osob pyta i czeka na odpowiedz a pani tu stazem w LA sie chwali.Nieladnie oj nieladnie...

Gość RRYBKA
Mam pytanie do Pani Celesty.Czy podczas depilacji laserowej istnieje ryzyko zarażenia jakąś chorobą,np.:hiv czy żółtaczką?Nigdzie nie mogę znależć takich informacji.bardzo dziękuję za pomoc.

Gość nicca
Witam chce spytac czy ktoras z Pan miala robiony podbrodek zabiegami Royal Lipo i Focus RF+., bylam na 3 zabiegach hmm i jakos specjalnej zmiany nie widze, chociaz kosmetyczka juz na 1 zabiegu podala mi lustro i raczej wmawiala mi ze jakoby owal sie podniosl, kurcze tyle razy juz sie nabralam na takie zabiegi ale tyle czytalam o tym focusie...warto robic wiecej? dodam ze bylam na zabiegu podniesienia policzkow restylane i tu naprawde widzialam efekt poza tym lekarz byl naprawde super powiedzial mi czego moge sie spodziewac i ze tak naprawde gora 10-12 m-cy utrzymuja sie wypelniacze po prostu nie sciemnial, podejscie profesjonalne ale czekam na Wasze opinie na temat focusa pozdrawiam

nicca, na foccusa szkoda pieniedzy. Ja robiłam serie 2 lata temu i efektów nie bylo zaraz po zabiegach jak i później, bo wmawiano mi, że efekty będą widoczne za kilka miesiecy. Robiłam serię zabiegów TRINITI, efekt słaby i krótkotrwały. Najlepszy efekt uzyskałam po laserze SmartXide,tzn.cera zrobiła sie ładna. Zmarchy mi sie za bardzo nie zmniejszyły.Teraz myślę o mezoterapii, Restylane, albo o wypełniaczach, ale tez nie wiem na co się zdecydować.

Czesc, jestem po kilku zabiegach zaffiro i falach radiowych - Thermalipo II. Jestem bardzo zadowolona i mysle, ze lasery i tego typu zabiegi sa skuteczne, tylko trzeba wybierac gabinety z najlepszym sprzetem! Ja zawsze sprawdzam co jest w Sharely i Skin Clinic i szukam tych samych zabiegow w moim miescie (Lodz). Wiem, ze te kliniki maja zbyt wiele do stracenia, zeby oferowac nieskutecznie zabiegi. W Lodzi chodze to GoodTime DaySpa. Uwazam ze warto, szczegolnie jak ktos zastanawia sie nad operacja plastyczna! Zbyt ryzykowne, moim zdaniem.

Gość nicca
ok dzieki za informacje tak tez myslalam ze to jednak nie taka super sprawa, odwolam jutrzejsza wizyte szkoda kasy pozdrawiam

do 1962 Na zabiegi na oczy polecam laser CO2 Smart Xide, ładnie podciagnął mi powieki, ale musisz mieć kilka dni wolnych (oczka sa opuchnięte). Niestety mam sińce pod oczami, na to laser nie pomógł, myślę o mezoterapii po oczy, ale od czytania wpisów na forum zgłupiałam do reszty, kompletnie nie wiem co wybrać.

Gość nicca
no i napalilam sie na zabieg BIORAD ale niestety nie moge go wykonac bo mam guzki tarczycy zmiany lagodne ale nie zrobia mi zabiegu wrr z 1 strony jestem zla a z 2 trafilam na uczciwy gabinet, zreszta bardzo sie zainteresowali moja sprawa konsultowali z lekarzem, oddzwaniali do mnie takze jesli chodzi o taka obsluge to bardzo mi sie podobalo, tylko teraz jaki zabieg moge zrobic zeby ujedrnic podbrodek i zlikwidowac chomiki ??? Pani Celesto moze mi Pani podpowiedziec? pozdrawiam

Mam pytanie w sprawie rozstępów. W ciąży przytyłam 20 kg- jedyne co zostało to rozstępy na brzuchu, po bokach i na udach. Rozstępy są czerwone dlatego chciałabym je jak najszybciej próbować zlikwidować przynajmniej w jakimś stopniu. Potrzebuje szczerej odpowiedzi na temat laseru, który jest najlepszy w moim przypadku? Czy laser Fraxel czy lasery Erbowo-jagowe a może Matrix o którym wyczytałam we forum. Będę wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuje :)

Mam pytanie w sprawie rozstępów. W ciąży przytyłam 20 kg- jedyne co zostało to rozstępy na brzuchu, po bokach i na udach. Rozstępy są czerwone dlatego chciałabym je jak najszybciej próbować zlikwidować przynajmniej w jakimś stopniu. Potrzebuje szczerej odpowiedzi na temat laseru, który jest najlepszy w moim przypadku? Czy laser Fraxel czy lasery Erbowo-jagowe a może Matrix o którym wyczytałam we forum. Będę wdzięczna za pomoc. Z góry dziękuje :)

Gość tez chce llaser
ale na twarz

Gość Netaniia
Witam. Mam pytanie do P Celesty. Co Pani sadzi o Zabiegu na twarz laserem Frakcyjno-Ablacyjny Asclepion Dermablate Effect ? Czy to jest dobry laser? Jajek efekty po takim zabiegu i ile zabiegów jest potrzebnych aby uzyskać efekt. Pytam bo jestem po 3 zabiegach tym laserem- pierwszy to był bardziej taki ze skóra mi schodzila, kolejne to zwiększenie parametrów ponoć bardziej wglab skory.. Czego mam oczekiwać, jakich efektów?

Gość milabelqa
Ja byłam na zabiegu frakcjonownia laserowego w Klinice koło Poznania. Lekarz wytłumaczył mi, że efekt zabiegu niekoniecznie zalezy od nazwy lasera ale od parametrów i techniki wykonania. Zdecydowałam się i szczerze wszystkim polecam. Zwłaszcza powieki - mogę powiedzieć, że lekarzrobił mi prawie lifting. Na początku martwiłam się, bo wyglądałam koszmarnie, ale po 4 dniach już byłam zadowolona. Teraz jestem dopiero 3 miesiac po zabiegu i widzę widoczną poprawę. Zwłaszcza odnośnie spłycenia blizn, a dr Łuksza, mówił, że ostateczny efekt widać po 6 miesiacach. Teraz zastanawiam się nad rozstępami. Mogę szczerze polecić w wielkopolsce gabinet tego lekarza.

Gość jasna1
do RRYBKA Zastanów się zanim zadasz pytanie - dlaczego o tym nie piszą? Bo to niedorzeczne... Jak przez światło lampy (nawet laserowej) można zakazić krew żółtaczką lub HIV?! No, chyba, że miał to być żart...

Witam, Proszę Cię o poradę o najskuteczniejsze zabiegi po 40. Niestety nie potrafię wybrać w gąszczu ofert i reklam. Nigdy nie korzystałam z zabiegów u kosmetyczki a już najwyższa pora Interesują mnie najskuteczniejsze zabiegi na 1. odmłodzenie twarzy, zmarszczek,/bez skalpela i botoksu/ 2.poprawienie owalu, likwidacja podbródka 3.wyszczuplenie sylwetki 4.coś super na biust 5. trwała depilacja bikini Cena raczej nie gra roli, chodzi mi o skuteczność zabiegów Z góry dziękuję i pozdrawiam miłego dnia:)

Gość Zdesperowana 30-tka
Mam pytanie do Pani Celesty. Otóż, zdiagnozowano u mnie trądzik różowaty, mam czerwone policzki, nos i czasami pojawiają się pryszcze. I najgorsze, że pryszcze atakowały koniec nosa, skóra zrobiła się śliska, nawet makijaż nie chce się utrzymywać w tym miejscu. Nastąpił przerost gruczołów łojowych. Od stycznia br. jestem po 2 zabiegach systemem GT 55 (elektrokoagulacji z tego co wiem), koloryt nosa delikatnie się poprawił, ale przerosty nie znikają:( Proszę o radę, jaki laser pomógłby w tym wypadku (wygląda jakbym miała nierówny nos:() Dodatkowo od tygodnia przyjmuję Doxycyklinę 2razy dziennie i Detralex na wzmocnienie naczyń, gdy już schodzą strupki na noc używam krem Diroseal. Proszę napisać na ile przed ewentualnym zabiegiem muszę zakończyć stosowanie tych lekarstw i ile po ostatnim zabiegu systemem GT 55 mogę poddać się leczeniu laserowemu. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedź gdyż w moim przypadku czas gra wielką rolę:(