Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Celesta - kosmetolog.

ZABIEGI LASEROWE - pytania

Polecane posty

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do wroc艂awoanka36 tak jak napisa艂am powy偶ej powinna Pani wykona膰 zabiegi laserowe w serii 3-5 i potem prosz臋 si臋 odezwa膰 pomy艣limy co dalej.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wroc艂awianka36
Pani Celesto a jakie Pani proponuje mi te zabiegi laserowe IPL ? Bo ja ju偶 by艂am na IPL 6 razy...

Udost臋pnij ten post

dycia... odno艣nie leczenia tr膮dziku laserem frakcjonuj膮cym - nie ma to sensu. Aktywny tr膮dzik jest wr臋cz przeciwwskazaniem do tego typu zabieg贸w. Oczywi艣cie przebarwienia i blizny si臋 zredukuj膮, natomiast nie wp艂ynie to na wydzielanie 艂oju. Wr臋cz przeciwnie. Sk贸ra po tak agresywnym zabiegu w pocz膮tkowych fazach jest przesuszona i wymaga nawil偶enia i nat艂uszczenia. Przy cerze tr膮dzikowej nast膮pi zaczopowanie gruczo艂贸w 艂ojowych i powstawanie nowych krost. Lepiej wcze艣niej przeleczy膰 tr膮dzik np. wykonuj膮c zabiegi tj. peeling chemiczny - maska tretinoinowa, peeling easy pthytic solution... ewentualnie IPL. Ponadto je偶eli kiedykolwiek stosowa艂a艣 sterydy, izotretinoin臋, Izotec poinformuj o tym lekarza. Zw艂aszcza w przypadku Izotecu wa偶ne jest by nie wykonywa膰 zabiegu wcze艣niej ni偶 p贸艂 roku po zako艅czonej kuracji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do wroc艂awianka 36 Podaje mi Pani bardzo szcz膮tkowe informacje, nie napisa艂a Pani wcze艣niej, 偶e mia艂a Pani robione zabiegi IPL. Je偶eli reasumuj膮c : mia艂a Pani prawid艂owo wykonane 6 zabieg贸w IPl i minimum 1 zabieg elektrokoagulacji i nie widzi Pani 偶adnych nawet minimalnych zmian to znaczy , 偶e zrobi艂a Pani wszystko co mo偶na by艂o aby zamkn膮膰 naczynka. Je偶eli ma Pani problem suchej, zmacerowanej, zaczerwienionej sk贸ry prosz臋 udac si臋 do dermatologa i po prostu przeleczy膰 sk贸r臋 Metronidazolem i stosowa膰 si臋 do higieny sk贸ry obj臋tej tr膮dzikiem r贸偶owatym o czym pisa艂am Pani wcze艣niej. 呕adne urz膮dzenie nie sprawi, 偶e przesuszona, piek膮ca i czerwieni膮ca sie sk贸ra nagle si臋 zregeneruje, teraz potrzebna jest leczenie farmakologiczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elain
DO CELESTY Prosz臋 mi poradzi膰 poniewa偶 moj doros艂y syn ma problem z tr膮dzikiem. czasem ma ladna czysta skor臋 a czasem wyskakuj膮 mu ropne wypryski ,pomimo 偶e bardzo dba o cere czy mo偶e jaki艣 zabieg laserowy by mu si臋 przyda艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milenuszkka
Jesli chodzi o skuteczny zabieg na przebarwienia to polecam Wam dok艂adnie taki http://www.elite.waw.pl/fraxel/ Ja na samym poczatku, kiedy przebarwiena pojawi艂y sie zaraz po urodzeniu dziecka pr贸bowa艂am z kremami rozjasniajacymi. Ale one rozja艣niajace sa tylko z nazwy. Niestety wcale nie pomaga艂y. Tak naprawde efekty sa widoczne dopiero po tym zabiegu.

Udost臋pnij ten post

Nied艂ugo mam zabieg usuni臋cia blizny tartej, jest zgrubia艂a d艂ugo艣ci 2 cm ale straszne przeszkadza mi w prostowaniu 艂okcia jako艣:/, niedawno czyta艂em artyku艂y o zaniedbaniach lekarskich itp. mianowicie o ch艂opaczku kt贸ry poszed艂 do dentysty zarazili Go 艣miertelnym wirusem a tak偶e o takim z operacji przyznaj臋 mo偶e si臋 nakr臋ci艂em zbytnio czy laser przenosi takie rzeczy ale prosz臋 o odpowied藕 tego lub t膮 co naprawd臋 co艣 o tym wie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wroc艂awianka36
witam, Pani Celesto by艂am u kilku dermatolog贸w jeden przepisa艂 mi skinoren na te policzki Totalna masakra ma艂o mi twarz nie odpad艂a drugi dermatolog zaleci艂a tabl.Niverosin mycie buzi cetephilem i wklepywanie cetaphilem MD,FINACEA ZEL 2XDZIENNIE Trzecia dermatolog poleci艂a mi kupi膰 krem replenix 3 niestety nie kupi艂am poniewa偶 kosztuje prawie 400z艂 Pr贸bowa艂膮m sama poradzi膰 sobie z moja buzi膮 stosowa艂am wode termaln臋 do mycia i krem aven bez 偶adnych dodatk贸w sk贸ra z czasem zacze艂a sie wycisza膰 teraz jest tak 偶e ze mycie zwyk艂a wod膮 jej ju偶 tak nie podra偶nia teraz smaruje kremem nawilzaj膮cym do cery naczynkowej z flosleku do tego ma艣膰 z arniki i zwyk艂y krem nivea aby nat艂u艣ci膰 sk贸re Pozosta艂y jeszcze niedomkni臋te naczynka i linijne kropkowane wg艂臋bienia w sk贸rze i dziurki kt贸re wygl膮daj膮 jak bardzo a bardzo rozszerzone pory efekty po elektro :( czy jest jaka艣 szansa 偶e te mikro blizny zejd膮 lub sp艂yc膮 si臋 ?? czy mo偶liwe 偶e mog膮 powsta膰 przebarwienia w tych miejscach ???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na tym forum sporo reklam jest
a偶 偶al wchodzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Anakoni
witam:) moja mama ma na twarzy przebarwienie od 20 lat,pozostale po wycisnieciu niestety,dzis udala sie na zabieg laserowego usuwania,lekarz zrobil jej "kawalek przebarwienia" na pocz膮tek i niestety w tym miejscu skora sie zapadla..czy to zapadniecie skory to efekt trwaly? juz lepiej wygl膮dala ta plama niz dolek na twarzy:( laser moze tak zadzialac? czy ten dolek sie wyrowna?

Udost臋pnij ten post

Anakoni, Zazwyczaj je偶eli chcemy zredukowa膰 przebarwienia musimy z艂uszczy膰 sk贸r臋 do warstwy na kt贸rej si臋 ono znajduje. Dlatego laser zadzia艂a艂 tak g艂臋boko i aktualnie jest "dziurka". Teraz po zabiegu fibroblasty czyli kom贸rki odpowiedzialne za produkcj臋 kolagenu typu III s膮 pobudzone do odtworzenia jego w艂贸kien w nadmiarze i tym samym wype艂nienia ubytku. Nale偶y jednak偶e pami臋ta膰, i偶 jest to proces d艂ugotrwa艂y i mo偶e zajmowa膰 nawet 6 miesi臋cy. Prosz臋 poinformowa膰 mam臋, 偶e powinna przez minimum miesi膮c stosowa膰 w tym miejscu krem z filtrem, by nie pog艂臋bi膰 jeszcze bardziej przebarwienia. Je偶eli to wg艂臋bienie nie zniknie, oznacza to, 偶e u偶yto zbyt du偶ej mocy. Aczkolwiek licz臋 na to, 偶e wszystko b臋dzie dobrze. Pozdrawiam ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andreasss
Pytanie do Celesta - kosmetolog Witam, mam pytanie odno艣nie zabieg贸w na pozbycie si臋 艣lad贸w po tr膮dziku na czole oraz skroniach. Ot贸偶, mam troch臋 p艂ykich dziurek po tr膮dziku na czole oraz skroniach, kt贸re rozsiane s膮 w takich skupiskach tworz膮c co艣 w rodzaju zmarszczek mimicznych (3-4 dziurki obok siebie tworz膮ce lini臋) oraz 3 g艂臋bsze dziurki na czole. Wiem 偶e najlepszy efekt by艂by po laserze Fraxel Re:pair, ale z uwagi na moj膮 prac臋 szukam czego艣 mniej inwazyjnego, 偶eby zrobi膰 zabieg przed weekendem a po weekendzie m贸c si臋 pokaza膰 normalnie w pracy. Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e b臋d臋 potrzebowal serii 3-5 zabieg贸w, natomiast nie wiem na jaki sprz臋t si臋 zdecydowa膰. Mieszkam w okolicach wroc艂awia i p贸ki co orientowa艂em si臋 o zabiegi w 2 salonach: 1. Salon DerMed - zabieg wykonywany laserem Fraxel re:store (cena 1 zabiegu za czo艂o + skronie w moim przypadku to 1100 z艂), 2. Salon Kszta艂tosfera - zabieg wykonywany urz膮dzeniem eMatrix (cena 1 zabiegu - czo艂o + skronie to 800 z艂). Pytanie tylko po kt贸rej serii zabieg贸w mog臋 si臋 spodziewa膰 lepszych rezultat贸w? Dodam, 偶e w kilku miejscach pozosta艂o艣ci膮 po tr膮dziku s膮 r贸偶owe, p艂ytkie dziurki i boj臋 si臋, 偶e po zabiegu laserem Fraxel mog艂yby sta膰 si臋 bardziej czerwone i widoczne z daleka. Pozdrawiam i dzi臋kuj臋 za Odp

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do lena24
Wydaje mi si臋, 偶e nigdzie - ja nie znalaz艂am. By艂am w Warszawie.

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie bardzo prosze o pomoc w sprawie doboru terapi laserowej rzecz jasna :). Na rynku mamy obecnie ca艂膮 game urz膮dze艅 laserwoych i oczywi艣cie ka偶dy gabinet zachwala sw贸j produkt. Czyta艂am o laserze zaffiro, venus freeze i biorad. Wszystkie dzia艂aj膮 na podobnej zasadzie. Jestem po 3 zabiegach venus freeze i nie ma 偶adnych efekt贸w :( strasznie mnie to zasmuci艂o. Skorzysta艂am zatem z biorad i jestem juz po jednym zabiegu na szyj臋 i tez nie widz臋 jakie艣 poprawy, chocia偶by zatrzymania procesu wiotczenia sk贸ry. Jestem naprawde za艂amana, poniewaz opinie o tych laserach sa znakomite a ja nie mog臋 z nich czerpa膰 korzy艣ci. Prosze mi powiedzie膰 na czy nie na wszystkie osoby dzia艂aj膮 te zabiegi, mo偶e trzeba odczeka膰 jaki艣 czas, ale jaki? Serdecznie dzi臋kuje za ka偶da informacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Martyna_W
No niestety, wiele zale偶y od 1) urz膮dzenia 2 ) cz臋stotliwo艣ci zabieg贸w, kt贸re cz臋sto s膮 rzeczami indywidualnymi. Mo偶e potrzeba wi臋cej zabieg贸w? Ci臋偶ko stwierdzi膰 na odleg艂o艣膰. Ja w swoim gabinecie mam lasery marki Glam Beauty i moje klientki do tej pory wychodzi艂y bardzo zadowolone. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do wroc艂awianka 36 prosz臋 uwa偶a膰 na 偶el FINACEA, bo wi臋kszo艣膰 pacjent贸w skar偶y si臋 na du偶e podra偶nienie po aplikacji, 艣lady po elektrokoagulacji lubi膮 niestety pozostawa膰 na d艂ugo, jak podleczy Pani sk贸r臋 b臋dzie mo偶na spr贸bowa膰 pozby膰 si臋 tych blizenek dost臋pnymi metodami , ale najpierw niech Pani doprowadzi sk贸r臋 do r贸wnowagi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do Elain niestety nie da si臋 prowadzi膰 sk贸ry tr膮dzikowej przez internet, najlepiej by艂oby gdyby syn uda艂 si臋 do jakiego艣 sprawdzonego gabinetu i jaka艣 osoba zaj臋艂a si臋 jego problematyczn膮 sk贸ra kompleksowo, leczenie tr膮dziku to proces d艂ugotrwa艂y, wymagaj膮cy od pacjenta zdyscyplinowania i systematyczno艣ci, je偶eli tr膮dzik jest aktywny to laser dzia艂a jak antybiotyk po prostu bakteriob贸jczo, nie wiem co znaczy 偶e Pani syn jest doros艂y, bo gospodarka hormonalna m臋偶czyzny ma tutaj istotne znaczenie, problem z tr膮dzikiem ko艅czy si臋 u wi臋kszo艣ci m臋偶czyzn po rozpocz臋ciu regularnego 偶ycia p艂ciowego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pani Joanna
Pytanie do Pani Celesty Czy zabieg zaffiro thermolifting b臋dzie skuteczny na zwiotcza艂膮 sk贸r臋 na piersiach po odchudzaniu? dodam 偶e r贸wnie偶 po karmieniu piersi膮. Czy jest okre艣lona temperatura kt贸rej trzeba przestrzega膰. prosz臋 o rad臋 i opini臋 gdzie nale偶a艂oby to zrobi膰 w warszawie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do Pani Joanna Niewiele wiem na temat tego urz膮dzenia, natomiast na pewno z tego miejsca musz臋 Pani膮 poinformowa膰, 偶e je偶eli w gr臋 wchodz膮 zabiegi na biust musi Pani wyra偶nie rozr贸偶ni膰 dwa problemy : problem wiotkiej scie艅cza艂ej sk贸ry od zwiotczenia tkanki piersi, to bardzo istotne i wp艂ywa znacz膮co no efekty zabiegowe. Zak艂adam , 偶e je偶eli najpierw by艂a Pni w ci膮zy i karmi艂a piersi膮 to powi臋kszone gruczo艂y spowodowa艂y rozci膮gni臋cie sk贸ry w pierwszym etapie a potem odchudzaj膮c si臋 pozbawi艂a Pani swoje piersi wy艣ci贸艂ki t艂uszczowej , kt贸ra jest niezb臋dna dla utrzymywania ich w j臋drno艣ci. Tak wi臋c je偶eli Pani piersi nie s膮 obwis艂e tylko sk贸ra na piersiach nie jest napi臋ta mo偶e Pani spr贸bowa膰 tych zabieg贸w, natomiast je偶eli w pozycji stoj膮cej na baczno艣膰 ze spuszczonymi r臋kami piersi sa lu偶ne a dopiero po podniesieniu r膮k do g贸ry podnosz膮 si臋 i wygl膮daj膮 tak jakby Pai sobie 偶yczy艂a, 偶adne zabiegi tego typu Pani nie pomog膮 , tutaj niestety tylko zabiegi wype艂nienia daj膮 zadowalaj膮ce efekty, wi臋c prosz臋 rozs膮dnie podej艣膰 do swojego problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pytanie 1
Pani Celesto, czy ma mo偶e Pani jakie艣 informacje na temat urz膮dzenia do stosowania w domu o nazwie Dermawand? Czy warto je kupi膰 i czy nie zrobi jakiej艣 szkody? Bardzo dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wroc艂awianka 36
Witam, Pani Celesto nad reaktywno艣膰 na r贸偶ne kosmetyki mine艂a sk贸ra sie uspokoi艂a prosz臋 mi doradzi膰 poniewa偶 po zabiegu elektro zosta艂y slady w kszta艂cie wypalonych dziurek i mimo stosowania filtr贸w powsta艂y w tych miejscach przebarwienia Czy powinnam zdecydowa膰 sie na z艂uszczanie kwasami np.migda艂owy o nate偶eniu 30% na艂o偶ony na 1 min w serii 10 razy ? czy takie z艂uszczani wyr贸wna mi te slady i przebarwienia i czy nie podra偶ni naczynek ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Po repair
Pani Celesto, Miesi膮c temu mia艂am robiony zabieg laserem fraxel repair w renomowanym salonie w Warszawie w celu usuni臋cia niewielkiej, ma艂o widocznej blizny. Lekarz powiedzia艂, 偶e po miesi膮cu od zabiegu miejsce naswitlone laserem powinno wr贸ci膰 do normalnego koloru, niestety nie wr贸ci艂o. Po wizycie kontrolnej miesi膮c od zabiegu lekarz twierdzi, ze nic takiego nie m贸wi艂 i dodaje, 偶e na艣wietlone miejsce b臋dzie jeszcze r贸偶ni艂o si臋 od reszty sk贸ry przynajmniej przez p贸艂 roku. By艂am w szoku, gdybym wiedzia艂a, 偶e tak to b臋dzie wygl膮da膰 to nigdy bym si臋 nie zdecydowa艂a, teraz mam czerwon膮 plam臋 na twarzy, kt贸ra b臋dzie si臋 utrzymywa膰 przez p贸艂 roku...Pani Celesto, bardzo prosz臋 o pomoc, gdzie mog臋 si臋 uda膰 aby zlikwidowa膰 t臋 czerwon膮 szpecz膮c膮 plam臋 z twarzy, co zrobic? Lekarz zabroni艂 cokolwiek robi膰 w tym kierunku i to rozja艣nia膰, bo to podobno zniweczy ostateczne rezultaty zabiegu, ale mi ju偶 jest wszystko jedno, chc臋 jak najszybciej pozby膰 si臋 tego rumienia. Co mam zrobic? Jaki zabieg? Chc臋 aby sk贸ra w tym miejscu nie by艂a ju偶 czerwona....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do Pytanie 1 Nie jestem w stanie Pani doradzi膰, bo urz膮dzenia nie znam, z tego co sprawdzi艂am w og贸lnodost臋pnych informacjach to jest to pelota do darsonwalizacji czyli dezynfekcji sk贸ry, nie wiem po co to Pani? Natomiast moje stanowisko na temat u偶ywania domowych tanich podr贸bek r贸偶nych dziwnych sprz臋t贸w jest jasne : Nie popieram. Prosz臋 te kwestie zostawi膰 specjalistom, a samemu zadba膰 o odpowiedni膮 piel臋gnacj臋 domow膮 sk贸ry zgodnie z zaleceniami. Polacy maj膮 dziwn膮 sk艂onno艣膰 i sami chc膮 by膰 najlepszymi doktorami, kosmetyczkami, mechanikami itp itd, efekty s膮 potem op艂akane w skutkach. Sk贸ra tr膮dzikowa, t艂usta , 艂ojotokowa aby sprawia艂a jak najmniej problem贸w musi by膰 prowadzona przez do艣wiadczon膮 kosmetyczk臋, a nie na zasadzie , 偶e wszyscy si臋 na wszystkim znaj膮 i kupuj膮 beznadziejne urz膮dzenia typu : Domowy Laser do Depilacji, Mezoterapia itp Jaki laser ja si臋 pytam? Czy wiecie Panie jaka d艂ugo艣膰 fali jest niezb臋dna aby skutecznie usuwa膰 w艂osy? Przecie偶 to zwyk艂y depilator z lampk膮 diodow膮 , kt贸r膮 mo偶na kupi膰 w sklepie chi艅skim za 5pln! Zamiast kupowa膰 to kolejne cudowne urz膮dzenie niech pani lepiej wyda te pieni膮dze na zabieg z kt贸rego skorzysta pani cera.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do wroc艂awianka Wola艂abym , aby uda艂a si臋 Pani do jakiego艣 lekarza bo nie jestem w stanie konstruktywnie odniesc si臋 do problemu nie widz膮c z czym mam do czynienia. Kwas, ale jaki? celesta.mueller@op.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Celesta-kosmetolog
do po Repair Szkoda, 偶e lekarz zachowa艂 si臋 nieprofesjonalnie i nie poinformowa艂 Pani o tym jak b臋dzie si臋 zachowywa膰 Pani sk贸ra po zabiegu. Prosz臋 absolutnie nic z tym nie robi膰, tak niestety musi by膰 i nic si臋 nie da na to poradzi膰, mo偶e to pani jedynie kamuflowa膰 kosmetykami kolorowymi. Prosz臋 dba膰 o sk贸r臋 w tym miejscu w spos贸b wyj膮tkowy tj. chroni膰 przed s艂o艅cem, odmro偶eniem i nie pr贸bowa膰 na niej 偶adnych innych zabieg贸w, opr贸cz piel臋gnacyjnych gdy偶 grozi to powstaniem przebarwie艅. Laserowe leczenie blizn jest procesem d艂ugotrwa艂ym, ale za to bardzo skutecznym. Mo偶e pani smarowa膰 to miejsce ma艣ci膮 z wyci膮giem z arniki, kt贸ra troszk臋 obkurczy rumie艅 pozabiegowy i cierpliwie czeka膰 efekt贸w, aczkolwiek po 4-6 tygodniach powinna pani powt贸rzy膰 zabieg, aby by艂 skuteczny, tak wi臋c musi si臋 pani w jaki艣 spos贸b pogodzi膰 z tym , 偶e zaczerwienienie b臋dzie towarzyszy艂o ca艂emu procesowi leczenia blizny. celesta.mueller@op.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola40
Witam Pani Celesto i bardzo prosz臋 o porad臋. Mam 40 lat i ju偶 niestety do艣膰 widoczne zmarszczki i worki pod oczami oraz bruzdy nosowo-wargowe. Sk贸ra te偶 ju偶 troch臋 straci艂a j臋drno艣膰 i przyby艂o kilka przebarwie艅 po wakacjach. Og贸lnie nie jest a偶 tak bardzo 藕le, ale chcia艂abym zacz膮膰 co艣 z tym zrobi膰 i po przejrzeniu ca艂ej masy zabieg贸w i opinii o nich chyba zdecyduj臋 si臋 na 3 zabiegi: SoftTrix, peeling fotodynamiczny i mezoporacj臋 Acthyderm. Co Pani my艣li o tych zabiegach i co wa偶ne w jakiej kolejno艣ci je wykonywa膰 i czy kolejno艣膰 ma jakie艣 znaczenie? Chcia艂am zrobi膰 zabieg etwo w kszta艂tosferze ale na pierwszy raz jednak zdecydowa艂am si臋 na co艣 delikatniejszego. Czy mo偶na teraz zrobi膰 jeden zabieg mezoporacji w celu poprawy nawil偶enia a potem te dwa /a je艣li tak to kt贸ry pierwszy/, czy lepiej zachowa膰 jak膮艣 kolejno艣膰. Bardzo prosz臋 o porad臋. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ola40
Pani Celesto, bardzo prosz臋 o odpowied藕:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andreasss
Do Celeasta Witam, mam problem z bliznami potr膮dzikowymi na czole. Zale偶y mi na wybraniu najskuteczniejszej metody, niestety oferowanych laser贸w jest tak wiele, 偶e mo偶na dosta膰 oczopl膮su jak si臋 wchodzi na forum :) ka偶dy salon poleca sw贸j laser jako najnowszy i najskuteczniejszy a w dodatku wszyscy operuj膮 og贸lnikami typu laser frakcyjny lub laser CO2, nie podaj膮c nazwy modelu czy producenta. Nie wiem kt贸ry laser jest prawdziwy a kt贸ry "chi艅ski", dlatego prosi艂bym o pomoc. Jestem 2 tygodnie po zabiegu eMatrix w salonie Ksztaltosfera i poki co zadnych rezultat贸w nie widac. Moze za 2 miesiace bedzie jakas poprawa, bo jesli nie to nie wiem czy jest sens decydowac sie na kolejny zabieg tym sprzetem... Mialem do wyboru takze inna klinike oferujaca laser Fraxel: Restore, jednak po przeczytaniu wielu opinii zdecydowalem sie na eMatrix, gdyz wiekszosc po fraxelu jest niezadowolona z efektu. Z laserow Fraxel najczesciej polecany jest Fraxel: Repair, jednak ten jest znaczniej bardziej inwazyjny i zapewne duzo drozszy. Chcialbym sie dowiedziec jaki laser Pani poleca, bo widzialem ze w wielu Pani wypowiedziach mozna znalezc opinie na temat takich sprzetow jak: Mozaic eco2, SmartXideDot, Fraxel: Repair czy Matrix Ir. Ktory Pani zdaniem jest najskuteczniejszy w przypadku usuwania blizn potr膮dzikowych? Z g贸ry dziekuje za Odp

Udost臋pnij ten post