Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bettyy

Dieta norweska zapraszam do walki z kiloskami!!!

Polecane posty

Gość bettyy

Chciałabym zacząć dietę norweską, szukam osób chętnych do wspólnej walki z kilosami, bo zawsze razem łatwiej:)

Gość bettyy
hej hej czy nikt nie chce się dołączyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bettyy
Dieta norweska została opracowana przez lekarzy i specjalistów żywienia ze szpitala uniwersyteckiego w Oslo. Jest to jedna z nowszych diet która jest skuteczna i odchudza aż 10 kilogramów w ciągu 14 dni. Jest to spowodowane tym że dieta przyspiesza przemianę materii. Czyż to niecudowne? Jednak tak jak każda dieta wymaga rygoru i trzymania się zasad. Dieta norweska nie może być stosowana dłużej niż 14 dni, jeśli chcesz ja ponownie wypróbować to dopiero możesz to zrobić po roku od ukończenia poprzedniej. Dieta ta głownie opiera się na jajkach i grejpfrutach. Trzeba je jeść codziennie przez 14 dni lecz żeby ta dieta norweska nie była zbyt monotonna wzbogać ją surowkami z selera naciowego, marchwi, ogorka konserwowanego i pomidora. Mieso też jest dozwolone lecz tylko gotowane, wołowina, piersi kurczaka ewentualnie ryba gotowana. Nie stosuje się soli. Jedz też szpinak na wodzie z łyżką jogurtu. Możesz również jeść pieczywo. Kuracji odchudzającej nie można przerwać lecz jeśli to nastąpi dietę musisz rozpocząć na nowo. Napoje jakie możesz pić to oczywiście woda źródlana nie gazowana (dziennie 2 litry), herbatki owocowe lub ziołowe, słaba kawa. W żadnym wypadku nie można stosować oleju zamiast tego potrawy przygotowywać na ruszcie, w folii lub gotować. Jajka które są podstawą tej diety jedz jedynie w postaci gotowanej. Pamietaj w tej diecie nie ma kolacji Jadłospis diety norweskiej: śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, grejpfrut, kawa lub herbata.

Gość bettyy
cześć Ananas czy Ty jesteś zainteresowana/y, samej trudno utrzymać dietkę, zawsze razem łatwiej, liczę na jakiś odzew!!!!!! HALO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość bettyy
No tak, trudno przy rodzicach tylko na jajkach i grejfrutach żyć, rozumiem i dzięki za odzew, trochę mi raźniej 🖐️

No, jak nikt się nie dołączy będę odchudzać się sama:P mam nadzieję, że się uda!!!! Będę ciągnąć ten topik na bieżąco informować o wynikach:) i porażkach:(

To cały czas ja tylko się zaczerniłam i mam już zarezerwowaną moją ❤️ bettyy ❤️

Ananas❤️i 👄 wielkie dzięki:) liczę na Ciebie w trudnych chwilach, bo zapewne będą:(

Ananas a może się dołączę do WAs, tylko muszę popodczytywać WAS:) super jesteś ❤️ dzięki!!!!!!!

A proszę Cię bardzo. Tam są wątki gdzie gadam sama do siebei bo ktos usunął komentarze jednej z nas niestety:/

Tak sobie siedzę i myślę, że człowiek to dziwna istota:p najpierw żre i żre, a potem namiętnie się odchudza:( albo próbuje to robić, i tak w kółko...:)

I że chyba ludzie żyją alby jeść a nie jedzą aby żyć, :(:)

Przynajmniej ja taka jestem, ale czas to zmienić:) chociaż takie nawyki trudno się zmienia :P ale trzeba działać, dieta i ćwiczonka:):):) mam nadzieję, że w praktyce będę to systematycznie realizować❤️!!!

Gość kesjaa
od jutra jade z toba na tej diecie! mam nadzieje ze schudne 8 kg takie mam zalozenia;)

ANANAS moje gratulacje!!!!!!!!!! KASJA i STOKROTKA zapraszam razem nam będzie raźniej!!!!!!! Wychodzę na koncert, odezwę się wieczorem późnym, albo raniutko. Dziewczyny cieszę się bardzo!!!!!!!

witam ;) zgadzam sie chyba wiekszosc zyje po to aby jesc ;d no ale tak juz to jest. ja od dzisiaj zaczelam jogurtowa ;) i juz sie ciesze na mysl o efektach ;D nie damy sie dziewczynki oj nie damy ;)

A co zo cholesterolem? Przeciez kazdy lekaz wam powie, ze jedzenie takiej ilosci jajek jest koszmarem! Zrobcie najpierw badania.

Paula jak możesz to napisz co to za dietka, nie mozna dać się zwariować ale zawsze troszkę ciałka mniej to i ciuszki lepiej leżą:)

generalnie ta dieta dopuszcza glownie nabial i menu tej diety przewiduje dosc spore ilosc jedzenia. glownie biale mieso i tonyjogurtow doslownie. dziennie w menu jest 5 razy jogur po 175gram/ml. ja jem tylko maslanke owowcowa [bo zwyklej nie przelkne] a ma tylko 2 kcl wiecej ;DD i mam zamiar duzo na niej zrucic ;] szczegolnie ze nie od dzisiaj zaczynam przygode z dietami i wiem ze schudne ;)

Gość kesjaa
a wy tez dziwczynki bedzecie cwiczyly? ja zamierzam jutro podam wage i jedziemy z tym koksem:) mam nadzieje ze zostaniecie ze mna do konca!