Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olusia024

rzucamy słodycze!!!!!!

Polecane posty

Ja się dołączę... :D To odpowiedni temat dla mnie... Codziennie muszę coś słodkiego zjeść... Ale od dzisiaj koniec :)

Gość Karolinka23
Ja też bym bardzo chciała nie jeść zupełnie słodyczy i w sumie dużo ich nigdy nie jadłam, więc teoretycznie nie będzie trudno zaprzestać zupełnie ich jedzenia tylko, że tak uwielbiam Grzeski, że czasem nie potrafie się oprzeć :) a teraz jeszcze probili promocje różne, więc kuszą mnie jeszcze bardziej

Gość Samanta342
Fajna ta promocja, wiem, ze temat nie ten bo tu o rzucaniu słodyczy ale zajzalam z ciekawości czystej na www.szukajgrzeska.pl i warto zobaczyc bo ładnie zrobiona ta strona bardzo, taka profesjonalna nie to co w promocjach innych polskich firm

Gość oleczkaRR
Naprawde fajna ta strona. super, uwielbiam grzeski a teraz jeszcze przy kupnie kazdego bede miala frajde otwierajac i patrząc czy nie jest pomaranczowy :D

Gość nie do reki
dziewczyny ,nie rzucajcie slodycz tylko OGRANICZCIE!!!

hej! dołaczączam sie do Was :) może razem będzie łatwiej, bo samemu to jednak kusi. Będziemy może pisac kto ma ochote i co by tu innego zjesc byle nie słodkie cuś :) Ja dzisiaj kupiłam błonnik z ananasem zobaczymy czy działa.

Gość JustyneczkaD
Mi się ten foto quiz najbardziej podoba :) nie moge jeść słodyczy ale pograć sobie lubie :D

Gość DariaGG
Ja na gierki nie mam czasu zbytnio ale podoba mi sie bardzo nowy spot reklamowy grzesków. fajna animacje zrobili :)

Gość magdziabąg
haha jak to w takim wątku o rzuceniu slodyczy sie temat grzesków znalazł??? przeciez to tylko denerwuje no bo jak tu rzucić słodkie jak jeszcze ktos o jakis promocjach wypisuje? masakra jakaś. ja mam taki sam kłopot ze slodyczami. Ale jakoś sobie radzę. *nie od reki* dobrze napisała wyżej, że lepiej jest ograniczyć niz rzucic zupełnie. najlepiej sobie jakies dni na slodkie wyznaczyć i znaleźć substytuty. ja robię sobie lody z jogurtu i slodzika i kakao i to mam w zamrażarce cały czas:) a na szybko, jako przekaskę jem suszone jabłka cynamonowe w plasterkach Cripsy lub ewentualnie musli crunch ale to tylko z rana bo to tez jest tuczące.

Gość likeacandle
ja już od ponad miesiąca nie jadłam nic słodkiego. owoców też nie. napojów nie słodzę -da się żyć :) ale ostatnio trochę chyba przesadzam ze słodzikiem. jakoś tak chce mi się zjeść coś pyszniutkiego, deserek jakiś i wogóle... ale nie ruszę cukru! w zamian za to do jogurtu naturalnego/ maślanki/ kefiru dodaję sobie trochę mocnej kawy posłodzonej słodzikiem. i robi mi się słodziutki deser kawowy :) pychota :P musze się zacząć trochę z tym ograniczać, bo troche za bardzo mi się ten mój słodzik wkręcił. niby lepszy słodzik niż cukier..ale jednak to chemia... obciąża wątrobę :S no ale coś mi się też od życia należy. skoro cukru nie używam. totalnie. ahhh te słodkości, muszą być takie dobree??? :P

Gość Armina
@Likeacandle - ja mam taki sam patent z jogurtem i kawą! czasem jeszce dodaje trochę gorzkiego kakao, troche kawy i słodzik. zalewam to 1/3 kubka wrzątku czekam az się wszystko rozpuści i potem dodaje jogurt naturalny najlepiej Danona ten taki z ludzikiem na zielonym tle bo on jest kremowy i ma stosunkowo malo tluszczu. @magdziabąg - suszone jablka z cynamonem ??? co to???

Gość magdziabąg
@Armina te plasterki jabłek suszone z cynamonem nazywaja się crispy a nie cripsy :) to jest taka owocowa przekąska do chrupania. Takie trochę czipsy owocowe, chociaż porównywanie zdrowych jabłek do rozpyczających pupę i cieknacych tłuszczem czipsów jest trochę nie na miejscu haha :D no ale tak jest prościej wytłumaczyć jak to wygląda;) Pakowane sa w takie małe białe paczuszki z jabłkiem na opakowaniu.

Gość rachciach
aaaa ja też jem crispy ! mniam te dla dzieci sa najlepsze:) a są jeszcze w ogóle marchewkowe o smaku papryki!:D

marchewkowe o smaku papryki to chyba maja niewiele wspólnego z rzucaniem slodyczy no ale jako przekaska zastepujaca chipsy są chyba w sam raz:) myslę, że to w ogóle swietny pomysl że w ogóle jest coś takiego:) zawsze to jakiś substytut dla tuczących przekąsek :)

Gość kilka słowek dla was......
w rzucaniu słodyczy bardzo pomaga chrom ;) a najlepiej jak jest razem z witaminami wtedy całkowicie ochota na słodkie przechodzi

Gość nie mozna oduczyc sie lubic
slodycze, tak samo jak alkoholik nigdy nie oduczy sie lubic alkohol ;] oczywscie mozna byc trzezwym alkoholikiem przez reszte zycia, tak samo mozna nie jesc slodyczy.. ale sciezka przyjemnosci w mozgu bedzie tam zawsze i kazdy dzien bedzie walka ...

chodzi o to żeby nie mieć tych napadów głodu na słodkie;) chrom się nawet poleca cukrzykom bo poziom insuliny dzięki niemu trzyma się bardziej normy ;) można się oduczyć jedząc np mandarynki zamiast cukierków

można ograniczyć np do kosteczki gorzkiej czekolady dziennie zamiast całej tabliczki jak już, to że ktoś nie ma umiaru i zamiast np. jednej krówki zje kilo krówki to nawet pójście do hipnotyzera z nastawieniem "znienawidzenia słodyczy" nie pomoże jeśli tą osobę coś najdzie i potem nadrobi to zjadając kilo krówek bo sobie na to pozwoli ;)

Gość a węglowodany się najprędzej
odkładają w tkance tłuszczowej a szczególnie proste, może leiej jak już nie możecie bez nich wytrzymać(słodyczy) to je ograniczcie albo zastąpcie owocami bądź surowymi warzywami

Gość słodycze są niezdrowe niestety
powodują gwałtowne skoki Indeksu Glikemicznego czyli gwałtowny wzrost potem gwałtowny spadek insuliny i w rezultacie znowu jesteśmy głodni i szczególnie mamy wielki apetyt na słodycze ale to jest błędne koło, jak już musimy to starajmy się ograniczać do małych ilości od czasu do czasu i nie jeść codziennie :( czasem brak magnezu tak się objawia ,że mamy ogromną ochotę na słodycze, anemia bądź brak witamin

Gość truest orginal blob the killer
nie mozna oduczyc sie lubic "co dzień będzie walka" bzdura. po ponad pięciu latach w ogóle nie mam na nie ochoty. walka to była pierwszy, może drugi rok, zwłaszcza,że znajomi jeszcze nie wiedzieli,że rzuciłem słodycze i częstowali. ale teraz - luz

Gość biedne te naiwne grubaski
słodycze nie tylko a chipsy ? sam tłuszcz i skrobia , można bez tego żyć lepiej zjeść jabłko

Gość ja najdłużej nie jadłam cukru
przez miesiąc a potem się rzuciłam, nie tak że jak wytrzymasz jakis okreslony czas to jestes odzwyczajona, trzeba całe życie się pilnować:)

Gość chamowanie apetytu na słodkie
chrom organiczny też pomaga ja kiedys brałam naturella z jakimiś witaminami i bardzo pomógł oraz uzupełniałam magnez i tak mi się słodkiego nie chciało jakoś i niechce do tej pory

Gość zjadam ogryzki z jabłek
pilnowanie IG ;) a słodycze tylko powodują gwałtowne skoki insuliny we krwi co nie jest niczym dobrym a wręcz szkodliwym ;)

Gość lelija1234
chrom niestety czyni spustoszenie w organizmie na dłuzza mete.chudnie sie, fakt, ale jednocześnie traci się minerały i witaminy z organizmu. włossy wypadaja, paznokcie się łamią...nie warto... a crisspy polecam faktycznie, naprawde pomogły mi w odchudzaniu

Gość chrom jest pierwiastkiem
śladowym w naszym organizmie tak jak złoto więc ktoś Ci chyba głupot nagadał , bo jego malutkie ilości pomagają normować poziom insuliny we krwi... mowa tu o chromie organicznym