Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwcowka

plamienia w 6 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość czerwcowka

dziewczyny mam plamioenia jasnorozowe od tygodnia w poniedzile bylam na pogotowiu - zbadala mnie girnkolog powiedzila ze ciaza jest dobrze zagbniezdzona i zebym poszla do swojego gina ( wizyte mam za 3 tygodbnie. a plamlienia nie ustaja, sa bardzo lekkie i ja&snorozowe, czasme sa cielniejsze czuje tez pobolewania w podbrzuszu to moja pierwsza ciaza i troche panikuje blagam niech mi kotsd napisze czy to mzoe bvytc oznaka poronienia czy tez jest to calkiem normalne

Gość manna30
Witaj. Mam podobny problem. jestem w 6 tyg i 4 dc i od dzisiaj również zaczęłam mieć jasnoróżowe upławy. 5 list byłam u ginekologa i dostałam duphasto-tabletki na podtrzymanie, gdyż mam za mały pęcherzyk, w którym rozwija się nasz zarodek. brzuch mnie też cały czas boli od momentu co miał wystąpić @ i na to lekarz kazał brać mi no-spe, by nie było skurczów na maleństwo i nie doprowadziło to do poronienia. następną wizytę mam na 22 listopada, ale jutro będe dzwonić do gina i jak się tylko czegoś dowiem, to dam Ci znak. bardzo sie boje i zacynam panikować, bo to moja pierwsza ciąża i jeszcze te bóle brzucha. lekarz tłumaczył, że to możliwe, bo macica się powiększa i można odczuwać ból, ale wiadomo, ze co za dużo to nie zdrowo. trzymam za nas obie kciuki, by wszystko było dobrze. mi to się dzisiaj cały dzień płakac chce a mój mężczyzna też nie wie co z sobą zrobić. to nie krawienie, ale takie różowe upławy - co za strach

Gość manna30
aaaa gin tez powiedział, że w tym czasie co miałaby wystąpić miesiączka może dojść do lżejszego krwawienia, ze to zależy od organizmu kobiety, ale może dojść i nie jest to bardzo niepokojące, ale w ciąży dla pewności wszystko powinno się konsultować z lekarzem

Gość czerwcowka
mieszkam za grnaica do oprytwatnego czy do panstwowego gina czeka sie miesiac, bylam wiec na pogotowiu tam ginekolozka powiedziala ze to lmgiolo byc od seksu ale od tyg nic nie robilismi a plamienia trwa dostalam leki rozkurczowe

Gość manna30
seks to sobie raczej odpuść na jakiś czas. co najniej do wizyty u ginekologa. mój od razu powiedział, że conajmniej na 4 tygodnie możemy zapomniec o bliskim przytulaniu, a potem to się okaże. ja jutro dzwonię do swojego ginekologa i się radzę i zapisuję na szyybsza wizytę. a Ty czerwcówko nie możesz chociaż zadzwonić?? może Cię wtedy szybciej przyjmie, albo bynajmniej coś doradzi??

Gość vinnlly
Do 16 tyg mozna bardzo łatwo poronic szczegolnie w tych pierwszych do 10 tyg... wiec... radze Ci sie zglosic do ginekologa... mozliwe nawet,ze zostawia Cie w szpitalu na obserwacji lub przepisza Luteine lub Duphaston bedzie dobrze,ale same plamienia moga nieustac lec do gina!

Gość dziewczyno biegiem do szpitala
lekarz wypisze luteinę na podtrzymanie , moze da tez zastrzyk z progesteronu. Ja mialam lekko brazowe byłam w szpitalu a ty masz różowe i nic z tym nie robisz. Masakra.

Gość dziewczyno biegiem do szpitala
dla uspokojenia ci powiem ze brałam luteinę do 4 miesiaca a teraz jestem w 7 i z dzieckiem wszystko ok, ale gdybym wtedy to zbagatelizowała to raczej nie bylabym teraz w ciaży

Gość czrwcowka
zadfen gin nie chce ùmnie przyjac w moim miescie, zapisay sa na miesiac wtecz!!!! dzwonie do mojego gina co 2 dni- jego sekretarka nie chce mnie z nim polaczyc!!! jedyne wyjscie to znow jechac na pogotowie!! to nie jest tak ze nic nie robie tylko kurna nie wiem co mam zr'obic jak zaden gin nie chce mnie przyjac!!

Gość ANNA PANNA
Musisz się na siłę go kogoś wcisnąć, bo może to zakończyć się poronieniem ciąży. Ja miałam plamienia ( wręcz krwawienia) w 15 TC i tylko przez jeden dzień, na szczęście z maluszkiem wszystko jest w porządku. Ale lepiej dmuchać na zimne. Natychmiast do lekarza.

Gość majka---82
u mnie też pojawiały się różowe plamki na początku ciąży,bardzo malutkie okazało się ze mam nadżerkę i stąd te plamienia,dostałam leki dopochwowe i ustało,teraz jestem w 28 tyg.napewno bedzie wszystko ok,szkoda ze nie możesz isc wcześniej na wizytę bo by Cie to uspokoiło,albo znow jedz się przebadać na pogotowie

Gość koala125
Gdzie Wy żyjecie? Plamienia we wczesnej ciąży są niebezpieczne. Sama je miałam w dwóch ciążach. Jaki problem iść od razu do lekarza: prywatnie lub do szpitala. W szpitalu w takich przypadkach bezwzględnie zostawiają pacjentki na obserwację. Konieczne są przecież leki na podtrzymanie ciąży i leżenie ( i to plackiem) aż do ustąpienia PLAMIEŃ. Wasze ryzyko... Wszyscy i tak narzekają na polską służbę zdrowia, a okazuje się że tak dobrej opieki nad ciężarnymi nie ma chyba nigdzie indziej. Jaki miesiąc na wizytę i to prywatną, nie rozumiem, w Polsce to niemożliwe!

Gość a po co ty po jakis ginach
wydzwaniasz. Jedziesz na pogotowie i kierują cie do gina albo on przyłazi bo jakis gin dyzur ma w szpitalu i już

Gość czerrwcowka
bylzm na pogotowiu ciaza prawdopodobnie sie nie rozwija albo jest mlodsza niz wynika z ostaniej misiaczki - nie widac bicia serca a powinno nastepne usg za 10 dni zeby zobaczyc czy bije serduszko jak nie to stobleki na wywyolanie poronienia ginekolog zalecil odpoczynek

Gość monisr85
Dziewczyny prosze o odp głupio mi sie pytać jestem w 6 tyg ciazy no i chciałam sprawdzić czy mam sluz no i włożyłam patyczek taki do uszu no i na drugi dzien zrobiłam to samo no i zobaczyłam krew:(czy jeste mozliwe żebym sobie cos uszkodziła tam w srodu i dlatego ta krew?? na bieliznie nic nie ma.

Gość smutnaaaaa000
Ja na poczatku ciazy ok.5 tc, tez mialam palmienia koloru brazowego.Ktoregos dnia zobaczylam zywa krew na majtkach.Bardzo sie przestraszylam, myslalam ze poronilamWiec szybko poszlam do szpitala.Zbadal mnie lekarz i stwierdzil ze obok ciazy zrobil sie maly krwiaczek ktory powoli sie zluszczal w postaci krwi,okazalo sie ze niema to wplywu na ciaze.Przepisal mi Luteine na podtrzymanie i zalecil duzo odpoczywac.Dzis juz jestem w 22 tyg, ciazy i jest wszystko dobrze.Ciaza rozawija sie prawidlowo.

Gość andradk
cze dziewczyny.. jest tu ktos.. jak mam pytanie do was????

Gość gość
Hej dziewczyny ... jestem w 5-6 tyg ciąży i mam plamienia koloru brązowego ... miałam pierwsze usg i nie widać bicia serduszka :-( za tydz kolejna wizyta ... Tak bardzo się boję ...

Gość gość
Jakiś czas temu byłam w szpitalu bo miałam plamienie jedno dniowe i bolał mnie brzuch. Dostałam dufaston dwa raz dziwnie kwas foliowy i jak by mnie boli to pół no_ spa forte. Dzisiaj z nowy planie i brzuch mnie boli. Co mam zrobić??

Gość gość
Najlepiej skonsultuj to z lekarzem

Gość Moniszi
Kochana bierz leki które lekarz Ci przepisał i lez. Cały czas. W międzyczasie umów się na wizytę u gina. Ja też leżę. Teraz początek 7 tyg. Dziś doalstalam krwawienie żywa krwią. Nie dużo ale na tyle że na spodniach pojawiła się plamka. Też się martwię.

Gość gość
Dziewczyny trzymam za was kciuki bo wiem co przezywacie ale trzeba mieć nadzieję że wszystko pomimo tych plamień będzie dobrze.dbajcie o siebie.pozdrawiam.

Gość gość
hej jestem 6 tygodniu ciąży i pojawiła mi się plamka przypominająca krew na majtkach. wizytę mam dopiero 17 sierpnia. ze względu na pierwsze poronienie teraz od razu dostałam zwolnienie lekarskie i biorę duphaston. czy to mogą być zlego początki

Gość Moniszi
Kochana mogą. Ale i nie muszą!!! I tego się trzymamy. Najważniejsze to się oszczędzać a najlepiej leżeć, nie napinac się itd. U mnie 1 ciąża poronienia w 8 tygodniu. Były krwawienia- okazało się przez krwiaka. Z każdą plamka jeździłam do lekarza..., teraz jestem w 2 ciąży. Na początku miałam płazience, kilka dni. Ale nie jechałam już do lekarza, miałam leki i w niczym więcej lekarz by nie pomógł (pamiętałam to z poprzedniej ciąży i nie zrobiłam już tego błędu) Wiec tylko leżałam. I się modlilam. Obecnie już 23 tydzień. Z ciąża po tamtym krwawieniu nic już się nie działo. Trzymam za Ciebie kciuczki!