Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alegrra

jestem feministką

Polecane posty

>> sprzeciwiam się seksizmowi Jedyne co możesz zrobić, to poszczekac na forum dla idiotek, bo to co ty bredzisz nie ma żadnego pokrycia w rzeczywistości :o

Gość a ja z niedźwiedzicą
a moje zainteresowania to: -przystojni faceci -dobrze zbudowani faceci oraz... -wysocy faceci:classic_cool: któryś facet czuje sie obrażony?:O

autorce sie wydaje ze jest feministka ale daleko jej do tego, i uwierz mi nie jetes jakaas wyatkowa p bo nie padasz facetowi do stop.....nie tylko ty tak robisz

Gość alegrra
a gdybym powiedziała : uwielbiam mercedesy oraz mężczyzn ze zgrabnym tyłeczkiem w naszej kulturze nie jest to obraźliwe bo faceci mają wyższą pozycję społeczną i cokolwiek mówiąc z góry wiadomo że są podmiotem natomiast kobieta jest rzeczą, ozdobnikiem, kucharką, dziwką, sprzątaczką .

>> a moje zainteresowania to: -przystojni faceci -dobrze zbudowani faceci oraz... -wysocy faceci Pochlebia mi, że się mną interesujesz :classic_cool:

Gość a ja z niedźwiedzicą
wcale ci nie pochlebia-czujesz się obrażony😠 spytaj autorki jak nie wierzysz;)

>> natomiast kobieta jest rzeczą, ozdobnikiem, kucharką, dziwką, sprzątaczką . I to się nie zmieni, więc zamknij jadaczke i wypierrdalaj do kuchni ugotowac jeść swojemu mężczyźnie, bo jak wróci i nie bedzie miał podane to sie wkurrwi :o

uważam że kobiety są dyskryminowane społecznie i zawodowo - a to sie nie da ukryc... sprzeciwiam się seksizmowi, kobiety jako obiekt do sexu w życiu społecznym i w pracy - popieram... Moje zainteresowania to - dobre auta, konie i kobiety-- to jest strasznie obrażliwe kobieta to nie obiekt hobby a słyszałam kilka razy podobne sformuowania w mediach - bez przesady, moje hobby to mężczyxni, chyba nikogo to nie obraża :P kobiety są wyśmiewane ze wzg na sposób myślenia i inną osobowość, uważane są za gorsze itd - kwestia kultury osobistej W Polsce nie ma równourawnienia - zbyt ogólnikowo powiedziane Jak górnicy byli zwalniani z kopalń to dostali kupę kasy i odprawy a jak w Łodzi z fabryk zwolniono setki tysięcy kobiet to nic nie dostały, poprostu upadłość zakładu i kopa w doope - to chyba bardziej kwestia struktury własnościowej danego zakładu?... generalnie trochę z sensem zaczęłaś pisac ;)

Gość alegrra
kobiety nie powinny się godzić na takie traktowanie kobiety za to, że decydują się na dziecko - są za to karane prawo nie chroni, powinna dostawać normalną pensję na macierzyńskim i wychowawczym. Pod warunkiem że nie jest jakąs patologią. Trochę się zmieniło na korzyść ale jeszcze daleko do cywilizacji.

>> prawo nie chroni, powinna dostawać normalną pensję na macierzyńskim i wychowawczym I niby kto miałby nią płacić??

Gość alegrra
jeżeli chodzi o kobiety masowo zwolnione w Łodzi z fabryk. Fabryki były państwowe - Dywilan, Fenix, Bistona, Skórimpex, inne fabryki przemysłu lekkiego gdzie wizytował też Papież.Jeżeli upadły lub przejął je kapitał zagraniczny to zwolnionym należała się odprawa - tak samo jak górnikom. Nie dostały bo zmanipulowano prawo i są kobietami, które nie pójdą rzucać petardami w sejm.Nie mają czasu, chęci i siły, zajmują się też dziećmi.

santo - ojcowie dzieci naturalnie, w formie pośredniej lub bezpośredniej, czyli albo żonie do ręki, albo przez państwo.

>> ojcowie dzieci naturalnie, A jak jest na wychowawczym, to mąż jej nie utrzymuje aby? Śmierdzi mi tu maksymalnym lewactwem :o

allegro niekoniecznie, pielęgniarki walczą zażarcie o swoje. wychodzi jak wychodzi, ale walczą. potrafią bardzo drastycznie... kobietom jest po prostu trudniej sie zorganizowac.

a kto CI teraz chodzi na wychowawczy?... na macierzyński trzeba, nie ma wyjscia, ale na wychowawczy to mało ktora kobieta moze sobie pozwolic.

>> a kto CI teraz chodzi na wychowawczy?. Podniesiony był postulat urlopu wychowawczego i kto ma za niego płacić. Skoro idzie na wychowawczy, to utrzymuje ją mąż, o co więc chodzi? :o Najlepiej to wyciagac łapę do państwa, zeby sponsorowało wam rok czasu siedzenia w domu na dupie :o Pieprzone socjalistki :o

Gość alegrra
a ile rząd zapłacił za wojska polskie na wysłaniu ? kilkaset mld a pożyczka dla Islandii od olski - 200 mln euro na to nas stać ? a na wychowanie dzieci nie ? w Irlandii kobiety dostają na dziecko do 16 r.ż bez wzg na zarobki i w innych krajach cywilizowanych matki mają liczne udogodnienia - We Francji - darmowe przedszkole jeżeli mama pracuje dużo to firma jej funduje itd

santo - nie od dzis wiadomo ze praca w domu i wychowywanie dzieci to dodatkowy etat i powinno byc oplacane. w paru krajach istnieje takie rozwiazanie, ze zonie "domowej" wyplacana jest pensja i odkładane składki emerytalne. jak robi to mezczyzna to tez mu mozna zaplacic, czemu nie. równouprawnienie w koncu, nie? ;)

>> a ile rząd zapłacił za wojska polskie na wysłaniu ? kilkaset mld :) Dziecko, zanim zaczniesz podnosić tego typu argumenty, to racz zasięgnąć wiedzy jak jest w rzeczywistości. Kilkaset mld dolarów? Ile więc dokaldnie? Przeliczając po dzisiejszym kursie dolara cały budzet panstwa to ~115-120 mld dolarów. >>a pożyczka dla Islandii od olski - 200 mln euro No i co? Przecież to pożyczka. Mówi ci coś termin - zobowiązania miedzynarodowe? >>na to nas stać ? a na wychowanie dzieci nie ? Jak cie na dziecko nie stac, to go nie rodź. Mnie nie stac na mercedesa, więc go nie kupuje. proste?

>> nie od dzis wiadomo ze praca w domu i wychowywanie dzieci to dodatkowy etat i powinno byc oplacane. Ani tego nie wiadomo, ani nie powinno byc to opłacane. Nikt cie nie zmusza, zebys to robiła. Chcesz - robisz, nie chcesz-nie robisz. Pusty smiech mnie ogarnia jak oderwane od rzeczywistości popiskujące feministki z wścieklizną macicy żądają zeby za to co robią w domu, ktoś trzeci, kto nic z tej ich pracy nie ma, płacił za to :o >>w paru krajach istnieje takie rozwiazanie, ze zonie "domowej" wyplacana jest pensja i odkładane składki emerytalne. Wymień te kraje.

Gość alegrra
teraz będziesz gadał że kobieta jest głupia bo rodzi dziecko - typowe ja jeszcze nie mam dzieci ale widzę krzywdę kobiet, ciebie też kobieta urodziła, przewijała cię jak obesrałeś rajtuzy, karmiła i nie spała po nocach.Ale ty przecież nie wiesz nic o tym i nie pamiętasz.

>> ciebie też kobieta urodziła, przewijała cię jak obesrałeś rajtuzy, karmiła i nie spała po nocach. I co z tego wynika? Za to, ze wychowała mnie na normalnego człowieka kocham ją i będe kochał do końca życia. To chyba oczywiste.

>> Tylko ciekawe który usunie ciążę za darmo Za darmo, to można co najwyżej w morde dostac :o Jak na coś cie nie stac, to nie beedziesz tego miał i tyle 🖐️

w Niemczech kobieta "domowa" ma prawo do emerytury. W Hiszpanii w maju 1998r zaaprobowano propozycję uznania pracy domowej kobiet, trwa dopracowywanie. W Grecji kobiety domowe nie otrzymuja pensji ale mają prawo do świadczeń "składkowych" typu ubezpieczenie zdrowotne, emerytura po śmierci męża. W Irlandii konstytucja w art. 41.1.2, uznaje rolę kobiet pozostających w domu w pełni. W Szwecji wprowadzony jest system zasiłków dla kobiet pozostających w domu. W Belgii system pozwala każdej osobie pracującej zawiesić na pewien czas swoja karierę zawodową i pozostać w domu otrzymując w tym okresie zasiłek. W Szwecji rodzice maja prawo do 15 miesięcy urlopu płatnego. Przez pierwsze 12 miesięcy otrzymują 90% dochodów , a trzy ostatnie miesiące zasiłek. W Finlandii od 1994r młode kobiety niewchodzące na rynek pracy mogą korzystać z zasiłku, który sam w sobie jest uznaniem pracy domowej kobiet. starczy?...

najpierw to kobiety muszą sie dogadać miedzy sobą żeby była mowa o jakiś konkretnych zmianach A tego nie potrafią niestety

Gość alegrra
kobiety żyją w tym kraju poniżone i gorsze bo nie mają innego wyjścia.Taka jest tu kultura i dużo mężczyzn jest chamskich z niską kulturą. Ja ignoruję chamów, sprawia im przyjemność poniżanie kobiet i mają z tego satysfakcję. Często dziewczynka wychowana w takim domu, później jako dorosła też stwarza taką "patologię" i koło się zamyka. Załuję, że z pyskatymi facetami tutaj nie mogłabym podyskutować na żywo we własnej obecności, powymieniałabym poglądy i riposty. Zawsze w takiej dyskusji czuję się najlepiej. :-) Nie ma równouprawnienia w tym kraju.Kobiety są tu biedne.Jeżeli jakaś chce osiągnąć sukces to musi upadabniać się do mężczyzny.

no tu masz racje akurat, życie erotyczne i społeczne krów nie jest dla mnie pasjonującym zagadnieniem... :D