Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help help help

czy brał ktos TETRACYCLINUM 250 mg?

Polecane posty

Gość help help help

dostalam ten lek (tylko ze angielski odpowiednik ) na tradzik i nie wiem czasem czy nie powoduje on wysypu!! Nie wiem co zrobic :/ zazywać czy nie? nie mam powaznych problemów z tradzikiem i nie chce zeby moja cera uległa pogorszeniu :/

Gość To jest na przeczyszczenie
ale Cie zacznie czyscic , z papierem nie wyrobisz

hmmm tetracyclina to antybiotyk ....czy aby napewno na tradzik ? jesli nie jestes alergikiem na penicylino pochodne to nic ci nie bedzie :)

Gość help help help
tak,to jest antybiotyk na tradzik,tylko mnie chodzi o to czy nie powoduje on wysypu pryszczy :/ nie chce sobie zmasakrowac facjaty :/

Gość zareczona pyszka
tetracyclina powoduje wysyp. brałam. JEDYNYM lekiem w 100% cofającym remisję trądziku jest Roacutan( polki odpowiednik izotec). idz prywatnie do dermatologa z negatywnym testem ciazowym to Ci przepisze. ja od 5 lat nie mam krosty na buzi:)

cos co ma usunac pryszcze nie moze powodowac ich wysypu :)....pod warunkiem ze angielski lekarz nie zapomnial Cie zapytac o alergie na tego typu antybiotyki

Gość help help help
jak juz pisalam nie mam powaznych problemów z tradzikiem,zaczeło sie to niecały miesiac temu,jakies podskórne gule ale to max 1-2 i nie az takie wielkie jak niektórzy tu opisuja,no i oczywiscie nie mam ich na okragło tylko co jakis czas :/ juz sama nie wiem co mam zrobic, A mi kabel USB -przewaznie antybiotyki na tradzik powoduja wysyp pryszczy przez poczatkowy okres zazywania ,organizm sie oczyszcza ponoć,ale ja własnie nie chce tego przechodzic :/

Gość zareczona pyszka
nie chce nic mowic... ale tak sie zaczyna... podskorne gule...ech... ro jak chcesz. ktos kto juz ma tradzik usi go zwalczyc a nie zrobi tego na boga tetracykliną ktora ja jem na grype ;d rob jak chesz...t o Twoja wątroba

Gość help help help
hmm..na grype :/ angielska nazwa tego leku to -oxytetrecycline- moze to wam cos wiecej powie?

Gość help help help
wlasnie przeczytałam na wizażu wypowiedzi 2 dziewczyn mieszkajacych w anglii ,tak samo jak ja dostały oxytetracycline brały ja 2 -3 tyg wszystko im ladnie poschodziło ,przebarwienia sie rozjasniły i wogole zadnego wysypu nie było :) juz sama nie wiem co mam o tym myslec!!

Gość help help help
prawda jest taka ze nie brałam za czesto antybiotyków,wprawdzie mam małe problemy z zoładkiem no ale,chyba moja twarz jest wazniejsza :/

Gość help help help
HAHAHA jak byłam w aptece to pani 'aptekarka "nie wiedziała co to jest lek osłonowy :D Takze nic mi nie dała ;/

Gość help help help
w POLSCE jak najbardziej 'stoi' to tu w UK jest totalna porazka :/ pytalam szanowna pania doktor o jakis krem,masc czy cos zeby smarowac miejsca podraznione,ona na to ze moge kupic sobie clerasil :/ nie wiem czy sie smiac czy plakac :D

w uk medycyna moze nie jest najlepsza ale jest tania,za kazdy lek placisz okolo 7funtow,roacutane czy tetralysal9te sa najdrozsze w polsce).moze kiedys w polsce tez bedzie tak

Gość czarlyy
Jesli chodzo o Oxytetracycline(tetracyclina) to jest to jaknajbardziej antybiotyk z gr pencelin,ale stosowany w DERMATOLOGII:) Tzw gole podskorne ktore pojawiaja sie raz na jakis czas to nie pryszcze a CYSTY:) Leczenie ich niestety wymaga antybiotyku a i trwa dosc dlugo wiec moze sie okazac iz lekarz zaleca nawet branie antybiotyku do 6 tyg. Ale naprawde warto:) Moge jeszcze polecic uzywanie peelingow wylacznie enzymatycznych i regularnie,do tego polecam oczyszczanie twarzy w gabinecie kosmetycznym do tego jesli uzywacie na codziec make upu,najlepsze beda podklady i pudry mineralne:) nie zatykajace porow. Pozdrawiam

Gość Aredhel
Mi właśnie tetracyklina została przepisana przedwczoraj a dzisiaj już kupiłam sobie leki. Waham się jednak czy to łykać. Mam przepisanych 96 tabletek czyli na cały miesiąc kuracji. Przez 10 dni 3 razy dziennie po 2 tabletki potem przez 5 dni 2 razy dziennie 2 tabletki następnie przez 5 dni dwa razy po jednej tabletce kończąc na jednej raz dziennie. Boję się, że będzie mnie bolał żołądek i wątroba i że nieźle sobie nagrabię tymi antybiotykami. Wcześniej miałam także miesięczne kuracje z Unidoxem i Tetrarysalem i w sumie jeśli chodzi o skutki uboczne to nic absolutnie nie zauważyłam no ale tamtych nie trzebabyło brać tak często i w takiej ilości. Lekarka powiedziała, ze Tetracyklinum ma takie samo działanie jak tamte antybiotyki. Wydałam już pieniądze ale jak czytam jak strasznie niektórych bolał żołądek po tym i jak ten lek wyniszcza organizm to mam wrażenie jakbym się miała truć jakimiś silnymi narkotykami. Nie wiem kompletnie co robić. Proszę rady i pomoc

Gość Yves26
Witam, ja dzisiaj dostalam Oxytetracycline na 2 miesiace jako ze moja twarz nie wyglada za rewelacyjnie, jesli to ma pomoc a zmagam sie z koszmarna twarza juz dobrych kilka lat (i nic nie pomaga!!!) to nawet opinie mnie nie powstrzymaja od wyprobowania. Od jutra zaczynam kuracje wiec zobaczymy. Tabletki oslonowe jak najbardziej, najlepiej Lakcid i pic duzo jogurtow!!! I byc dobrej mysli, pozytywnie nastawionym:-) a jak tam u Was, widac jakas poprawe???

Gość Michaello
Biorę Tetracyclinum ZTF 3x2 dziennie, do tego na dzień ROSEX na noc DIFFERIN. Mam trądzik różowaty z zwykłym pospolitym do tego zgrubienia skórne na nosie . Często miewałem stany zapalne skóry głowy tam też był trądzik ogólnie miałem 10 lat udręki. Nie wytrzymałem dłużej zmieniłem całkowicie podejście do trądzika. 1.Dieta(ser żółty, napoje słodzone, masło, margaryna, ketchupy ostre potrawy nie wolno także pić gorącego ani jeść szybko posiłków) ODPADA BARDZO PRZETWORZONE JEDZENIE czytajcie ulotki 2. Zwracanie uwagi na to kiedy nasila się zmiany na skórze słońce, dieta, kosmetyki które podrażniają skórę, stres... 3. Doktor Dermatologii. Nie chodźcie do lekarzy z specjalnością dermatologia ponieważ, jestem żywym przykładem zachłanności i pazerności dermatoloszków bez doktoratu przykre ale 100% prawda bez ściemy. W Rzeszowie ostatni polecił mi tetrarysal na stany zapalne. A miesiąc później pojechałem do warszawy I u doktora Andrzeja Szmurło dostałem prawdziwą pomoc. To jest PROFESJONALISTA jest pogodny, dobrze znający się na trądziku. Doktor ma potężną wiedzie i nie zagląda do zeszytu sponsora jak to ma miejsce u innych specjalystów. 10 lat to za długo lepiej zjechać Polskę w poszukiwaniu pomocy niż żałować. Także Profesor Rudnicka jest światowej klasy dermatologiem ale zapisy są odległe. Podobno da się wcisnąć w kolejkę ale tylko ciężkie przypadki. Warszawa to odpowiednie miejsce do szukania specjalistów.

Gość gość
I co pomogło??

Gość gość
ja to biorę i żadnych kremow i działa mam mniejszy trdzik i rumienie aczkolwiek biore dopiero 11 dni i mogloby być lepiej ale podobno trzeba brac kilka miesięcy, nie mam skutkow ubocznych, zadnych biegunek ani nic

Gość Michaello
dostałemm po niej depresji uważajcie na siebie to może być największy wasz błąd już nigdy więcej nie wezmę tetracyclinum. zazywałem 3 miesiące i walczę teraz z depresją a trądzik taki sam uważajcie na siebie

Gość gość
sprzedam 5 opakowań po 16 tabletek (10zł za opakowanie) tetracykliny. 250mg . data wazności 02.2017 666 600 451