Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vcdvcsd

Kurzajka!kuracja czosnkowa

Polecane posty

Gość vcdvcsd

było już wymrażanie, brodacid itp. teraz kurzajka jest tępiona czosnkiem, przez noc do okola kurzajki skóra zaczerwinila si emocno i powstały bable(tak jakby oparzenia) przykladac na noc dalej? a co ze skorka z cytryny i octem pomaga??

Gość vcdvcsd
:)

sama kurzajki nie miałam w życiu ale mój tata sobie tym (sokiem z urwanej łodygi) skutecznie badziewie wyplenił :)

Gość vcdvcsd
kurcze chyba bede juztro ganiac po krzakach w poszukiwaniu chwasta:) myślicie że to jeszcze rosnie??

Gość vcdvcsd
boże drogi jak ja to rozpoznam na zdjeciu wyglada tak znajomo ale pewnie go nie znajde mieszkam w wawie wiec tutaj zostaja tylko parki:)

Gość dominisia883
"kilkukrotny opatrunek na noc z świeżych posiekanych liści babki - mało znana, ale za to bardzo skuteczna i tania metoda usuwania kurzajek (wielkość około 1,5 cm wymaga około 1 tygodnia okładów) - skutkuje nawet wtedy kiedy metody inwazyjne lub chemiczne nie odniosły skutku i nie pozostawia blizn - babka zwyczajna jest pospolitym chwastem i łatwo ja znaleźć w szczelinach chodników lub na trawniku w przeciwieństwie do jaskółczego ziela " to znalazlam na wikipedii kiey czytalam o kurzajkach :D wiec neiwiem jak wy ale ja dzisiaj lece szukac tych babek :) jesli jeszcze wogole znajde o tej porze :)

Gość kapitan szogun
dominisia883 masz racje dziekuje za rade pozbylem sie tego w ponad tydzien a nic nie pomagalo pozdrawiam serdecznie

Gość fxwerxf
popieram te zielsko ! nie wiem skad ale kiedys zrobila mi sie na dloni, poszukalam tego ziela bo pamietalam jak bylam mala, babcia mi o nim mowila i fakt ! podzialalo :) sok bardzo 'farbi' wiec uwazaj jak bedziesz wcierac ale zejdzie ci szybko i nie wroci :)

Gość fxwerxf
ja pisalam o tym glistniku jak co :)