Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jabadabaduu

różnice między kobietą a mężczyzną

Polecane posty

Gość jabadabaduu

Badania wykazały, że facei mają w porównaniu z kobietami mózg bardziej autystyczny, tzn. po prostu tępy (i żeby nie było: badania przeprowadzał facet). Można powiedzieć, że polega to na tym, że mają klapki po bokach twarzy i nie widzą wszystkiego, co się dzieje dookoła. Pewne rzeczy nigdy (ale to NIGDY) nie będą dla nich zrozumiałe. A cały świat emocji i uczuć, w którym żyją kobiety, jest dla nich obcy. Z mojego prywatnego doświadczenia wiem już, że rozmawa z facetem daje mizerne skutki: mogę sobie powtarzać 10 razy, jak jemu przekazaywana informacja nie odpowiada, to i tak nie przyjmie jej do wiadomości. Czasami mam wrażenie, że żyją we własnych światach. Wiele wskazuje na to, że niektóre cechy mózgu kształtują się w odpowiedzi na męskie hormony. - \"Normalnym\" mózgiem jest mózg żeński, a mózg mężczyzny jest zmaskulinizowanym mózgiem kobiety. Różnice umysłowości między mężczyzną a kobietą są wywołane genami reagującymi na męskie hormony płciowe - napisał Matt Ridley\" Testosteron - jeden z takich hormonów - maskulinizuje nie tylko mózg, ale również ciało, które inaczej pozostałoby żeńskie, i to niezależnie od genów. Wieloletnia obserwacja dzieci chorych na autyzm i fakt, że chłopcy częściej na niego cierpią (2-4 razy) pozwoliła naukowcom z brytyjskiego Centrum Badań nad Autyzmem wysnuć wniosek, że zaburzenie to jest wynikiem skrajnie męskiego mózgu tych dzieci. Stąd pełne porozumienie między przedstawicielami osobników różnej płci nigdy nie zostaje osiągnięte. I nie jest to ich wina, że są tacy tępawi - po prostu natura tak ich stworzyła. Jednocześnie wszyscy wielcy tego świata, uznawani za geniuszów, mieli widoczne objawy autyzmu.

Gość facetka....
dobre dobre:D

Gość ofe rma
"I nie jest to ich wina, że są tacy tępawi - po prostu natura tak ich stworzyła. " bardzo dobre tylko zupełnie idiotyczne. bo skoro faceci są tępi to faktycznie nie mogą kobiet zrozumieć. no ale tym łatwiej kobiety powinny potrafić zrozumieć facetów. przecież nie mają tych "autystycznych" ograniczeń. jakoś mało logiczne te wnioski. ciekawe jak ograniczony jest mózg autorki tematu że nie zauważyła tego oczywistego faktu?

Gość jabadabaduu
ja nie mam problemu ze zrozumieniem tego, że faceci nie rozumieją.

Gość jabadabaduu
Napisałam to na podstawie teksu naukowago + jeden akapit wyjęty żywcem z artykułu. Nie do mnie te pretensje, tylko do tych naukowców (w dodatku mężczynz), którzy to odkryli kolego. I nie ma co się obrażać chyba, że na Boga, że takimi Was stworzył.

Gość facetka....
widac ze facet sie wypowiada. Prawda w oczy kole :D

Gość ofe rma
" ja nie mam problemu ze zrozumieniem tego, że faceci nie rozumieją. " a myślisz że faceci mają problem ze zrozumieniem tego że ty nie rozumiesz?

Ja się zgodzę, że faceci są ograniczeni w postrzeganiu świata, w sensie klapki na oczach. Jednak jest kwestia do wyuczenia, jeśli się chce;)

Gość facetka....
ja mysle ze facet sam nie rozumie ze nie rozumie:D wiec jak ma zrozumiec innych...od tego zacznijmy

Gość ofe rma
"Nie do mnie te pretensje, tylko do tych naukowców (w dodatku mężczynz), którzy to odkryli kolego." kolejny logiczny wniosek :D to tak jakby mieć pretensje do newtona że odkrył prawo powszechnego ciążenia i przez to szklanka mi się stłukła jak spadła ze stołu. czy to kolejny przykład "kobiecej logiki"?

Gość jabadabaduu
Możesz wreszcie wprost napisać, dlaczego masz do mnie pretensje, że zacytowałam artukuł naukowy? Skoro nie masz do naukowców o to pretensji, to dlaczego masz do mnie?

Gość facetka....
jabadababadu- nie wysilaj sie sama napisalas ze faceci sa ograniczeni umyslowo:D

Gość ofe rma
jak to, nie rozumiesz o co mi chodzi? przecież jesteś kobietą i męskie ograniczenia cię nie powinny dotyczyć! czyżbyś brała testosteron i mózg ci się zmaskulinizował? :D

Gość jabadabaduu
To nawet śmieszne nie jest, ale żałosne :o

Gość random_guy
Zaraz znajdę jakiś artykuł o tym iż kobiety to tak naprawdę daleki potomek dzikiej świni. A jak się postaram to i to będzie napisane przez kobietę. W internecie można znaleźć sporo pseudonaukowych tekstów. Jak chcesz mieć dyskusję na poziomie lub coś udowodnić to podaj link do tego artykułu. No i od razu może znajdź kto i pod patronatem jakiej uczelni przeprowadzał te badania. Bo to że ktoś sobie coś napisał i opublikował to w internecie nie jest wykładnia wartości i prawdziwości tego tekstu. Z czego tobie nie chodzi o jakąkolwiek dyskusje na poziomie tylko o to by zwrócić na siebie uwagę na tym forum i sprowokować ludzi do wzajemnego ubliżania sobie. ( termin na takich ludzi to "troll") good luck have fun

Gość ofe rma
"termin na takich ludzi to "troll"" tutaj to chyba pani trollowa. :D

Gość kuzwa11111
meska solidarnosc....:O

Gość jabadabaduu
Jing Feng, Ian Spence i Jay Pratt z uniwersytetu Toronto, badania nad wyobraźnią przestrzenną kobiet i mężczyzn; Simon Baron-Cohen - University of Cambridge - badania dot. autyzmu; Moir A, Jessel D, Płeć mózgu; Brizendine L, Mózg kobiety i wiele innych publikacji. Oczywiście wystarczyło by tylko wpisać w goole hasło "autyzm i mózg męski" i znajdzie się publikacje naukowe na ten temat bez problemu. Ale oczywiście lepiej kogoś zjechać na forum nie sprawdzając autentyczności faktów. Nie wiem, czy o to można akurat winić budowę mózgu, raczej w tym wypadku zadecydowało wrodzone lenistwo umysłowe :o

Gość random_guy
To ty udowadniasz coś a nie ja więc to w twoim zakresie leży przytoczenie odpowiednich argumentów i poparcia ich publikacjami. Jeszcze tylko link do tych artykułów i Ci może nawet uwierzę. ;]

Gość ofe rma
i w tych "naukowych" publikacjach jest napisane że mężczyźni są tępi i "mają klapki po bokach twarzy"?

Gość a ja uważam
{Stąd pełne porozumienie między przedstawicielami osobników różnej płci nigdy nie zostaje osiągnięte} że owszem - jest możliwe, jeśli w kontaktach pamięta się o istniejących różnicach i nie narzuca na siłę swojego stylu myslenia. Nie wymaga ć od faceta - żeby myślała jak kobieta - na odwrót. Wtedy wszystko jest naprawdę bardzo łatwe.

Gość jabadabaduu
Nie podam linków, bo wystarczy poszukać w googlach, poza tym jest ich za dużo. Nie, to są moje własne słowa, autyzm to właśnie choroba ogłupienia, stąd napisałam, że faceci są otępiali. Tak, wystarczy mieć świadomość tych różnic, ale to nie jest takie proste. Pewną próbę porównania myślenia kobiet i mężczyzn dokonał Grey (nie wiem, czy nie mylę nazwiska) w "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus".

Gość ofe rma
no sorry mała, ale jak ty poradniki dla kobiet w rodzaju "mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" uznajesz za "naukowe źródła" to mogę powiedzieć tylko :D :D :D :D :D a jakie to "naukowe źródło" określa autyzm "chorobą ogłupienia" jeśli mogę zapytać?

\"Można powiedzieć, że polega to na tym, że mają klapki po bokach twarzy i nie widzą wszystkiego, co się dzieje dookoła. Pewne rzeczy nigdy (ale to NIGDY) nie będą dla nich zrozumiałe. A cały świat emocji i uczuć, w którym żyją kobiety, jest dla nich obcy. Z mojego prywatnego doświadczenia wiem już, że rozmawa z facetem daje mizerne skutki: mogę sobie powtarzać 10 razy, jak jemu przekazaywana informacja nie odpowiada, to i tak nie przyjmie jej do wiadomości. Czasami mam wrażenie, że żyją we własnych światach.\" zgadzam sie z tym:P

Gość jabadabaduu
Wskaż mi linijkę, w której napisałam, że ta książka jest naukową publikacją?

Gość jabadabaduu
czekam na tę linijkę... czytanie ze zrozumieniem nie boli

Gość ofe rma
skoro nie uważasz tego za pozycję naukową to dlaczego się na nią powołujesz? znowu jakaś dziwna "kobieca logika".

Gość jabadabaduu
"skoro nie uważasz tego za pozycję naukową to dlaczego się na nią powołujesz?" No właśnie czekam aż mi wskażesz linijkę, w której powołałam się na tę książkę jako na tekst naukowy.

Gość ofe rma
a proszę bardzo: "Pewną próbę porównania myślenia kobiet i mężczyzn dokonał Grey (nie wiem, czy nie mylę nazwiska) w "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus"."