Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się czy

KOSMETOLOGIA! -warto studiować ten kierunek?

Polecane posty

Gość zastanawiam się czy

j.w podzielcie się wrażeniami z zajęć, a absolwenci niech powiedzą, czy w zawodzie i jaką pracę mają. z góry dzięki

Gość zastanawiam się czy
up

Gość nia taka jaka

Gość zastanawiam się czy
nia taka jaka nie rozumiem. chyba miało być `nie`

Gość nie taka jaka
a gdzie chcesz studiowac?

Gość Bożydar34 kafeteriusz
To chyba w zawodówce będziesz studiować :classic_cool:

Gość nie taka jaka
no niekoniecznie na farmacji akademii medycznej jest specjalnosc kosmetologia, ale nie produkuja tam pan masujacych twarz i wyciskajacych zaskorniki

Gość zastanawiam się czy
ale zaraz-ja nie rozumuję pojęcia kosmetolog jako kosmetyczka od tipsów i solarium bożydarze! chciałabym studiować na Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu w Bydgoszczy, ale nie wiem, czy nie jest to przypadkiem uczelnia prywatna

Gość Magdalena 26
Kosmetologia w zawodówce...niestety co niektórzy, pewnie po skończeniu zawodówki :-) myślą, że w tym zawodzie może pracować każdy a tak nie jest. Studia są trudne - obejmują m.in.chemię kosmetyczną, anatomie, dermatologię, dietetykę ale i zajęcia praktyczne a one są super i najlepiej jak jest ich bardzo dużo. Ja po ukończeniu magisterki studiowałam kosmetologię w Wyższej Szkole Zawodowej Pielęgnacji Zdrowia i Urody w Poznaniu (licencjat, bo mgr jeszcze na tej uczelni nie ma) ale z tego co wiem to studia jednolite z kosmetologii są na Akademii Medycznej też w Poznaniu. Jeśli lubisz dbać o siebie, masz zdolności manualne, interesujesz się wizażem, jesteś osobą cierpliwą, lubisz się ciągle kształcić to ten zawód jest dla ciebie.Pracę masz w sumie zapewnioną, bo gabinety rosną jak grzyby po deszczu - ewentualnie możesz otworzyć coś swojego.Ja w sumie nie szukałam pracy, bo po tej szkole praca szuka ciebie-chcesz się przekonać, wybierz się na wymienioną uczelnię :-) Pozdrawiam

Gość zastanawiam się czy
Magdalena 26 dziękuję bardzo. :) tyle, że problem tkwi w tym, że ja po części muszę i chcę iść na zaoczne. a na Akademiach Medycznych czegoś takiego jak studia zaoczne nie ma. Nie wiem, w jakich szkołach można po licencjacie zrobić magisterkę z kosmetologii...

Gość alalllllaaaaaaa
Wiem tez ze taki kierunek jest na Akanemii Medycznej w Szczecinie. Znajoma studiuje i są to studia trudne.

[zgłoś do usunięcia] Bożydar34 kafeteriusz To chyba w zawodówce będziesz studiować ahahahaha boze co ca tepak nawet nie wie co to jest kosmetologia:o

Gość zastanawiam się czy
alalllllaaaaaaa ojjj szczecin za daleko :P myślałam raczej o uczelni w Bydgoszczy i Toruniu ;)

Gość Jupijej
W Warszawie jest Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki I Pielęgnacji Zdrowia na Podwalu

Gość zastanawiam się czy
Jupijej oj Wawa to juz za daleko, ale dzięki. :)

Gość zastanawiam się czy
up

w Górnośląskiej Wyższej Szkole Handlowej jest kierunek kosmetologia.Licencjat a UM można na kierunku turystyka i rekreacja na specjalności Turystyka Uzdrowiskowa i Odnowa Biologiczna albo na innych uczelniach.

Gość zastanawiam się czy
ale Ty mówisz o uczelniach na Śląsku tak?

Gość upppppppppppppppppppppp
up

Gość Zorientowana
Wiesz co jeżeli chodzi o Bydgoszcz to tylko na Collegium Medicum jest państwowa Kosmetologia,a ponieważ UMK współpracuje z naszym collegium i wszystkie medyczne kierunki są w Bydgoszczy to w Toruniu chyba państwowo nie ma. Poza tym jest wysoki próg jak chcesz sie dostać można niby zdawać podstawową biologię, ale i tak podejrzewam że wiekszość wybierze rozszezoną ze wzgledu na przelicznik. (chemie chyba też można do wyboru)Najwazniejsze zeby robic w zyciu to co sie lubi.

zorientowana dzięki za odpowiedź.

Gość Zorientowana
Już nie przesadzajcie z ta trudnością. Ludzie kończą medycynę farmację pielegniarstwo to przeciez na kosmetologii sobie poradzi. Poza tym na kazdym kierunku trzeba cos robic a nie sie obijac:D

ja wcale nie uważam, że kosmetologia to łatwy kierunek. widziałam plan zajęć to dużo przedmiotów jest związanych bezpośrednio z medycyną. na kosmetologię chcę iść, bo wydaje mi się być kierunkiem nieco do niej zbliżonym (przynajmniej jeśli chodzi o przedmioty), a na medycynę niestety nawet nie stratuję (nie jestem aż tak zdolna heh)

Gość Zorientowana
jest duża róznica między medycyną a kosmetologią, nie oszukujmy sie na medycynie jest bardzo trudno zreszta podobnie na farmacji. wiadomo na medycynie jest pierw kierunek ogólny a potem specjalizacja a kosmetologia obejmuje rózne przedmioty z niektórych dziedzin jak wlasnie np dermatologia, jest napewno chemii dosyc sporo. A może dietetyka to tez ciekawy kierunek jest duzo zwiazanych przedmiotów z medycyną jest anatomia fizjologia czlowieka, sporo chemii, jest psychologia- jak zalezy Ci na kierunku zblizonym do medycyny to moze wlasnie to. Wiesz ja wierze że dobry kosmetolog jest niemalże niczym lekarz, ale wiele ludzi mysli ze to tylko kosmetyczka, żebys nie wylądowała potem w jakims zwyklym zakladzie jak kosmetyczka. Życze powodzenia:D

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Gość Małgosia Wydrzyńska jest fajna
skończyć jako wyduszacz cudzych syfow - poracha

Gość ramciamciam
`skończyć jako wyduszacz cudzych syfow - poracha` a ty jako kto skończyłas, że nawet się nie orientujesz, kim jest kosmetolog? :O

Gość młody Lekarz
Do zorientowanej - masz dużo racji (faktycznie zorientowana ;-) Jestem lekarzem na stażu podyplomowym i myślę nad specjalizacja,myślę nad dermatologią ale ilość rezydentur z dermatologii jest malutka...maluteńka ;-( Słyszałem że dla absolwentów medycyny i stomatologii są studia zaoczne które trwają 1,5 roku i po których otrzymuje się tytuł magistra kosmetologii,to prawda? PS. Medycyna jest cholernie trudna tylko na początku,pierwsze 2 lata to tyranina straszna a potem już luzują.....jakoś żyje więc da się ;-) pozdrawiam wszystkie ambitne osoby