Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jordan.pl

niepokojące upławy

Polecane posty

Gość Jordan.pl

Cześć dziewczyny, z ukochanym planujemy dzidzie. Najpierw chcę jednak zrobić sobie wszelkie badania. Mam regularne cykle co 22 dni. BARDZO mnie jednak NIEPOKOI to, że miewam bardzo dziwne upławy którym towarzyszy ból podbrzusza... upławy bywają lekko brązowej barwy i baaaaardzo nieprzyjemnie pachną... Najczęściej kilka dni po okresie czyli może to być czas owulacji.. Dziewczyny pomożecie?? co może być przyczyną?

Gość dddddddgggg
grzybica albo inna infekcja.Nie badałaś sie?Tak z tym chodzisz?:o

Gość Jordan.pl
byłam u gina i stwierdził że wszystko jest wporządku:/ nie jestem tego samego zdania.. zapisałam sie prywatnie na wizytę ale termin dopiero 22 grudnia a bardzo się boje diagnozy.. te upławy trwają kilka dni np 3,4 dni czy to faktycznie może być grzybica i czy to może zaszkodzić ewentualnej ciąży??

Nieprzyjemny zapach i dodatkowo ból- pewnie infekcja. Lepiej ZANIM zaczniesz jakiekolwiek starania o dziecko wybierz się do lekarza. Nie ma żartów z żadnym zapaleniem pochwy.

A jak to wygląda z krwawieniem u ciebie? Czy to plamienie występuje zaraz po okresie? Bo może to jeszcze jest okres tylko po prostu bardzo skąpy. Ja np. mam krwawienie 3-4 dni a potem już tylko plamienie 2-3 dni. I to jest , że tak powiem kontynuacja krwawienia miesiączkowego. Ma zapach normalnej krwi okresowej ( czyli niezbyt przyjemny w zetknięciu z powietrzem), z tym, że to bardziej brunatny śluz. Osobiście po każdym okresie stosuję irygację z tantum rosa, żeby się wypłukać. Ale i tak radzę ci jak napisałaś, iść do innego lekarza i to skonsultować.

Gość Jordan.pl
Dokładnie. Czekam na dzień wizyty jak na zbawienie. przeraża mnie to że może być coś nie tak.. .Czy to może mieć jakieś konsekwencje przy staraniu się o dziecko??...

Gość Jordan.pl
najczęściej jest to kilka dni po okresie. Właśnie obawiam się że to nie ma nic wspólnego z krwią - zupełnie inny zapach, ten jest bardzo specyficzny - jak np psującego się mięsa:/:/ ( wiem przerażające)

Gość aneckaaaaa
jesli to ok połowy cyklu to owulacja pewnie, moja znajoma podczas owulacji ma normalne krawienie. a śmierdzi bo jak jest krew to normalne raczej że dziwnie pachnie.

Gość aneckaaaaa
ale od ilu cykli takie coś Ci się zdarza ?

Gość Jordan.pl
własnie problem w tym że to nie krew.. bywa że upław jest barwy brązowawej a bywa że zupełnie bezbarwny przeźroczysty czasem biały... makabra :/

Gość Jordan.pl
oj dobre pół roku, teraz jest to już coraz słabsze ale kilka miesięcy temu to było po prostu nie do wytrzymania.. byłam u lekarza ale akurat byłam czysta, pytałam ale nic mi nie pomógł czekam na wizytę u prywatnego...

Gość Jordan.pl
czy ktoś też tak ma?

Spróbuj zapisać się wcześniej na wizytę... Nie możesz do innego lekarza?????? Skąd jesteś? Ja bym kombinowała, ale z tego co wiem to albo może to być przyczyną endometriozy ale do tego są potrzebne badania aby to stwierdzić...moja koleżanka to miała. Zapisz się do innego lekarza, dziewczyno jak będziesz tak się zamartwiać to się wykończysz, wiem bo sama taka jestem ;(

Gość Jordan.pl
powiedział że jest idealnie... nie dał sobie powiedzieć ze problem występuje po prostu w innym etapie cyklu... poczytałam o endometriozie - jestem załamana... żeby to nie było to:( poszłabym nawet dziś do lekarza ale mam okres niestety:(

Kurczę to nieciekawie. Jeśli to jest w połowie cyklu to już nie jest plamienie. A jeżeli nawet biała wydzielina brzydko pachnie to koniecznie to trzeba skontrolować. Ja miałam raz upławy o takim zapachu ( gnijącego mięsa). Towarzyszyło temu swędzenie. W te pędy pognałam do lekarza i oczywiście okazało się, że to infekcja. Nie panikuj kochana, tylko tak jak piszesz, idż zaraz po okresie. Będzie dobrze, wyleczysz to. Tylko dopóki tego nie zlikwidujesz to poczekaj może ze staraniem się o dzidzię, tym bardziej, że w ciąży o infekcję łatwiej i taka niedoleczona przed może wrócić ze zdwojoną siłą, a po co ryzykować. :)

Gość Jordan.pl
czytam teraz troche o infekcjach.. faktycznie to może być to. Jestem zaskoczona bo bardzo dbam o higienę.. W czasie kiedy upławy były najgorsze, mogłam się bardzo dokładnie umyć a po wyjściu z wanny dosłownie po minucie było to samo - zapach nie do wytrzymania (po banadniu pochwy palcem). teraz trochę lepiej... zdobyłam telefon kom lekarz do którego chcę iść. Zadzwonie powiem jak sprawa wygląda może mnie przyjmie wcześniej bo 5 tygodni to bardzo długo a jak bedzie coś nie tak to sobie nie wybacze. tak bardzo chce dzidzi...

a jesli ma się w pewnym okresie cyklu białe bardzo gęste upławy i jest tego dośc sporo to jest ok czy to ozxnacza jakas chorobę... bo ja to zauwazyłam dgzieś od roku byłam u lekarza ale z innymi objawami, USG dopochwowe miałam robione i wyszlo wszystko ok.

Gość Jordan.pl
jesli są czyste i nie cuchną to chyba jest ok

W pewnych momentach cyklu może być dużo więcej śluzu. Sluz zmienia konsystencję i ilość i dopóki jest on normalnego koloru, pachnie normalnie i nie występują żadne dodatkowe efekty typu swędzenie, pieczenie itp. to nie ma się czym martwić:) Dodam, że nawet jeśli śluz wygląda jak serek wiejski, ale nie ma innych rewelacji to też nic złego się nie dzieje.

Gość Jordan.pl
czy badanie cytologiczne (to jest to do czego biorą wymaz prawda??) może wykazać infekcje?? Dziewczyny baaardzo sie denerwuje:/

Gość Jordan.pl
up

Gość Jordan.pl
pomóżcie proszę.. czy cytologia wystarczy do wykrycia infekcji?

Gość ___chimerka___
Nie, cytologia moze wykryc zmiany nowotworowe na szyjce macicy. Radzę zrobić wymaz bakteriologiczny z pochwy. Będzie jasnosc czy wszystko jest ok czy jest infekcja

Gość Jordan.pl
zapisałam się do innego lekarza na środę czyli za tydzień.. tym razem z funduszu zdrowia no ale zobaczymy może choć te badania mi zrobi. A z niecierpliwością czekam na właściwą wizytę u najlepszego ginekologa jakiego mi polecono... niestety do końca grudnia..