Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fijuflsh

Ile może mnie to kosztować?

Polecane posty

Gość fijuflsh

Planuje przed świetami remont łazienki. Mieszkam w niewielkim mieście (40 tys) i znalazłem ogłoszenie w internecie. Jako że planuje to za ok 3 tygodnie umowilem się na wstępne spotkanie z Panem na koniec miesiąca. Proszę go od jakiegos czasu o podanie chociaz ceny za kafelkowanie m2 (będą tez usługi hydrauliczne) ale Pan omija głęboko temat. I mam takie pytanie do osób, które są chociaż troche obeznane w temacie : ile może kosztować całkowita usługa remontu łazienki o wielkości nawet nie 3 m2? Na ścianie jest farba, na podłodze kafelki do zerwania czyli wiąze się to jeszcze z wyrównaniem podłoża i drobnymi usługami hydraulicznymi? Czy zmieszczę się w kwocie 1000 zł - bo tyle mam odłozone i boje się, że Pan "krzyknie" więcej, a wiecej nie mam, nie znajdę pewnie nikogo do roboty w ciągu kilku dni :(

Gość marionallaaa
o tysia.cu możesz zapomnieć. Za taką kwote nikt się nie podejmie tego. A kolesia od kafelkowania przyciśnij. Albo niech mówi cene albo spada. Inaczej po robocie krzyknie ci taką cene ze z butów wyskoczysz.

Gość nbjyuyrdfggtf
zrób to sam/a. to proste i masz pewnośc,że będzie dobrze zrobione :D

Wykonawca przed przystąpieniem do prac powinien ci podać dokładny kosztorys, najlepiej na piśmie. Zawsze tak jest, że \"na umowę\" kosztuje troche inaczej niż na czarno, ale papier przynajmniej z kosztorysem warto mieć. Wykonawcę pt \"jakoś się dogadamy\" nie wpuściłbym za próg

Gość fijuflsh
Nawet mnie nie załamujcie? To ile biorą za remonty łzaienek? :/

Gość zalezy jak dlugo bedzie robil
bo jak trzy tygodnie to szykuj z 3 tysiace

Gość fijuflsh
Ja myślę, że to robota nawet nie na tydzień

Gość asssssssssikkkk
a to jeden jest w Twoim miescie od tego fachowiec? zadzwon w pare miejsc i sie rozeznasz. Chcesz polozyc nowe kafelki i odswiezyc sciany ??

Gość fijuflsh
Bardzo mało ludzi się reklamuje w moim mieście. W kilka miejsc dzwoniłem i nie ma już wolnych terminów na kilka najbliższych miesięcy. Tak jak pisałem wcześniej : na ścianach jest farba, poza tym ściany są troche nierówne. Na podłodze są kafle, które trzeba zerwać. Potrzebna też będzie usługa hydrauliczna (którą ten Pan oferuje) ponieważ prysznic w łazience będzie stać w innym miejscu, więc trzeba przenieść kanał, dostęp do wody i dostęp do wody od umywalki (bateria jest teraz w ścianie a będzie w umywalce). To wszystko co trzeba zrobić.

Gość Budowlaniec 55
W 1000 zl to sie nie zamkniesz na pewno. Polozenie plytek kosztuje roznie tak gdzies ze 40 zl za metr. Niektorzy biora 30 zl a znam takich co krzycza min 50 zl. Na hydraulice sie nie znam to ci nie powiem ile. Ale jak sciany sa krzywe to on tez sobie policzy za wyrownanie np klejem do plytek bo tak to trzeba by bylo zbijac tynki, tynkowac a to juz powaznie podniesie koszty roboty. Do tego jeszcze wylewka po zerwanych plytkach na podlodze. Troche zaplacisz.

Jak ja remontowalam lazienke, wszystko wyszlo okolo 25 tys. 3 tys projekt, okolo 5-6 plytki, robocizna i materialy okolo 7 a reszta to sprzet. Dzisiaj za to samo zaplacilaby okolo 40 tys

Gość jakim klejem do plytek
jak na scianie nie ma byc plytek tylko farba? :D

Gość Budowlaniec 55
Acha pamietaj ze nie bierz jakiegos tam np pana heńka bo robi taniej bo pozniej bedziesz zalowala za spartolona robote

Gość jak farba
to takieg remontu nie warto robić, jak już robić to porządnie

Gość jak farba
no i ustalaj wszystkie ceny z góry, po po fakcie się okaże że zapłacisz dwa razy tyle niż się spodziewałaś

Gość koloboss
kafelkarze to złodzieje i patałachy, krzyczą 40 dych za nic, za równą podłoge, osobno za wylewke tak ? przecierz nic nie trzeba po skuciu wylewać trąbo. Najdroższy szpas to będzie hudraulika chyba, kanał przenieść ? gdzie ty mieszkasz ? jak kanał chcesz przenieść ? a ściany na cholere wyrównywać ? zalezy jak są nierówne, jak dołki to przejechac klejem albo szpachla, jak poziomu nie trzymają nic bym nie robił.

Gość Budowlaniec 55
To juz przesadzilas z tymi 40 tysiacami. Ja tej pani za 2000 to bym polozyl plytki w tej lazience ale bez hydrauliki bo to nie moj dzial :-)

Gość asssssssssikkkk
obawiam sie koszty beda wyzsze. moja rada zadzwon do tego Pana i spytaj ile to bedzie kosztowalo poniewaz nie wiesz czy posiadasz taka kwote i musi Ci powiedziec bo przeciez chcesz jasno wiedziec za ile podejmie sie wyremontowania Twojej lazienki.

Gość koloboss
co wy pierdolicie ? za 3m2 ? z choojami na łby sie pozamienialiście,

Gość Budowlaniec 55
Jak to nie trzeba wyrownywac po zerwaniu plytek ? Chyba ze tobie kladli na cement plytki to je tyko pozbieralas :-) zawsze sie wyrownuje posadzke po zbiciu plytek. Przynajmniej ja tak robie chyba ze ktos lubi wyrownywac sobie klejem

Gość Budowlaniec 55
Podloga ma trzy metry dolicz do tego sciany. Chyba ze ma zostac farba na scianach ale w co watpie

Gość koloboss
ale kafle mają być tylko na podłodze, a po skuciu kładziej klej, wyleka to ci dzwiga poziom o 3-5 cm, pomyśl troche, klej można stosować do 2 cm , szybko schnie, szybciej robota koszty mniejsze, kładziesz równo klej i zaraz kafelke.

Gość moj maz za 1 m kw
polozenia bierze 40zł

Gość koloboss
no to czyli 150zł za kafelki, 120 zł za usługe, 100zł kleje i listwy, kafelki to koszt 370zł, ściany pomalować i te pomysły z prysznicem to już nie wiem, bo trzeba by wiedzieć gdzie ma być przeniesione i jak wygląda aktualna instalacja.

Gość plomien
za hydraulike. Czyli ciepla z zimna woda tak zwany jeden punkt to sie bieze 100 zl

Gość felicjana
hehe...ale żeś się ocknął...:)

Gość 2 na 3 to daje prawie 20 m
bo przeciez sa sciany. czyli kafle liczac po 40 - 800 - ale to bez zalaman, obudowy, bajerow, za to licza dodatkowow. + skucie kafli chyba 20 zl za m. hydraulika - zalezy jaka . Za mniej niz 2 tys nie wyrobisz, ale ocywiscie spytaj.

Najlepiej to idź do komfortu, tam wszystko ci dekorator wyliczy i poleci dobrych fachowców. Tam są sami specjaliści, nie będziesz musiał się martwić.

No to zależy od fachowca lub "fachowca" (tych co się dumnie tak zwą). Popytaj u znajomych czy nie mają dobrych hydraulików i ludzi co wykładają kafelki. Co do kafelków, to polecam firmy Opoczno, są naprawdę wytrzymałe, nie kruszą się. Do tego ogromna ilość wzorów, kolorów i kształtów.