Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam pomocy666

błagam pomocy tabletki anty zmiana

Polecane posty

Gość błagam pomocy666

biore tabletki od ponad roku teraz lekarz mi zmienił na inne i powiedział że mam je zacząć brac normalnie w ten dzień który biore po przerwie nic nie wspomniał żebym się zabezpieczyła przez pierwszy tydzień a ja go nie pytałam ale teraz mnie takie myśli nachodzą czy musze się zabezpieczać czy nie czy antykoncepcja jest zachowana jako ciogłoś pomimo zmiany tabletek dodam ze brałam mikrogynon21 a teraz mam cilest jakie one sa( dobre)

Gość aaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkklllllll
to nie powinno być problemu !!! a ja przy takiej zmianie tabletek jak twoje czekałam miesiac aż to okresu i wtedy zaczełam brać .

a czy dobre to niewiem dopiero 2 tabletka.a dlaczego miałaś zmiane???

Gość wszystko znalezione
ja tez zrobilam zmiane, po 4 latach brania Cilestu przeszlam na Kontracept ze zmniejszona dawka hormonu, lekarz tez nie mowil o zabepieczeniu sie, po prostu po okresie mam brac tak jak tamte te nowe. no to biore ;)

Gość błagam pomocy666
no właśnie a mi nie powiedział żebym zrobiła przerwe tylko kazał brac normalnie jako ciągłość więc myśle że w takim razie antykoncepcja jest zachowana tak???

myśle że naprawde nie ma problemu ciągłość to ciągłość zresztą ile się mówi że kobieta biorąc pigułki po odstawieniu trochę czasu minie aż zachodzi w ciąże planowaną .zastanawia mnie teraz to dlaczego lekarka kazała mi zrobić przerwę zreszta zawsze mi mówiła że nowe pigułki rozpoczynamy brać w pierwszym dniu okresu

Gość błagam pomocy666
eh z tymi lekarzami jak ich zawieje myślę że to niema róznicy czy brać jako ciągłość czy poczekać miesiąc na okres ale z tym czekaniem na okres to róznie z tego co wiem niektóre kobiety po odstawieniu nie maja okresu przez 2,3,4 miesiące nie wyobrazam sobie czekać na okres tyle czasu żeby wziąść tabletki choć sama mam problemy zokresem bo okres z odstawieniato tylko jakies marne plamienie ledwo widoczne

Gość aaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkklll
a widzisz tak to jest. ja np dostałam okres po miesiącu tyle że był strasznie obfity jak nigdy ale jest dobrze już pozdrawiam

Gość co byście zrobiły
kiedy ja zmieniałam mój gin powiedział zebym pierwszą pigułkę tych nowych wzięła w pierwszy dzień krwawienia z odstawnienia i tak też pisze na opakowaniu.