Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ksdkjhad

Krowie mleko dla 14 miesieczniaka

Polecane posty

Gość ksdkjhad

Moj syn 14 miesiecy drugi raz zjadl platki z mlekiem, raz w tamtym tygodniu, raz w tym, nic niepokojacego sie nie dzialo, nie ma alergii, wobec tego mam pytanie, czy zamienic juz mleko modyfikowane na krowie, jadl do tej pory dwa posilki na mleku modyfikowanym, czy podawac mleko krowie dodatkowo???

Gość a co na to pediatra
???

Gość ja mojemu krowie mleko
dawalam prawie od urodzenia ;)

Gość Gabkkkkkoooooooo
Moj syn jadl mleko krowie od 9 miesiaca.

Gość ja mojemu krowie mleko
na poczatku wystarczalo karmienie piersia. Ale potem jak juz musialam dokarmiac to krowim ;) Przeciez jak dziecku nic nie jest to moze :D

No miałaś szczęście akurat, że dziecku nic nie było. Ale skład mleka krowiego bardzo się różni od mleka kobiecego i modyfikowanego a układ trawienny maluszka nie jest gotowy na takie obciążenie tłuszczem i białkiem i w ogóle.

Gość Mama Krzysia...
Nasz synek mial rok i 4 miesiace, jak zaczelam podawac mu budyn a potem kasze manne na mleku krowim. I tak jest do dzis, ma prawie 2 lata i nie dzieje sie nic zlego. A pragne dodac, ze jak byl malutki, to pediatrzy wmowili mu alergie i musial przez kilka miesiecy pic Nutramigen. Niesamowite, jak szybko przeszedl od tego swinstwa do krowiego mleczka... I jest zdrowiutki!

w UK mleko krowie wprowadza sie po skonczeniu pierwszego roku dziecka jako standard

Gość malalalallaall
Moj ma 15 mies i czasami dostaje platki na mleku,kakao.Nic mu nie jest. Ale rano i wieczorem standardowo dostaje modyfikowane junior.

moj synek za dwa tygodnie konczy roczek:).butelki juz od dawna nie pije bo nie chce.do tej pory dostawal dwa razy dziennie kasze ale mam z tym coraz wieksze problemy.....je ja coraz dluzej,mniej no i rosnie mu w buzi:(-chyba juz mu nie smakuje:(je prawie wszystko wiec mu sie nie dziwie.....do czego zmiezam-otoz wlasnie chcialam zaczac mu wprowadzac mleko krowie zeby chociaz na sniadanko zjadlnp. z platkami ale dzisiaj przeczytalam artykul ktory ktos wsadzil na topik i nie wiem jak sie do tego ustosunkowac:(?jezeli nie przeczytalyscie to wklejam http://www.eioba.pl/a84996/pij_mleko_bedziesz_kaleka_biala_smierc co myslicie? do szanty=tez mieszkam w uk,jakie mleko najlepsze na poczatek(o ile sie zdecyduje:) ) pozdrawiam.

Gość ksdkjhad
Ja tez mieszkam w UK, poaje malemu Cow and Gate dlatego, ze jak jezdzilam do Polski kupowalam tam Bebilon i sklad jest identyczny, co do mojego tematu zadalam wam pytanie czy uwazacie, ze zastapic teraz mleko modyfikowane tym krowim czy nie???? dzieki

Katarzyna wkleiła tu cenne informacje- już nie pierwszy raz je czytam i słyszę. Ja sama piję mleko od czasu do czasu i używam go do kawy, ale mojemu dziecku pierwszy raz podałam mleko krowie po ukończeniu 2 lat. Nie jestem jakąś przeciwniczką mleka, ale coś jest w tym, że praktycznie każdy ssak na ziemi produkuje dla swoich młodych mleko o innym składzie- który jest najlepszy dla rozwoju ich dzieci, tak? Nawet oglądając animal planet widać, że odratowane oseski różnych gatunków karmi sie mlekiem najlepiej zmodyfikowanym do ich potrzeb, jeśli jest to tylko możliwe. I nie rozumiem po prostu dlaczego niektóre mamy tak bardzo się upierają przy jak najwcześniejszym podawaniu krowiego mleka swoim dzieciom, skoro można korzystać z tego modyfikowanego, lepiej przyswajalnego przez dzieci. Jasne, że sporej części dzieci "nic nie będzie" po jego wypiciu nawet we wczesnym wieku, tylko co to udowadnia? Niektórym dzieciom po kawie też by nic nie było- to powód aby im podawać filiżankę każdego ranka? Ja nie jestem przewrażliwiona, ale nie podałabym dziecku czegoś tylko dlatego, że jemu nic nie będzie.

A co do pytania autorki- czy chcesz przejść na krowie mleko z jakiegoś konkretnego powodu? Jeśli jest to np. brak finansów na zakup modyfikowanego to zmień mleko.

Zdecydowanie nie będę podawała mojemu dziecku krowiego mleka do 3 lat, chyba że okazyjnie. Myślę, że modyfikowane jest znacznie lepiej zbilansowane. Nie ufam krowiemu mleku, jest najlepsze dla cielaków.

lucky dziękuje. nie widzialam cię już tutaj hoho :D:D Buziaki dla Gabrysia.

Gość ksdkjhad
chcialam przejsc na krowie bo dziecko je przyswaja, poza tym inne dzieci tez pija, co do przeciwniczek, to juz nie mam sil sluchac tych durnot typu nie podam bo szkodzi, tak wozek pierdolenie!!!! Pij mleko będziesz kaleką, Biała, śmierć Odnośnik do oryginalnej publikacji: http://integra.xtr.pl/teksty/PijMleko.htm Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. Oceń: 1 2 3 4 5 4.2 głosów: 13 Cofnij głos Wyświetlenia: 1.684 Umieść u siebie Wstaw poniższy kod na swoją stronę, a odwiedzający będą mogli przeczytać ten artykuł bezpośrednio na niej. Kod: Pij mleko będziesz kaleką, Biała, śmierć Sprawdź jak kod będzie wyglądał po umieszczeniu ukryj Pij mleko, będziesz kaleką! - BIAŁA ŚMIERĆ -------------------------------------------------------------------------------- Pij mleko, będziesz wielki jak Kayah albo Bogusław Linda - przekonują reklamy. Guzik prawda. Krowie mleko to nie przepis na karierę dla dziecka, ale na jego kłopoty. O zaletach mleka zapewniają polskie dzieci twórcy najgłośniejszej dziś społecznej reklamy, politycy i oczywiście koncerny mleczarskie, którym publiczna akcja jest wyjątkowo na rękę. Dziewczynka z reklamy jest nieśmiała, szczerbata i pewnie od dawna siedzi w ostatniej ławce. Kiedy przyznaje się klasie, że chciałaby zostać piosenkarką, dzieci wybuchają śmiechem. Dziewczynka wypija szklankę mleka i po latach zostaje gwiazdą popu. Przesłanie jest jasne. Moda na picie Akcja ruszyła we wrześniu 2002 roku i trwa do dziś. Jej organizator - Międzynarodowe Stowarzyszenie Reklamy, za swój cel uznał "intensyfikację działań profilaktyki osteoporozy poprzez wykreowanie mody na picie mleka". Inaczej mówiąc - jak będziesz miał ciepły stosunek do mleka, nie będziesz w przyszłości chodził o kulach. Stowarzyszenie promuje mleko za darmo. - Firmy reklamowe postrzegane są często jak krwiopijcy - przyznaje Paweł Kowalewski, wiceprezes Stowarzyszenia. - Postanowiliśmy to zmienić. Mleko, którego spożycie drastycznie w Polsce spada, wydało nam się odpowiednie. W promocyjną machinę wciągnięto telewizję, rozgłośnie, gazety. I gwiazdy z pierwszych stron kolorowych czasopism. Nie tylko Kayah i Bogusława Lindę, ale też mistrza kierownicy Krzysztofa Hołowczyca i polską snowboardzistkę Jagnę Marczułajtis. Urodę Jagny można podziwiać w multipleksach, tuż przed pokazami "Starej baśni". - Nie wahałam się ani chwili - zapewnia snowboardzistka. - To był wspaniały i oryginalny pomysł. Poza tym bardzo lubię mleko. Nie tylko ona. Lubi je także mistrz świata w skokach narciarskich, Fin Veli-Matti Lindstroem, który w prasie i telewizji postanowił (choć już nie za darmo) promować... polskie świeże mleko. Moda na mleko przeniosła się z telewizji na ulicę. We wrześniu posłanka SLD Sylwia Pusz wraz z wolontariuszami w białych kitlach rozdała na poznańskich przystankach autobusowych cztery tysiące kartoników mleka, także czekoladowego. W promocję napoju od polskiej krowy włączyła się nawet część lekarzy. Zagrzmieli, że dzieci piją mleka za mało i że to źle się skończy. Na usługach koncernów Ale nie wszyscy medycy tak myślą. Jednym z nich jest doktor Eugeniusz Zbigniew Siwik, autorytet w dziedzinie ginekologii i położnictwa, twórca pierwszej w Polsce Kliniki i Szkoły Porodu Naturalnego. Z zamiłowania dietetyk. - Medycyna bierze dziś udział w jednym z największych oszustw ostatniego stulecia - twierdzi. - Jest na usługach koncernów, którym nie zależy na zdrowiu dzieci, tylko na pieniądzach. Lekarze nabrali wody w usta, bo tak jest bezpieczniej. Siwik używa mocnych słów. Twierdzi, że zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym. - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. a to to jest najwieksza pierdola jaka slyszalam, pytalm sie kilku bardzo dobrych pediatrow i kazdy potwierdza zalety mleka krowiego, a tu jeden lekarz sie wypowiada i afera, zenada!

Gość ksdkjhad
ps kazda z nas pila mleko i jakos jestesmy zdrowe i sile, cale zycie jadlam zupy mleczne wiec przestancie wynajdywac jakies pierdoly, wg was wszystko szkodzi, chleb, mleko, maslo, slodycze, woda kurwa zyjmy powietrzem i to sie nie da bo jest zanieczyszczone!!! troche zdrowej dozy rozsadku zycze!!!

Gość doca
Moja córka pije Nestle Junior i tak na razie zostanie. Jak dla mnie to jak sama nazwa wskazuje mleko krowie jest dla krów, tak samo jak mleko kozie dla kóz, owcze dla owiec itp. Ale każdy robi jak uważa

Tak, my piłyśmy mleko krowie w dzieciństwie, chociaż z tego co wiem to \"w tamtych czasach\" też się dzieciom podawało mleko modyfikowane raczej, chyba, że się nie udało kupić, bo było na kartki itd. Przynajmniej w \"moich\" czasach. Poza tym ja sobie nie przypominam, żebym w dzieciństwie piła mleko UHT. Było normalne mleko, które się zsiadało, kwaśniało. A teraz? Kto to widział, żeby mleko pleśniało? Postawione na kaloryferze na tydzień nadal jest \"świeże\". Super:) Chcecie dawać to dawajcie- wasza decyzja. Zdrowy rozsądek- tak! Ale jak słyszę teksty typu \" moje dziecko ma roczek i je tylko obiadki ze słoiczków, bo normalne warzywa są pryskane, ale krowie mleko pije od 6 miesiąca życia\" to mi ręce opadają. To jest zdrowy rozsądek:)

Gość co za matki
mleko krowie nie jest zdrowe, przeznaczone jest dla cieląt a nie dzieci :O

Gość co za matki
3 lata to minimum...

Aha- ja z moim dzieckiem odwiedziłam w dzieciństwie kilku pediatrów i żaden z nich nie polecał podawania mleka wcześniej niż po ukończeniu 2 roku życia i to też z umiarem. Ale już słyszałam komentarze typu " lekarze czerpią korzyści ze sprzedaży mleka modyfikowanego, bo to chodzi o kasę". Z pewnością trafiłam na takich, którzy mieli spore zyski ze swoich zaleceń:P

Gość vicka
Prawda zawsze leży pośrodku http://wyborcza.pl/1,81388,5885397,Bezcenna_droga_mleczna.html Moja mama nie miała na bebiko i dostawałam krowie. I żyję i nigdy niczego sobie nie złamałam. Zęby mam zdrowe, resztę też.

Gość vicka
trzeba skasować spację po 1

Gość A ja nigdy nie pilam mleka
I tez zyje. urodzilam 4 zdrove duze dzieci i nigdy na nic nie chorowalam.