Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kshdhslvndl

Rozważania na temat mojego PIERWSZEGO RAZU

Polecane posty

Gość kshdhslvndl

Witam. Mam 18 lat. Z moim chłopakiem jestem już prawie 2 lata. Żadne z nas nie miało nigdy wcześniej stosunków płciowych. Dodam, że mój chłopak ma 20 lat. Kocham go i czuję, że to ten, ale... Z jednej strony chciałabym już to przeżyć (swój pierwszy raz), ale z drugiej patrząc na mój wiek wiem, że to jeszcze zbyt wcześnie na ewentualne bycie mamą. Nie chcę brać tabletek. Myślałam nad prezerwatywami i ewentualnie globulkami. Nie boję się jako tako bólu czy kaca moralnego tylko tego, że możemy wpaść... Czy uważacie, że 18 lat to za wcześnie na kontakty seksualne?

Gość kshdhslvndl
up

Gość kshdhslvndl
kciukiem dziękuję za odpowiedź, ale czy mogłaś byś uzasadnić?

juz powinnas być przygotowana emocjonalnie na to :) A wpadki się nie bój .... Musiałabyś mieś straszneeego pecha :) Miłego posuwanka :)

Gość dobry wiek
strać dzieiwcitwo zanim pójdziesz na studia potem szkoda czasu:)

bo jakbys miała 15/16 lat to wiadomo za młoda, teraz już jesteś pełnoletnia. 18lat i wzwyz to najlepszy wiek na pierwszy raz. pomijam to, że ja dziewictwo straciłam mając 16. wiem, że byłam za młoda, ale nie żałuję:)

Gość kshdhslvndl
SunsetSuit hehe dziękuję bardzo :) ale właśnie tego się obawiam- że nie dorosłam emocjonalnie. dobry wiek :) kciukiem 16? ja bym się nie odważyła :P panikara ze mnie... a co myślicie o moim zabezpieczeniu? tzn. pomyśle na zabezpieczenie:P gumki jakiej firmy są najlepsze?

durex. ale ja nie polecam gumki na pierwszy raz. w ogóle dla mnie gumka to jak całowanie przez szybę;O

Gumki - firma nie ma większego znaczenia ale kupcie np durexy :) I się nie obawiaj od razu ciąży bo Ci to zepsuje tylko ten pierwszy raz. Jak gumka założona to nic Ci nie grozi :)

Gość kshdhslvndl
SunsetSuit jestem trochę przewrażliwiona, bo znajoma ostatnio przeżywała swój pierwszy raz i gumka się zsunęła... kciukiem na pierwszy raz nie polecasz gumek? wiec co?:P w ogóle miło, że na takie fajne kobitki trafiłam. :) myślała, że zaraz ludzie mnie zbesztają

Gość ejbisi
No to kupujcie durex extra safe, dodatkowo mozesz sie pobawic w wyliczanie dni niepłodnych na wypadek jak by pekla a poza tym pamietaj ze jesli gumka peknie to masz 72godziny na wziecie postinoru duo, ktory jest tabletką zapobiegajacą zapłodnieniu prawie w 100%. A odnosnie gumek to jak jest umiejetnie uzywana to nie peknie. Pamietaj by nie uzywac jednej gumki zbyt długo ani nie zmieniac co chwile pozycji z jedną gumką cały czas bo to wlasnie wtedy pekaja./

Zsuneła ?? Heheh dobre to ciekawe jaką koeś mia fujarkę - rozmiaru kredki świecowej chyba :D Przy wzwodzie to nei możliwe. Spokojnie...

Gość kshdhslvndl
ejbisi dziekuje bardzo za praktyczne rady :) zapamiętam! :D

jeśli już to bletki jakieś albo co. ale jak tam uważasz. ja w ogóle nie używam gumek, bo nie lubię. a kciukiem to sobie w nosie dłubię. i tylko tam.:)

Gość kshdhslvndl
SunsetSuit ten koleś jest taki przydygany, że możliwe, że założył ją kiedy nie miał wzwodu :P albo faktycznie ma małego :D zaraz potem pobiegł po postinor... w ogole ona miala wtedy okres :O

Gość ejbisi
Zsunąć to się może przy wyjmowaniu już po seksie, dlatego zawsze wyjmując ptaszka, facet powinien przytrzymac gumke aby zapobiec jej zsunięciu się :P

Gość kshdhslvndl
kciukiem no tak tabletki to najpewniejsze zabezpieczenie, ale nie dla kogoś kto ma problemy żołądkowe i non stop łapią go infekcje, biegunki i wymioty. nie chcę się więc faszerować chemią bez sensu

Gość kshdhslvndl
ok, wstydze się, ale jak już zadałam tyle głupich pytań to kolejne też mogę :P jak sprawdzić czy gumka pękła? po prostu po jej zdjęciu nacisnąć i sprawdzić czy nic z niej nie wylatuje? wiem , wiem głupia jestem... ale wolę zapytac niz chodzic potem z brzuchem. a mamy nie zapytam przeciez bo by mnie zabila gdyby sie dowiedziała, co mi po głowie chodzi

Gość kshdhslvndl
SunsetSuit dlaczego?

spokojnie. w ciaze jest straaaasznie ciezko zajsc - wejdz chocby na forum ciazowe i normalne zdrowe kobiety miesiacami sie o to staraja i czasami nie wychodzi. gumek nie lubie wiec sama czasami bez zabezpieczenia sie kochalam i nic mi nie bylo :)

Gość kshdhslvndl
`Zaszłam w ciążę używając prezerwatyw podczas stosunku 15:52 bez_ściemy23 Nie pękła , nie zsunęła się!! Dlatego uważajacie, takie rzeczy się dzieją na prawdę.Nie wiem jakim cudem.Widocznie coś uleciało... ` teraz to juz w ogole sie nie odważę :O

Gość ejbisi
Bardzo prosto, bierzesz gumkę pod kran i nalewasz do niej wody. A poza tym jak gumka pęka to juz na calego - zostają same strzepy wiec nie da sie tego przeoczyc :P

Gość kshdhslvndl
edziorek1111 zawzyczaj te, które się nie starają łatwo zachodzą...

już kciukiem napisała ze to jak całowanie przez szybę :) Ale za pierwszym razem nieodczuwalne moim zdaniem... zbyt wiele emocji :) Jak gumka pęknie to bedzie rozpadnieta :) To zazwyczaj długie pęknięcia :) Ale nie maartw sie mi się to zdarzyło ostatnio 10 lat temu i to jakaś stara guuma:) Przy durexie nie zdarzy Ci się - jak się postarasz to na głowę ją założysz i nie pęknie wiec na ptaka tym bardziej ;)

`Zaszłam w ciążę używając prezerwatyw podczas stosunku to typowa głupia prowokacja. To jest niemożliwe. To tak jak ja bym Ci napisał że w gumce w ciążę zaszedłem :) Mało prawdopodobne :D