Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No dlaczego co

DLACZEGO NIE CHODZICIE DO KOSCIOLA?

Polecane posty

Gość No dlaczego co

Ja nie chodze bo jak widze naszych ksiezy to poprostu zal.pl Bylam kiedys swiadkiem spowiedzi pewnej kobiety bylo widac ze nie byla ona normalna. Weszla do konfesjonalu i mowila troszke glosniej niz ludzie normalnie. A on przerwal jej klocili sie w konfesjonale i ona wyszla. Wychodzac powiedzila pierdolony ksiadz i plakala. Jak dla mnie KAZDY ma prawo do spowiedzi a mi sie wydaje ze ona sie poczula odrzucona nie tylko przez ludzi pewnie srodowisko ale przez kosciol. Nie wyobrazam sobie co czula!

Gość mam podobnie...
ja tam chodze do kosciola :)

Gość ja też nie chodzę od kiedy
dowiedziałam sie prawdy na temat księdza którego uwazałam za najuczciwszego i ze on naprawdę ma powołanie.Nie będzie mi mówił jak mam żyć ktos kto sam nie wie :O

Gość No dlaczego co
Ten ksdo naszej parafi przybyl 4 lata temu ze zwgledow zdrowotnych. Ale pozniej dowiedziano sie ze to byly alkoholik. Modli sie gdy widzi ludzi. Jest zbyt pobozny. A ks ktory dawal mi komunie to gangster kradl samochody w niemczech ma rodzine zone i 3 dzieci. Zlapala go niemiecka policja. PORAZKA. To nie PROWOKACJA

Gość kapitol
ja rowniez chodze. wydaje mi sie ze ludzie nie chodza ze wzgledu na reguly panujace w kosciele.

Gość akiopa
bo NIENAWIDZE xiązy, ich obłudy, fałszu, wiecznego wyciagania łapy po kase!!! nudze sie na mszy to dwa... a trzy to wkurza mnie jak inni sie gapią na mnie podczas modlitwy..dlatego robie to w dommu sama kiedy chce a nie pokazówy

Gość bo poniewaz
;p

Nie wierzę w tę \"instytucję\". W boga też nie. Chodzenie tam nie jest mi do niczego potrzebne :)

Gość No dlaczego co
A proboszcz u mnie nie ma czasu fakt wyklada cos tam i mozna go zlapac tylko w srody przez godz. Rano po mszy jedzie wieczorem wraca nie wiadomo o ktorej a jak ktos umrze nagle info to do tego ks co ochrzanil ta kobiet. Nie daja przykladu NIE UFAM IM. Odszedl od nas swietny ks a rodzice dzieci do I komuni i bierzmowanych i moja sis prosila o to zeby udzielil ten ks im slubu a proboszcz ODMOWIL KAZDEMU. dlaczego? PZAERNOSC kasa sie im liczy

Gość mam podobnie...
ja chodze i bede chodzic no bo chodze dla siebie i mojej wiary a nie dla ksiezy

Gość No dlaczego co
Wierze w BOGA nie wstydze sie tego. Ale nie uznaje kosciola! Chodze tylkow swieta nawet czasami i nie. Moja sis umawiala sie z tym ks na 3 zeby kosciol przygotowac do slubu a tu 15.45 i kosciol zamnkniety i 10 min na przygotowanie kosciola a goscie marzneli na dworzu CHORE!!!!!!

Gość No dlaczego co
Mowia ze chodzi sie do kosciola jak mowilas dla siebie BOGA anie dla ks ale jak mozna chodzic do kosciola gdy ktos kto jest wyslanikiem BOGA tu na ziemi jest taki chciwy patrzy na kase daje rady wskazowki nam a co oni robia?

mam podobnie... ja chodze i bede chodzic no bo chodze dla siebie i mojej wiary a nie dla ksiezy } Okej. Nic mi do tego ale bogu żadne budynki nie są potrzebne.. :)

Gość ja też nie chodzę od kiedy
To że dla Boga to tylko taka przenośnia,przecież to nie Bóg stoi przy ołtarzu w czarnej kiecce i sie wymądrza :O Ja chodziłam z przyzwyczajenia chciaż tez mi się nudzi i wkurza mnie stanie tyle czasu,przy tym czasem mdleję,ale nie byłam od wiosny i za tym zatęskniłam,muszę sie wybrać

Gość No dlaczego co
Chyba wole modlitwe w domu niz isc do tego sztucznego miejsca. Zle sie tam czuje. Jakies regulki.

Gość Hopel na punkcie wyglądu
Nie chodzę ponieważ nie interesują mnie religie, dzisiejszym babilonem jest Watykan, nie mam zamiaru maczać w tym siebie. Wierzę w Boga, ba! Nawet mam dowody, wiele mu zawdzięczam. Mam zasady moralne, słuszne i potrafię odróżnić dobro od zła, stoję po tej dobrej stronie i codziennie chcę być lepszym człowiekiem, Bóg jest ze mnie dumny a kościoł może dla mnie nie istnieć, nigdy zresztą nie istniał. Czasami udaję się do ojca E. dominikanina, porozmawiać, dużo mi dają nasze pogawędki.

Gość No dlaczego co
Jesli ma sie w parafi ksiezy z powolania ktorzy chca nam ludziom pomoc to bym sama chetnie chodzila. A jak mam chodzic do kosciola gdzie jak przychodze do ksiedza mowie ze mam problem chce skonczyc ze soba to on mi mowi tu tylko modlitwa pomoze. Bede sie modlic za Ciebie i z Bogiem. No wybaczcie...

Gość Hopel na punkcie wyglądu
Dokładnie, za te budynki możnaby wybudować niejeden ośrodek, dom dla sierot, biednych, chorych ludzi i nakarmić głodujące dzieci

Gość ja też nie potrzebuję
kościola do szczęścia,nie cierpię tez chodzić do spowiedzi,ale jakbym nie poszła to sumienie nie dałoby mi spokoju,za mocno we mnie siedzą katechetyczne nauki :O

Gość No dlaczego co
Spowiedz popieram wiadomo ale tez nie bede sie wyspowiadala u naszych w parafi ksiezach. Zawsze pytaj dlaczego? Nie wiem czy to ciekawosc czy chce pomocy. Ale ja zawsze mowilam ze nie chce na ten temat rozmawiac nie znimi. Mam problem duchowy pojde doks ktoremu moge zaufac i wiem ze chce mi pomoc.

Gość ja tam jeszcze nigdy
nie miałam prawdziwej spowiedzi,zawsze to tylko formułka z książeczki :O

Gość mam podobnie...
wszystko co piszecie to prawda o ksiezach no i Bog nie potrzebuje budynkow ale te bledy ksiezy nie maja wiekszego wplywu na moja wiare

Gość No dlaczego co
Na moja wiare tez nie ma to wplywu. KOCHAM BOGA i tego nikt i nic nie zmieni tylko przeraza mnie kosciol a bardziej ksieza

Gość mam podobnie...
mnie tez kosciol przeraza :(

Gość No dlaczego co
Ktoś jeszcze wypowie się DLACZEGO nie chodzi do kosciola?