Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No dlaczego co

DLACZEGO NIE CHODZICIE DO KOSCIOLA?

Polecane posty

Gość TEZ NIE CHODZE I JEST MI Z TYM
DOBRZE NIE LUBIE KSIEZY I TEGO CALEGO PRZEDSTAWIENIA

Gość popieram19
Nie lubie jak kazdy sie patrzy jak sie modle to mnie rozbija

Gość bo jestem pierdolnoym
bezbożnym ateuszem :classic_cool:

Gość No dlaczego co
Ale generalnie wierzycie i nie chodzicie czy nie chodzicie bo nie wierzycie ?

Gość No dlaczego co
Nie uznajesz kosciola a to dlaczego>

Gość southpark1111
zal mi kasy na tace :D

Gość southpark1111
ponudzic sie moge w domu :D

Gość No dlaczego co
Ja nie uznaje takiego czegos jak kolekta gospodarcza. Za kazda usluge w kosciele placisz. Slub, bierzmowanie, komunia, pogrzeb i co malo kasy maja? Na remonty, wywoz smieci z cmentarza ok. Ale ksieza ucza w szkolach.A na plebani luksusy o ktorych przecietny czlowiek moze pomazyc komp bilard najnowsze a o autkach to nie wspomne. Zeruja

Gość southpark1111
a wystawiaja fakturki vat ? :P

Gość No dlaczego co
Wystawiaja BOG zaplac:) No kosciol gromadzi ldzi ja uwazam ze modlitwa samaemu w domu w skupieniu tez est wazna i to twoja modlitwa a nie regulki

Gość PONAWIAM 19

dlaczegop nie chodze? kosciol to mafia a ja od kryminalu trzymam sie z daleka! mnie nie zastrasza te mafiozy w sutannach haslami ze pojde do piekla bo oni taki bajer wymyslili!

Gość PONAWIAM 19
DLACZEGO MAFIA?

Gość oj powiem wam że..
Wy którzy wszyscy piszecie że wierzycie W Boga to powinniście tu uzyć innego sformułowania. Wy wierzycie w waszego boga, innego niż Ten o którym jest w Biblii. Wy wierzycie w takiego boga w którego jest wam wygodnie wierzyć, takiego który nie ma absolutnie żadnych wymagań ani oczekiwań względem was, w takiego który pozwala wam grzeszyć takimi grzechami które wam wygodnie jest nazwać że nie są grzechami. Ten bóg o którym piszecie to jakieś wypaczone wyobrażenie. nic to nie ma wspólnego z tym o czym pisało w Biblii. poczytajcie może Biblię. Co tam jest napisane ? Ineteresowaliście się tym w ogóle ? Nie! Wy się tylko interesujecie pseudorzeczywistością kafeterii. Tym żyjecie. Wg waszych wpisów wnioskuje też że nie wierzycie w szatana. Jak wytłumaczycie tyle przypadków ludzi opętanych ?? Co wy sobie myslicie że to zbiorowa mistyfikacja ?? Msze święte i spowiedź są ustanowione przez Boga własnie po to aby nas uratować przed piekłem. Dlatego sa one tak ważne, bo bez nich wszyscy ludzie po śmierci będą cierpieć w piekle. Koscioły sa budowane po to aby mieć gdzie godnie odbywać Msze święte żeby księża mieli gdzie spowiadać. Jaki ostatni ratunek jest dla umierającego człowieka jak nie spowiedź i msza św. w intencji jego zbawienia. Księża są ustanowieni przez Boga po to aby mogli nam udzielać sakramentu pokuty i dawać komunię św. was nie powinno interesować czyjeś sumienie tylko własne, bo to nie wy będziecie odpowiadać za grzechy tego czy tamtego księdza lecz za swoje własne! Ksiądz to też jest tylko człowiek który czasem tez upada i błądzi. Dlaczego o tym zapominacie ? Najważniejsze dla was powinno byc to że ksiądz odprawia Msze i może dzięki śmierci Jezusa na krzyzu może udzielić wam dzięki temu sakramentu pokuty który jest najważniejszy dla zbawienia kazdego człowieka. To się dla was powinno liczyć bo to jest najważniejsze a dla was to się zupełnie nie liczy. Bardzo źle robicie pisząc źle o księżach i doszukując się w nich tylko złych rzeczy a slepi jesteście na te rzeczy dobre które przecież też czynia księża. Przez takich ludzi jak wy inni ludzie tracą wiarę w sens koscioła. Przestaja chodzić do Spowiedzi i do Komunii i zyją w grzechu ciężkim, a diabeł sie cieszy bo kolejna dusza w piekle jego. Wy tylko skupiacie uwagę na tym gdzie jakiś ksiądz popełnił bład, gdzie się potknął lub upadł, a cała reszta was nie obchodzi. A prawda jest taka że gdyby księzy nie było to nie miałby kto odprawić mszy ani udzielić sakramentu pokuty, ani namaścić chorego. Jak wy sobie cos takiego wyobrazacie ? Czy wy wogóle przewidujecie taką możliwość że kiedyś przyjdzie wam umrzeć ? Nie. Wy zyjecie chwilą. Reszta was nie obchodzi.

Gość No dlaczego co
Nie zgadzam sie z Toba wierze w BOGA znam Biblie i wierze w sztana i jego moc. Zreszta kiedy nawet przez to przeszlam. Nie chodze do kosciola bo nie moge sluchac ksiezy rzygac mi sie chce jak te bzdury slucham. Owszem komunia, spowiedz jaknajbardziej tak. Ale to mozna zrobic u ksiedza ktoremu sie ufa a nie tym ksieza ktorym na kasie tylko zalezy

Gość ale siemwkurzyłam
obudz sie czlowieku!!!gdzie jest napisane w bibli to o czym mowisz?? pomijajac fakt,ze watpie w istnienie historyczne Jezusa itd, to wszystko co jest teraz w kosciele to wysmysl ludzi a nie boga.. wystarczy poznac historie kosciola i zobaczymy kto powymyslal wszystkie dogmaty.

Gość ale siemwkurzyłam
biblia , a prawo kościoła maja ze soba niewiele wspolnego ,niestety!!! nie bez powodu była na Indeksie Ksiag Zakazanych, ciemnym ludemłatwiej sterowac, straszyc ogniem piekielnym i kazac placic za sakramenty..

Gość oj powiem wam że..
Możesz się denerwować. Uważać mnie za ciemną, zacofaną, głupią itp. Jednakże jaką dasz mi gwarancję że Boga, szatana, piekła nie ma ? No jaką ? Słowną ? Sorry ale to dla mnie o wiele za mało. Jesteś tylko człowiekiem, więc jak najbardziej możesz się mylić i upierać się w tym. Jednakże teoretycznie jeśli Boga by nie było to ja nie miałabym nic do stracenia moją postawą, a jesli Bóg i piekło istnieje to Ty do stracenia masz w zasadzie wszystko!

Gość Z Każdym Dniem...
ja nie chodze do kosciola, bo nie wierze w kosciol, ale w Boga owszem.

Gość ale siemwkurzyłam
jakos jestem spokojna o to,ze piekła nie ma...ale kazdy ma prwo wierzyc w to co uwaza za słuszne...

Gość ciekawskadziewucha
nie dostałam rozgrzeszenia bo mam dziecko bez ślubu (choc żyjemy razem) Nie mogłam podejsc do komuni podczas chrztu swojego dziecka, to bezsensu słyszałam ze kazdy moze dostac rozgrzeszenie jesli okaze skruche, papież wybaczył i dał rozgrzeszenie człowiekowi który chciał go zamordowac

Gość ale siemwkurzyłam
oj powiem wam że, poczytaj trochę i zobaczysz , że wszystkow co wierzysz wymyślili ludzie tacy jak ja i ty... a księża od wieków wykorzystują wiare do nabijania swojej kabzy, tylko i wyłącznie w tym celu, a straszenie piekłem to jedna z dróg, zreszta w Biblii nie ma słowa o piekle, to też wymysł koscioła-czyli ludzi.

Gość rozwódka11
wierze w Boga ale do kosciola nie chodze.dlaczego?jestem rozwiedziona,mój maz nie dorósl do malzenstwa,niestety mielismy slub koscielny, Mordercy,gwalciciele,pedofile i cała reszta marginesu moze isc do spowiedzi i komuni a ja nie moge bo mam rozwod,nienawidze przepychania mnie przez osoby ktore ida do komuni(mamy maly kosciol)wiec dlatego nie chodze

Gość ale siemwkurzyłam
bo kosciół wybacza morderstwa, kradzieze, rozboje, malwersacje, oszustwa podatkowe i takie, tam przyziemne sprawy, ale nie daje rozgrzeszenia za to, że kobieta rozwiodła si ę z mężemktóry ją i dzieci bił, obłuda totalna

ciekawskadziewucha>>> ksieza...ludzie z licencja na rozgrzeszanie :O....to jeden z powodow dla ktorych nie chodze do kosciola ......

Ja jestem ateistką i dlatego nie chodzę. Ale nie, co aj mówię ja chodzę!!! Do zabytkowych katedr na wycieczkach XDDD Nie, ale tak na poważnie tak, na temat księży nie będę się wypowiadać. Poza tym większość fanatycznych chrześcijan postępuje właśnie odwrotnie do nauk jakie ,,daje\" kościół i biblia.

Gość ciekawskadziewucha
dokładnie, ja też