Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz bliskoooo

w którym tygodoniu ciązy urodziłyście

Polecane posty

Gość juz bliskoooo

i które to wasze dziecko, czy akcja porodowa przy 1 porodzie szybko trwała?

1 dziecko w 38 tyg, dwie godz porodu, syn 1950g 2 dziecko w 32 tyg, cesarka, córka 1660g.

Gość juz bliskoooo
to dosc wczas urodzilas te 1 , to nawet lepiej

Tak. Od pierwszego bólu do końca minęły równe 2 godz. Cieszę się że tak szybko poszło.

złota ania--- a miałaś jakieś komplikacje z drugim dzieckiem, że urodziłaś w 32? Ja jestem w 32 i od wczoraj jakoś tak.... mam nadzieję, że nie urodzę.

1 dziecko - 39 tydzien poród 14 godzin zaczęlo sie od sączenia wod plodowych skonczylo kroplówką na wywolanie. 2 dziecko - 40 tydzien (dokladnie dzien terminu) 20 minut od przeboicia pecherza bo na porodówke trafilam juz z rozwarciem które nie wiem kiedy się zrobilo :)

1. 40 tydz-waga 3990 , od takich bardzo bolesnych skorczow do konca uplynelo 3 godziny 2.39 tydz-waga 3780,porod trwal tyle samo co pierwszy

MaMani zazdroszczę Ci z tym, nie wiem kiedy się zrobiło :D ja też zastanawiam się kiedy urodzę... tu już 39 tydzień u mnie...

Od początku ciąży miałam wysokie ciśnienie, przy pierwszej ciąży też gestoze (zatrucie ciążowe). Przed cesarką moje ciśnienie wynosiło 180/110, zaczynała już się rzucawka. Genetycznie jestem obciążona wysokim ciśnieniem i dlatego tak się stało. Ale dzieci są zdrowe i to jest najważniejsze. Życzę powodzenia i głowa do góry

No właśnie ZłotaAnia,miałaś jakieś komplikacje? Czy z dzieckiem było wszystko dobrze po porodzie?

Maleńka miała podany tlen i przez 4 dni była w inkubatorze na antybiotyku, potem musiała tylko przybrać na wadze. W sumie po narodzinach musiała zostać w szpitalu 25 dni. Teraz ma 2 latka i szybko dogoniła inne dzieci. Jest śliczną zdrową dziewczynką, ma na imię Kornelia.

ZlotaAnia najważniejsze, że wszystko z małą jest w porządku. Ale maleńskie te Twoje dzieciaczki były.

Dzięki za odpowiedź. Ja mam wysokie ciśnienie, a od ostatniej wizyty muszę badać ciśnienie codziennie. Najwyższe miałam 150/90 odkąd mierzę w domu, a najczęściej u mnie jest 140/60- też wysokie, na granicy normy jak mówi lekarz ale jeszcze bezpieczne. :-)

Mi grozi porod przedwczesny,oczywiście nie jest to pewne ,ale prawdopodobne. Strasznie sie tego boję,ale cieszę się,ze z Twoją córeczką jest wszystko dobrze,trochę mnie to podniosło na duchu:)

No maleńkie, ale najważniejsze że całe i zdrowe. Dlatego apel dla wszystkidz dziewczyn w ciąży!!!!!!!!!!! MIERZCIE CIśNIENIE!!!!!!!! Jak tylko cos nie tak to zaraz do lekarza. Ja dziękuję Bogu że u nas wszystko dobrze się skończyło, a mogło być różnie. 🌼

zgadzam sie z tym co napisala ania. u mnie w rodzinie przez gestoze jeden maly aniolek lezy na cmentarzu :( dlatego tez radze wszystkim kobietkom w ciązy żeby lepiej dmuchaly na zimne, sprawdzaly wszystko 10 razy i niczego nie lekcewazyly, a jesli mają jakieś watpliwosci co do lekarza prowadzacego to polecam przejsc sie jeszcze do 3 innych i sprawdzić!

Lekarz prawie trzy tygodnie temu powiedział mi, że góra za dwa tygodnie urodzę, bo maluch już bardzo nisko i zaczyna coś się dziać, dwa tygodnie minęły 11 listopada a po małym ani śladu :(

W trakcie ciąży też miałam 150/90 160/100. Uważaj na siebie, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. Cesarkę miałam w Krakowie na Kopernika.

dzięki, niedługo mam wizytę u swojego lekarza i wszystko się okaże, zobaczymy co mi powie. Gdybym miała 160 lub więcej kazał natychmiast jechać do szpitala. jestem w 32 tc. Mierzę ciśnienie nawet kilka razy dziennie. Uważam na siebie i maluszka, ale niepokój zawsze jest szczególnie, że to pierwsza ciąża i wszystko jest takie nieznane.

Gość v.n.
anabelkaa widze ze masz termin dzien po mnie:) Mi w 35 tc grozil przedwczesny porod, a teraz nawet skurczy nie mam... Zaczynam panikowac i sie bac prowokacji porodu...

Ja też mierzyła kilka razy dziennie i to był mój błąd. Bo cały czas o tym myślałam a jak się zbliżałam do ciśnieniomierza to ze strachu ciśnienie rosło. Ale głowa do góry, moje problemy były od początku ciąży. U Ciebie napewno będzie wszystko dobrze. Życzę szybkiego porodu w terminie i ślicznego zdrowego dzidziusia. Powodzenia 🌼

W 35 tyg. CC po 6 godzinach wywoływania akcji porodowej Podwójne bliźniaki zdarzają się rzadko ale się zdarzają. Znam panią, która urodziła dwa razy bliźniaki i raz trojaczki.