Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naszpikowana

mąż zrobił mi kanapki do pracy

Polecane posty

Gość Luska z W.
Brat, biszkopty nie byc dobre, wiec ciezko pojac, co Ty w nich takiego widziec ;-) Ja w pracy z reguly nie jadam nic, bo mieszkam niedaleko i sobie jade na przekaske. A jak mnie kiedys kolezanka zobaczyla z drozdzowka to zapytala, czy mam depresje :)

Walentino?a to nie TY kryjesz sie pod tym nickiem? seeni już dawno tutaj nie pisała wiec moze zmieniła nick

Gość zws
biszkopty sa bez smaku

Gość ofer ma
a ja jaki sobie omlecik właśnie strzeliłem :D palce lizać. 3 jajka na wędzonym boczku z cebulką, czosnkiem i odrobiną oregano. pyszne!!!!

muffiny -2,5 szklanki mąki -0,5 kostki masła -2 jaja -0,5 szklanki cukru (jak mufiny mają być wytrawne to bez cukru) -2 łyżeczki proszku do pieczenia -1 szklanka mleka - przyprawy -dodatki masło rozpuścić, wymieszać z mlekiem, dodać jajko rozbełtać mąkę, proszek, cukier, przyprawy i dodatki wymieszać w drugiej misce wlać co co "mokre" do tego co "suche" i wymieszać niezbyt starannie, tyle tylko żeby luźnej mąki nie było widać piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni, oczywiście w formie do muffinów dodatki - może być to w zasadzie cokolwiek we w zasadzie dowolnej ilości. ja preferuje muffiny mocno nasycone dodatkami i przy takich proporcjach dodatków daje ok 400 gramów. czyli np 2 tabliczki czekolady i 200g borówek. albo 20 deko boczku, paczka fety i garść oliwek. dodatki kroimy w kostkę/lub po prostu drobno. przyprawy - też według pomysłu. do muffinów z jabłkiem można dać cynamon, do takich z papryka i serem zioła sól, prowansalskie i bazylie. do większości wytrawnych trzeba sól i pieprz dać chyba, że dajemy dodatki słone (jak feta i oliwki).

zws--> ja w cale nie umiem gotować, ja się po prostu znam na autoreklamie. wszyscy moim znajomi są przekonani, że świetnie gotuję, a mi głupi schabowy nie wychodzi (jak mają być kotlety to chłop staje do garów bo on umie). mam listę dań (coraz dłuższą bo się rozwijam), które lubię i są proste i może trochę niecodzienne i to moje dania tzw. "popisowe". fakt smacznie wychodzą ale po za tym to jestem kulinarny tłuk :P

Gość zws
czy rebe Lewi wie o tym? o tym wprost napisac nie moge ale przemiesc diamentowy cyrkiel w kieunku, o ktorym mowi ksiega o stopni tyle ile suchych platkow kwiatow znajdziesz na stronie, ktora mowi o przedmiocie ktory spoczywa w szafirowej szkatule w komnacie dziesiatej tam znajdziesz odpowiedz :)

Gość zws
gwiazdki mila dziewczyna zciebie :)

gwiazdeczko - :[ kwiatek] slicznie dziękuje :D a to maselko to przstudzić i zimne mleczko ?

yeez--> chodzi o chili con carne. jedno z moich ulubionych leniwych dań. cebulka na patelnie, mielone mieszane na patelnie, jak się podsmaży to puszka czerwonej fasolki (bez soku), jak fasolka ściemnieje to albo puszka całych pomidorów albo w lato pokrojone świeże pomidory bez skórki, torebka przyprawy kuchni meksykańskiej (nie chce mi się kombinować własnego zestawu). chwile pogrzać to razem i gotowe. ja podaję z ryżem lub w chlebie pita. z góry przepraszam wszystkich którzy uważają ten przepis za profanacje kuchni meksykańskiej :D

yeez--> mi ono stygnie tyle czasu co mi zajmuje krojenie dodatków, a mleko jest ciepłe o tyle ile się ogrzało przez ten czas. ja szybka w kuchni jestem i mi się czekać nie chce (choć raczej się powinno), ale jakoś nigdy mi się nic nie ścięło. zws--> dziękuję :)

:🌼 o to ja znam con pod nazwa chili ale czasami do tego co już napisalaś dorzucam kapustę kiszoną na patelnie i szybko obsmażam oraz dużo soku pomidorowego

Gość zws
chili con carne chili to chili con to z carne - mieso hiszpanski

Gość zws
odnosilam sie do wypowiedzi "o to ja znam con pod nazwa chili"

aaa...to nie załapałam, myślałam że mi złą nazwę/pochodzenie potrawy zarzucasz ;)

Gość zws
nic podobnego :)

chili con słonina to może być smalczyk na pikantnie :P jakby Bóg był, to bym miała do niego pretensje że uczynił smalec niezdrowym :/