Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cebulka mala

Pytanie do osob ktore robia maseczke z cebuli i mąki !!!!!

Polecane posty

Gość cebulka mala

Wczoraj przeczytalam temat o tej maseczce cebula+maka+glinka zielona i zrobilam wieczorem, zmylam i poszlam spac. Rano zobaczylam ze mam duzo uwypuklonych takich podskornych pryszczy, ktore siedzialy gleboko. I pytanie: czy po drugiej z kolei maseczce te pryszcze zaczna znikac czy jeszcze bardziej wylazic na zewnatrz?

Gość Laffy Taffy
ta maseczka jest swietna!!! mozesz wycisnac podskorniki przed nalozeniem maseczki i nie bedzie widac (tak bylo u mnie).

Gość cebulka mala
a mozna ja robic codziennie czy nie za bardzo? :)) wyduszac juz nic nie chce, postanowilam nic nie wyciskac bo zawsze tylko problemy z tego mialam

u mnie te podskóniki się wysuszają pod wpływem tej maseczki, jesli jednak jakis się zbiera do wyjscia to go cisnę :P odradzam robienie maseczki codziennie

Gość kiziormiziorrr
a czy taka maseczka bedzie ok dla suchej skory z pekajacymi naczynkami?? mam sucha i wrazliwa skore, ale pelno na niej grudek. widac je pod swiatlo i czuc jak sie dotyka. jak sie robi taka maseczke???

Gość załamana bardzo
Jestem załamana moja cera. próbowałam wszystkiego. okładów z tej pieprzonej cebuli też. powyłaziło ze mnie jeszcze więcej brudów, jakies krosty białe, zaskórniki, takie ropne też koło brody ;/ Nie chce mi się życ, czy ja zawwsze juz musze żyć z tym gównem na twarzy? Wcale nie jest lepiej a robie ta maseczke już kilka tygodni :( nie chce juz zyc. to gówno mnie zabija.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa1
ponawiam

Gość ana_katia
od cebuli pojawilo mi sie jeszcze wiecej takich grudek pod skora, szczegolnie na czole, postanowilam, ze potraktuje to jednak czyms z apteki.. i pomoglo 2 razy na noc posmarowalam je mascia na pryszcze akneroxid i prawie wszystko zniknelo.. cebule jednak postanowilam robic dalej bo wyciaga to co siedzi pod skora, a to i tak wczesniej czy pozniej wyjdzie... a.. no i kupilam sobie tonik z dermiki - antimat - naprawde zwezyl pory!!!

Gość ada nie wypada
czy akneroxid jest na recepte czy bez? ile kosztuje?

Gość ana_katia
szczerze to nie mam pojecia czy na recepte, bo wzielam go od siostry... ogolnie wiem ze corka siostry dostala go do stosowania razem z clindacne, bo akneroxid ponoc powoduje wychodzenie tych krostek na zewnatrz jesli sa pod skora i niszczy te grudki podskorne a clindacne to antybiotyk i znosi stan zapalny... http://www.podorlem.net/product/id/749,akneroxid-5-zel-preparat-przeciwtradzikowy-50g znalazlam go tutaj, i chyba jest bez recepty, 21zl, ale clindacne na bank jest na recepte bo juz kiedys go kupowalam.. po tym akneroxidzie tez mi sie strasznie pododba to, ze nie swieci mi sie skora, nic a nic i to juz po pierwszym zastosowaniu..

Gość cebulka mala
Te pryszcze wylaza, to niby dobrze bo jak wszystko wyjdzie to buzia bedzie ladna, tylko jak przetrwac ten okres z syfami :(

Gość cytrynaz miodem
dzieki