Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona pomaranczka

problem z komputerem i internetem nikt nie wie jaka przyczyna!

Polecane posty

Mam w domu dwa komputery i internet plynacy z sieci lokalnej.Oba komputery podlaczone sa do routera, ktory zostal wczesniej skonfigurowany.Wszystko dzialalo sprawnie okolo 2 miesiecy w obydwu komputerach byl normalnie internet, tyle ze kabel od internetu szedl przez pokoje.Potem przyjechal moj kuzyn i przeprowadzil mi kabel przez sciane, w tym celu obcial koncowke kabla i zaprawil.I od tego czasu zniknal internet,w jednym komputerze jest a w drugim nie ma chociaz wyswietla sie informacja ze jest polaczenie z siecia i administrator powiedzial ze ma sygnal w nadajnikach.Byl wczoraj konserwator sieci i nic nie potrafil zrobic,mowi mi ze trzeba skonfigurowac router,no ale przeciez byl juz konfigurowany i normalnie dzialaly oba komputery,poza tym jeden caly czas jest podlaczony pod router i jest internet,Czy ktos wie gdzie szukac przyczyny?

pomóżcie prosze!

Prosze was,nie mozliwe zeby problem byl tak beznadziejny, ze nikt nic nie wie:(

W tej sytuacji na odległość raczej nikt ci nie będzie w stanie pomóc :( Jedyne, co się nasuwa, to sprawdzenie kabla (może żyły nie trafiły w należne miejsca?). Jeśli nie da się bez rozcinania kabla, może masz możliwość zamiany miejscami komputerów i psrawdzenie działania?

Z kablem wszystko ok poniewaz podpinany byl do laptopa i tam dzialal internet.Moj kuzyn ktory mi tak wszystko schrzanil jest informatykiem i powiedzial, ze pierwszy raz spotkal sie z czyms takim i nie ma pojecia o co chodzi.:(

a czy kuzyn przy okazji grzebał coś w komputerze? Jeśli kabel działa, to może być uszkodzony port/gniazdo wejściowe w komputerze. Mozesz mieć także źle wpisany adres IP. Wyłącz w komputerach automatyczne przydzielanie adresów i przydziel na sztywno. Np w jednym końcówkę 102, a w drugim 102. Bramę daj z końcówką 1.

Kabel byl zaprawiany jeszcze drugi raz dla pewnosci.Poza tym jesli podpinam go do innego komputera to jest internet, wiec kabel dziala sprawnie.Ten konserwator wczoraj mowil mi, ze wg nie to wina routera i trzeba go skonfigurowac ale czy to mozliwe?Przeciez byl konfigurowany,wczesniej wszystko dobrze dzialalo,terac moj komputer jest podlaczony pod router i mam net, czy to moze byc ta przyczyna?Ja sie nie znam ale wydaje mi sie to nielogiczne.

ja mam wlasnie automatycznie wszystko poustawiane.Ale co mam wpisac w te okienko,jak nie znam konfiguracji?

Nie wiem co mam wpisac dokladnie w ta bramke z IP,mam zaznaczone pobierz automatycznie IP, skad mam wziasc ta konfiguracje?Wiem, ze ona wczesniej byla ale ja zlikwidowalam sama i ustawilam na automatyczny:(A potem mialam info, ze konflikt nr ip.

pomocy!

niech ktos sie zlituje!

Gość Adamos
Nic innego mi nie przychodzi do głowy jak konfiguracja routera na nowo.