Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potzrebujaca wsparcia

KOMORNIK!!!!!

Polecane posty

witam mam pytanie czy ktos z Was pisała do komornika o rozłozenie splaty dlugu na raty? chodzi mi o tresc takiego pisama jak mniej wiececej powinno wygladac Z góry dziekuje

????

Gość Hulemison
Napisz jak podanie "Zwracam się z prośbą..."

Gość kozik
czy komornik już zajął ruchomość albo nieruchomość ?

no wlasnie zastanawiam czy tak było by dobrze? i piszac mam sama narzucic jak bede spłacac rozpisac na kwoty miesiace czy to oni potem rozpartuja prosbe ?

nie tylko pszyszło pismo ile do zaplacane a jak nie to wpadna

Gość kozik
czyli rozumiem, że jak do tej pory tylko wierzyciel się upomina albo firma windykatorska ?

Gość Kwmz
najlepiej ty zaproponuj w jaki sposób bedziesz splacac dlugi, ze tak byloby ci najlepiej itp.

Gość kozik
* windykacyjna

tylko ze tym razem od komornika przyszło tamtym znudzilo sie upominanie o dlug a chce to zalatwic wlasnie tak zeby mi bylo wygodniej bo jak siada na pensje to juz nie bedzie mi do smiechu:P

nie juz sam komornik nie firma windykacyjna

Komornik też człowiek....hihi.... ja dogadałam się kilka razy i bez pisania podań spłaciłam na raty trzy zobowiązania(wynikające z bezmyslności mojej wspólniczki) Nie wpadaj w panike! Działaj! Idz do komornika i porozmawiaj! Tylko pamiętaj,że jest różnica między firmą windykacyjną a komornikiem!!!!!

nie martwie sie bo wiem ze predzej czy pozniej sie zpłaci tylko mam problem z napisanie pisma bo neiiwem jak to z sensem ujac w slowa

sugerujesz sama raty spłat .W związku z tym że moje dochody wynoszą tyle żaświadczam że dokonam spłaty długu w w ysokości ......do załózmy 10 każdego miesiąca w kwocie ......Normalnie jak podanie :)

oki dzieki za info:)

Gość pismo moge
napisać za ciebie ale za kasę.

Do \"pismo moge\" .......... ale gadzina jesteś !!!! Dziewczyna ma problemy, komornika na głowie, prosi o pomoc a ty \"za kase\"..... a fujjj

Gość pismo moge
A ty za swoja pracę nie żądasz wynagrodzenia ?

Oczywiście, że tak....ale dzięki temu że czasami robie coś \"w gratisie \" potem ludzie wracają i dają zarobic mi jeszcze więcej! Ona prosiła o rade a nie szukała wykonawcy usługi!!!!!!

Gość ammiiiiinnnna
a duzo masz do splaty? ja mam tyle ze szkoda gadac i sie dogadalam z komornikiem ze sama mu przynosze po 200 miesiecznie bo nie chce sie wstydu w pracy najesc? a ty sie boisz tez zajecia pensji?

Gość MalgosiaM
Mnie komornik zajął pensję czyli jej 50% bo więcej nie może .Spłaciłam i chociaż ciężki to był czas to właściwie odczułam ulgę .Z doświadczenia wiem ,że można się dogadać - komornik w rozmowie SAM mi zaproponował rozłożenie długu na raty .Nie taki diabel straszny....

Gość ammiiiiinnnna
Malgosia jak 5à procent ci zajal a jka ja mam 1200 brutto to jest prawie najnizsza krajowa i podobno najnizsza krajowa musial zostawiac a w pracy krzywo nie patrzyli? Nie plotkowali

Gość a a a b
pismo nic nie da, najlepiej isc gadac osobiscie w dzien interesanta ale jesli pracujesz, a wierzyciel wnosil o zajecie wynagrodzenia to i tak komornik wejdzie Ci na pensje, chyba ze splacisz od razu calosc

dokładnie zalezy tez ile masz jak dużo to pewnie bedzie chciał jednorazowo ( ma z tego kasę i to niezłą a jak to nie jest jakas oszałamiająca kwota np 30 tys to sie na pewno zgodzi

Gość ammiiiiinnnna
wcale nie wejdzie jak sie dogadasz ja sie dogadalam i mi powiedzial ze i tak najnizsza musi zostawic

Gość zaaazaaa
moj komornik jesli wie ze nic nie zajmie a pensje masz mala kaze dobrowolnie placic by wierzyciel mu nie zarzucil ze nic nie robia i tak dla siebie cos ma a jak pracodawcy na takie zajecie patrza bo ja w urzedzie pracuje i sie boje co bedzie jak zajmie

Gość a a a b
w kwestii zajecia wynagrodzenia dyskusja z komornikiem nie ma sensu - chyba, ze bedziesz wplacac po kilkaset zl co tydzien (w zaleznosci od dlugu) kwota 1126 zl jest wolna od zajecia, jesli jest to umowa o prace na pelen etat

Gość a a a b
ta kwota to brutto

Gość zaaazaaa
no wlasnie wiec jak ktos tak marnie zarabia to po co komornik ma pensje zajmowac a o co chodzi z zajmowaniem rachunku bankowego jesli na rachunku jest tylko pensja np