Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierek260393

torbiel jajnika !.!!

Polecane posty

hej,dziewczyny ;) Na USG wykazało mi,że mam powiększony prawy jajnik 2 mm x 23 mm z kilkoma pęcherzykami do 6 mm przy widocznych zmianach ogniskowych i w odrębie kątnicy i wstępnicy widoczne wyśięki podsurowicówkowe o gruboąci do 3m-przemawiające za zmianami zapalanymi jelita grubego w początkowym odcinku..czy kóra z wam to miała ? ginekolog powiedział,ze w piątek mam isc na USG przez odbyt. Czy to może być coś poważnego?napiszcie o swoich doświadczeniach. Z góry dziękuję i pozdrawiam.caluski.:))

hej. wiesz od sierpnia bolał mnie brzuch juz była u 4 ginekologóe, chirurga, urologa internisty i lekarze ogólnego. wczoraj 2 lekarzy mi pomogło w koncu urolog stwierdził ze mam 2 torbiele ma narządach rodnych, potem ginekolog potwierdził torbiele sie robia tłumacząc prosto poniewaz mamy zle funkcjonuja nam hormony. nie którzy maja to po rodzicach a inny z uwagi na leki lub jaką sytuacje stres, zmiana zycia, jedzenie ciagle duzych ilości miesa- zwierzeta sa teraz karmione odzywakamiz hormonami aby szybko rozły, potem my to jemy. twoej torbiele należa do malych, ale ze względu ze sa na zewnatrz macicy mogą duzo urosnąc, ponadto masz zapalenie jelit. JA mam rozwolninie gdy sie załatwiam boli mnie, boli mnie brzuch, pachwiny gdy siedze bolą mnie nawet nogi, czasem mnie mdli, kuje mnie brzuch, mam lekka goraczke lub stany podgoraczkowe, Ale jestem szcześliwa ze wiem co mi jest. W leczeniu daje sie leki hormnalne aby regulowały cykl, a w tym czasie organizm sam wchania intruza. Trzeba torbiele obserwowac. znalezienie przyczyny dolegliwości trwało u mnie całe 4 miesiące.

i w ty masz raczej zespół policystycznych jajników . małe pęcherzyki na jaknikach