Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoccccyyyy

I znów pieniadze wyrzucone w błoto

Polecane posty

Gość pomoccccyyyy

Błagam o pomoc bo się wściekne... Nie moge dobrać kosmetyków do mojej twarzy. Mam cere normalną, ale niestety lubi się czasem przesuszać, niestety jaki bym krem nie kupiła, to mnie zapycha i robią mi się pryszcze, z kolei jak nic nie uzyje to przesuszona skóra zaczyna produkować wiecej łoju i tez mam wysyp:/ Już nie wiem jak ja pilęgnować, aby nie wysuszac lub nie zapychac jej. Pomocy, bo własnie kolejny krem wyrzuciłam do kosza:/ Mam 22 lata, nie potrzebuje nic antybakteryjnego ale nawilżajacego, nie wiem jakies żele do mycia, toniki, kremy, pomocy :(

Gość Emilka23
krem dla dzieci babydream z rossmana! ;P u mnie sie sprawdza ;)

Gość cytrynka i miód
ja polecam 9 juz nie pierwszy raz na tym forum ) krem bambino dla dzieci, krem ochronny z tlenkiem cynku. koszt ok 5 zł. Wada tego kremu jest to, że twarz po aplikacji się bardzo świeci. Ale ja stosuje do zmatowienia mąki kartoflanej. I jest super. Krem bambino nie zapycha. Pozdrawiam

Gość mam taką samą cerę
używam płyn micelarny Ziaja i krem Emoilum (ale ten zwykły , nie specjalny) i teraz jest super, cera nawilżona i bez pryszczy

Gość ada nie wypada
a ile kosztuje płyn micelarny ziaji ? albo innej firmy?

Gość pomoccccyyyy
ale ten płyn micelarny jest dla osób po 30 roku życia a ja mam 22:/ a co to za krem ten Emoilum, bo wpisałam w google ale nie wyskoczyło mi nic konkretnego:/

Gość ktos jeszcze

Gość sretetete
moze polecicie cos bez konserwantow i zapychaczy. potrzebuje kremu po poder mineralny, cera nieststy sklonna do wypryskow

Gość krem dla dzieci babydream z ro

Gość nawilżające z graniera
u mnie się sprawdzają. wprawdzie mam trądzik, ale krem go nie nasila.

Gość te amant a czemu ty
jesli chodzi o garniera to jest pelny konserwantow i nawilzaczy a dawa waznosci to pewnie 100 lat do przodu :O

Gość mam inentycznie jak ty
używam wyłącznie toników bezalkoholowych, peelingów w żelu, nie w kremie i lekkich nietłustych kremów nawilżających do takiej cery dobre są kosmetyki z morskimi minerałami, algami, wypróbuj serię Nivea Young, zarówno żele do mycia twarzy jak i toniki sa lekkie i nie przesuszają ani nie przetłuszczają cery morskie minerały dobrze oczyszczają skórę i zapobiegają zaskórnikom nie używaj tłustych kremów, kremów tzw na noc, mleczek kosmetycznych one zatykają pory, unikaj kosmetyków z parafiną w składzie

Gość kasiakasiakasiakasia
kochana jest tylko jeden sposob;) oliwka dla dzieci hipp z rosmana -12zl nakladasz na mokrą buzie dokladnie, a pozniej wycierasz recznikiem papierowym- nawilzona matowa skórka:) a oliwka ma tylko 3 skladniki olejek migladlowy, olejek sezamowy i perfum. Może sie wydawać ze po oliwce bedziesz sie swiecic ale nic bardziej mylnego:) nalozona na mokra skore i wytarta recznikiem daje naprawde matowy efekt:) i nadaje sie pod podklad:) pozdrawiam

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gość zzzzzzzzzzzzzz

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Atorko, radzę się zaprzyjaźnić z jakąś ekspedientką z drogerii. Ja mam wprawdzie trochę inny problem - alergię na większość kosmetyków - kiedyś nietrafionymi kremami obdarowywałam rodzinę i koleżanki. Teraz dostaję z zaprzyjaźnionego sklepu mnóstwo próbek i eliminuję niewłaściwe tym sposobem - zdecydowanie tańszym.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

co do szukania porad u ekspedientek w drogeriach- ja jakos im nie ufam. kazda mowi co innego, doradza co innego a czasem to nawet mówia sprzeczne informacje na temat tego samego kosmetyku. moze proś o próbki kremow? wiadomo, ze nikt nie chce kupowac kosmetykow po to, zeby je wyrzucic. jesli chodzi o mnie to uzywam zestawu Pharm bielendy i dobrze sie sprawdza. nie zapycha mnie, a do tej pory wlasnie z tym mialam najwieksyz problem :/ krem bambino- uzywalam go kiedys zimą, ale niestety pod makijaz sie nie nadaje i jakos porzucilam jego uzywanie :d ale w kryzysowych sytuacjach przesuszenia skory pewnie sie sprawdzi, ale ztwoja tendencja do zapychania bylabym ostrozna!