Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ljbuglgb

wady i zalety zycia w duzym miescie

Polecane posty

Gość ljbuglgb

jakie? mam wady: nadmierny halas, zanieszyczenia (wplyw na humor i zdrowie), brakkontaktu z natura. zalety to wiecej ofert pracy, wiekszy wybor szkol, dostepnosc uslug, produktow i rozrywek, wiecej mi jakos nie wpadlo do glowy...

Gość ljbuglgb
upupup

Gość całe życie mieszkam
w wielkim mieście. Nie potrafiłabym mieszkać w malutkim mieście albo na wsi. Hałas jest tylko w centrum, ale tam ludzie pracują a nie mieszkają. No, chyba, ze ktoś lubi. Parków i zieleńców dużo, więc kontakt z naturą jest. Dużo ludzi w koło, a więc anonimowość. Wybierasz sobie znajomych, a nie zdana jesteś na wścibskich sąsiadów. Dostępność do wszystkiego. Komunikacja dzienna i nocna nawet poza obszary miasta. Brak tych wszystkich owadów, które na wsi są nie do zniesienia. Ja osobiście w mieście widzę same zalety. Jeśli zatęsknię za naturą, to pojadę na urlop

Gość ljbuglgb
ok, anonimowosc juz mam jako wade (zabieganie, wyscig szczurow,myslenie generalnie o sobie itp) moze tez co snapisze jako zalete w kontekscie sasiadow :D +komunikacja. co jeszcze? musze na jutro napisac rozprawke po ang i ja wyglosic :o