Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bumtarara

Jak gotujecie polskie dania, czy kulinarnie sie asymilujecie?

Polecane posty

Kurde, zjadlo mi znaki interpunkcyjne. Mialo byc: Jak gotujecie: polskie dania, czy kulinarnie sie \"asymilujecie\".

Gość Rozne robie
Indyjskie chinskie czesto wloskie.nawet angielskie..polskie czasem tez np.golabki

Gość Gabkkkkkoooooooo
Roznie, jestem otwarta na nowe pomysly i smaki, nie jemy codziennie schaboszczakow z ziemniakami, staram sie urozmaicac nasze menu. Z typowo polskich produktow kupuje tylko ogorki i kapuste kiszona no i majonez z winiar bo ten mi najlepiej smakuje. Reszte kupuje w normalnym supermarkecie.

Gość Kupuje hellmansa bo lubie
Ale tu nie o majonezach....gotuje co lubie glownie sama wymslam a inspiruje sie czytajac Kuchnie Swiata. wiec raz jest to wegierski gulas raz samosa ,pizza, musaka czy bawarskie pyzy....

Najczesciej kuchnia indyjska i tajska. Ja uwielbiam jadac w restauracjach, moj syn takze. Nie gotuje w domu. Robie tylko sniadania i kolacje. Takie normalne, polskie. :) Syn uwielbia kuchnie angielksa. :D Fish and chips! Ha ha ha. Serio. I fast foody. Bleeee.

Gość Liposuction
a ja uwielbiam sunday roast !!!! Oczywiscie , najlepiej mi smakuje kiedy sama zrobie, choc sa country pubs gdzie tez robia rewelayjnie

Gość A ja w ogóle przestałam
gotować od kiedy zaczęłam pracować. Przez 2 lata pracowałam na 2 etety, 1 w pracy, 2 w domu. Przychodziłam styrana do domu, a tu dom postrzątac trzeba, obiad ugotować, a moj mąz nawet od tym nei pomyślał. Przyzwyczaił się, że jak byłam w domu z dzieckiem to w domu wszystko było porobione i obiadek pod nos. Miałam dość. Mam dość zajęć dla swojej osoby, żeby jeszcze w domu na wszystko dmuchac i huchać. Czas, który traciłam na gotowanie obiadów, przeznaczam na naukę języka angielskiego. Mój mąż nigdy nie pomyślał, żeby mi obiad ugotować, jak przyjdę z pracy, nawet jak miał urlop. Więc i ja przestałam. I tak jest lepiej, mniej jem i nie mam wreszcie problemów z wagą. A syn je lunche w szkole. I sprawa rozwiązana, mam więcej czasu dla siebie, żeby się rozwijać, lata lecą, nie jestem już młoda, więc musze zacząć w końcu myśleć o sobie, żeby na starość puszek po śmietnikach nie zbierać. Pogodziłam się już z tym, że mi obiadu mąz nie ugotuje, a ja nie urodziłam sie z napisem na czole, że ja to musze robić...

Ja gotuje zupelnie po swojemu, zeby tylko bylo szybko. Ziemniaki, kurczak, steki, chili con carne, ryba, piers kurczaka w panierce (tzw \"podrabiane schabowe\" :P), ryz z owocami morza, czasem jak mi sie chce to jakas zupa, roznorakie salatki. Nie przepadam za gotowaniem, wiec oby tylko bylo latwo i smacznie. Poniewaz ja jestem z Polski, a moj wspolmieszkaniec z Brazylii, nasze potrawy to czasem niezla mieszanka, np. jemy brazylijska fasole z ryzem i surowka z kapusty kiszonej, haha.

ja gotuje po polsko-holendersku..dxzis sa kluski slaskie...wczoraj byla boerenkool:) a czasem mieszam-na przyklad kotlet z sate (uwielbiaja to tu) i marchewka z groszkiem w zasmazce...:P pizza,spaghetti rowniez oczywiscie:) no i moj kochany barszczyk:)