Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gówniana

czy komuś nie pomógł izotek?

Polecane posty

Gość gówniana

Gość Iva_...._
Mi nie pomógł, niestety mam trądzik hormonalny i pól roku po skończonej terapii trądzik wrócił stopniowo. Niestety mężczyźni maja większe szanse na wyleczenie izotekiem niż my i u nich nawroty zdażają się nie tak często jak u nas. Dlatego radziłabym sie zastanowić prze kuracja czy warto to bo silne paskudztwo ja żaluje nie tylko kasy ale i zdrowia na to

Gość Fua
Ja brałam Izotek przez 8 mieś . Skończyłam niecały rok temu kurację. Czy było warto??? Absolutnie nie!!! Pomijam skutki uboczne typu: pekająca skóra, bóle kolan, pleców - po zakończinej kuracji musiałam jeszcze brać antydepresanty! Owszem przez pół roku miałam twarz jak pupcia niemowlaka- ale później zaczeły mi spowrotem wyskakiwać krostki - z miesiąca na miesiąc wiecej. Takze efekt nie był wart tego, co później przeżyłam. Lekarze zbyt pochopnie przepisują ten lek- ja radze sie zastanowic- jeżeli ktoś faktycznie ma bardzo duże zmiany na skórze i nie ma ratunku to mozecie sie nad tym zastanwic, ale w przypadku małych zmian trądzikowych- ODRADZAM!!! Za pół roku palnuje zajść w ciąże i umieram ze strachu, czy w moim organiźmie nie zaszły na tylke powazne zmiany, że moje dziecko bedzie zdrowe!spedz mi to sen z powiek!

Gość Iva_...._
Tak mam zespól policystycznych jajników - pcos i stąd moje problemy z cerą tzn jest tak ze czasami mam pół roku super cerę gładziutką ale czasami tak jak ostatnio mam wysyp straszny może nie jest ich dużo ale zmiany są duże - takie gule. Brałam tabletki antykoncepcyjne przez jakiś 1,5 roku i było ok ale niestety dostałam zakrzepicy żył dolnych. Właśnie jutro idę do mojej ginekolog pogadać w tej kwestii bo w czerwcu mam swój ślub i chciałabym jakoś wyglądać może coś mi doradzi albo jeszcze raz spróbuje z hormonami. A wy jakie macie doświadczenia?????? może któraś z was jest w podobnej sytuacji co ja??

Gość ja457894654768456789646
Cześć. Jak może to niech ktoś napisze co o tym myśli na mój email uif@wp.pl Otóż jestem po zakończeniu kuracji Aknenorminem (podobne do Izoteku) już z 1,5 miesiąca (przerwałem kurację...łącznie przyjąłem dość znacznie mniej niż połowa zalecana dawki) W pierwszym tyg brania bolała mnie nieco głowa, następnie przestała, ale po pewnym czasie znów zaczęła (gdy zwiększyłem minimalnie dawkę) i wtedy właśnie przerwałem leczenie. Dodam, że krosty mi zniknęły i jak na razie nie nawracają. Mam jednak problem: gdy budzę się rano to zamiast być wypoczęty czuje się tak jakbym uczył się już cały dzień. Mój mózg jest zmęczony i czuje takie jakby podwyższone ciśnienie w głowie. Czuje jakbym utracił świeżość mózgu, jakbym no ogłupiał. Podczas brania było podobnie, myślałem że po odstawieniu przejdzie, ale jednak nadal odczuwam dyskomfort. Teraz jakbym miał się nauczyć na jakiś egzamin lub coś miałbym chyba z tym kłopot. Ok jeszcze podam,że jestem nieco wysoki, chudy, uprawiałem kiedyś intensywnie sport, mam niskie ciśnienie (tętno 95 na 65...no mniej niż 100). Niech ktoś napisze na mój email jak ma/ miał podobne objawy lub może mi coś poradzić. Mam nadzieje, że to nie jest jakiś guz mózgu, zwiększone ciśnienie śródczaszkowe itp. Mój email uif@wp.pl

Gość Tredowaty troglotyda
Witam. Do wszystkich ktorzy to czytaja, niech maja na uwadze, ze tych ktorym lek nie pomogl jest zdecydowanie mniej niz tych ktorym pomogl. Poza tym, tych ktorym nie pomogl slychac bedzie bardziej. Sam jestem przed kuracja, ale jestem zdecydowany. Przeciez lba se nie urwe :) powodzenia

Gość m a t y l d a
tydzień temu zaczęłam stosować izotek, ponieważ zaproponował mi to dermatolog, a słyszałam o skuteczności leku. nie ma gwarancji, że pomoże, ale myślę, że jeżeli jest szansa na poprawę stanu skóry, warto spróbować. żyjemy w czasach, w których wygląd jest bardzo ważny i może stanowić kryterium zatrudnienia... współczuję osobom, które skarżą się na dodatkowe dolegliwości zdrowotne po jego stosowaniu, jednak przypuszczam, że stanowią mniejszość i nie zniechęca mnie to. ciało jest mądre i należy go suchać-jak zauważę niepokojące dolegliwości, to rozważę rezygnację. być może spróbuję wtedy derminax.