Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAMIS25

w oczekiwaniu na 2 kreski ZAPRASZAM

Polecane posty

Gość kamis25
kiki okres ppowinnam miec okolo10 listopada, u mnie do przchodni wole nie chodzic dlatego juz od dluzszego czasu chodze prywatnie i jestem zadowolonaja na twoim miejscu poczekalabym jeszcze troszke bo poznie jbedziesz sie denerwowac tak jak ja teraz:( tylko wczoraj na tym nieszczesnym usg bylam prywatnie ale u innego lekarza bo moj musial wyjechac, i jestem zla bo moglam poczekac i isc do swojego:( probuje o tym nie myslec ale ciezko jest,chociaz to co wczesniej pisalas o pozniejszym jajeczkowaniu jest mozliwe bo pierwszy test robilam przed spodziewana miesiaczka ok 1 dnia przed, iwyszedl negatywnie dopiero po tyg wyszedl pozytywnie, wiec moze faktycznie opoznilo mi sie jajeczkowanie i dlatego pecherzyk ma dopiero 0,2mm, w rrode zobaczymy czy cos uroslo i wtedy bedziemy myslec co dalej

Gość Malusinska
Kiki ja też jestem po poronieniu i się boję idę w piatek na usg chodzę prywatnie, państwowo to szkoda gadać, na usg się czeka długo i nie wiadomo kto robi, a prywatnie opieka jest super kłuje was cos tak po bokach w dole brzucha? bo mnie bardzo i często chce mi się sikać, do tego później boli mnie podbrzusze, ale nie jak na @, to już przeszło

Gość kamis25
mnie na poczatku bolal brzuch jak na @, a teraz kluje mnie w okolicach jajnikow

Gość mloda zona
dziewczyny a u mnie nie bedzie za wczesnie zeby pojsc do ginekologa?

Gość mloda zona
kamis25 ja sie wlasnie boje ze bedzie to ciaza pozamaciczna albo ze serduszko nie bedzie bilo

Gość kamis25
mloda zona ostatnia@ mialas 2 pazdziernika tak?? a ja okolo 9 i juz bylam u lekarza wczoraj, ale pewnie jak sama czytalas nie byl to dobry pomysl bo nic nie widac a tylko jest WIELKI STRES, ale u kazdej jest inaczej wiec juz sama nie wiem

Gość kamis25
a czemu myslisz ze to ciaza pozamaciczna??

Gość mloda zona
chcialabym pojsc szybko do lekarza bo moze dostalabym jakies leki na podtrzymanie boje sie bo mialam podwyzszona prolaktyne, pozniej zmalala a pozniej nie wiem jaka byla, ginekolog powiedzial, ze moge zajsc w ciaze ale niewiadomo czy nie poronie nie staralismy sie z mezem specjalnie o dziecko, tylko mielismy podejscie ze jak bedzie to bedziemy bardzo szczesliwi(jestesmy ponad miesiac po slubie) i teraz strasznie sie boje bo jak z mojej winy cos sie stanie dziecku:(

Gość kamis25
wiesz co to lepiej isc do lekarza w twoim wypadku, niech porobi ci wszystkie mozliwe badania i wtedy zobaczymy, na zapas nie ma sie co martwic

Gość mloda zona
tez tak mysle ze lepiej juz isc do lekarza boje sie ale z drugiej strony mysle sobie, ze jesli dzidzius bedzie mial zyc to bedzie:)

Gość Malusinska
Dziewczyny ja z racji tego, że już długo się staram i raz poroniłam dostał od lekarza zalecenie, żeby przyjsć do niego 2 tygodnie po spodziewanej @ a od pozytywnego testu brać luteinę. U mnie to usg też będzie za wczesnie, bo ja ostatnią @ mialam 20.10. Ale tak się martwie, czy wszystko dobrze,ze muszę to sprawdzić. Mloda zona ja też się tego boję :( Kamis ale lekarz widzial pęcherzyk, prawda? To dobrze :)Bądź dobrej mysli.

Gość mloda zona
ja wlasnie nic nie biore, zadnego kwasu foliowego ani luteiny bo bez wiedzy lekarza nie wiem czy moge

Gość kamis25
malusinska niby jest tam jakis pecherzyk ale ma 0,2 min ilekarz z tego co wywnioskowalam raczej watpi zeby to bylo to, bo jak wyjasnil :jezeli jest ciaza pozamaciczna to wtedy czesto w macicy pojawia sie jakby antypecherzyk ktory sie nie powieksza, a zarodek jest gdzies indziej, i jak po takim tekscie mam sie nie denrwowac:(

Gość kamis25
mloda zona kwas foliowy mozesz brac caly czas, to nie jest szkodliwe wrecz przeciwnie

Gość mloda zona
nie wiem po co Cie tak nastraszyl jak jeszcze sam nie wie bedzie dobrze musi byc:)

Gość Malusinska
Kwas foliowy powinnas brać, bo to jest bardzo wazne. Mysl pozytywnie ❤️

dziewczyny,a powiedzcie mi taką rzecz. czy miałyście może bóle kości ogonowej na początku ciąży? ja właśnie tak mam, a dodam,że przy pierwszej ciąży, którą niestety poroniłam,bóle kości ogonowej miałam dopiero około 7 tygodnia. teraz nie wiem czy sobie coś wmawiam czy rzeczywiście jest to możliwe. ostatnią @ miałam 4 listopada więc chyba jeszcze za wcześnie,mam bardzo delikatne zawroty głowy,ale testu nie robię bo się boję,że wynik mnie znowu rozczaruje. już nie wiem co robić.

Gość kamis25
kasiulek poczekaj jeszcze na test, ja takich boli nie mialam ale pamietaj ze kazda przechodzi to inaczej, zycze powodzenia:)

kasiulek mnie właśnie czasem bolą plecy tak na samym dole i poprzednio gdy poroniłam też bolało tak i dlatego się martwię jutro pójdę do lekarza, ja miałam okres 23 października więc nic nie będzie widać ale moze mi przepisze luteinę, po to głównie idę brzuch mnie raczej nie boli czasem czuję ukucia albo na dole albo po bokach ale bólem bym tego nie nazwała zresztą rano wybieram wyniki z bety i to zdecyduje o wszystkim

Gość Malusinska
Kasiulek mnie nie boli, czasem miałam takie bóle odczas @, ale nie przed. Kiki mnie tez tak kłuje po bokach, ale to raczej wieczorem, ale brzuch jak na @ nie boli, a pamiętam, że poprzednio jak poroniłam cały czas mnie bolało podbrzusze jak na @, identycznie i dosyć mocno. Lekarz wtedy mówił, że jakby cos bolało, to od razu brać no-spę, teraz tak robię. Jak zaboli podbrzusze, to biorę pół nos-spy forte, na wzdęcia espumisan. Najgorsze to czekanie... Kiki-ja tez wtedy poszłam na pierwsze usg i nie wyszło dobrze, dlatego teraz się martwię, czy ciąża się rozwija.

Gość Malusinska
dziewczyny a macie mdłosci, nadmierną sennosc, wrażliwosc na zapachy? Ja nie za bardzo i tym się martwię, bo poprzednio też objawów nie było i lekarz już wtedy się zastanawiał , czy wszystko dobrze :(

kiki nie wiem czy się martwić tym bólem. gdzieś słyszałam o czymś takim jak tyłozgięcie macicy. raz piszą żeby się tym nie martwić. innym znowu,że może być przez to problem z prawidłowym zagnieżdżeniem łożyska.pojdę do lekarza to się dowiem. dam znać jak to z tym jest. malusinska jeżeli chodzi o mdłości i zawroty głowy to owszem, mam coś takiego,ale prawie niezauważalne. przy pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam,że spodziewam się dziecka. zero objawów. koleżanki mnie zmusiły do zrobienia testu. :)

Gość mloda zona
ja mam wlasnie tylozgiecie macicy i dzis mnie boli brzuch:(

mnie czasem zamdli ale raczej rzadko i nie jest to uciążliwe można powiedzieć że poza takimi sporadycznymi objawami to praktycznie nie mam objawów żadnego bólu brzucha piersi nic kompletnie i sama nie wiem czy to dobrze czy źle u mnie nawet nie ma sensu robić jeszcze usg jestem dopiero 4 dni po terminie@ chyba że lekarz mógłby sprawdzić czy w macicy nie ma żadnych problemów bo ostatnio miałam krwiaka w macicy denerwuję się bardzo ale mój mąż wierzy że wszystko będzie dobrze bo ja nie bardzo w to wierzę...

kiki ja też miałam ostatni okres 23 pażdziernika. Dziś byłam na USG (mam znajomego lekarza, dlatego przyjął mnie w niedzielę) i mam już pierwsze zdjęcie. W sumie to lekarz podejrzewał, że jeszcze nie będzie nic widać, ale pęcherzyk zobaczył od razu i się zdziwił. Może u Ciebie też już coś będzie widać. Następną wizytę mam za 2 lub 3 tygodnie. powiedział też, że na pierwszą wizytę najlepiej wybrać się w 6 lub 7 tyg. ale ja się cieszę, że poszłam już dziś, bo zapisał mi witaminy i na wszelki wypadek luteinę. pozdrawiam!

hej laseczki humorek mi dopisuje:D więc po kolei beta wyszła 43 czy li 3-4tydzień!!! niby nie za wysoka ale biorąc pod uwagę 27 dzień cyklu miała prawo być taka, tak twierdzi lekarz do przychodni przy szpitalu się nie dostałam więc poszłam prywatnie do pierwszego lekarza jakiego gabinet stanął mi na drodze;) teraz cały tydzień tak pracuję że nie miałabym kiedy się dostać no i..... potwierdził ciążę:) pęcherzyk maleńki bo tylko 2 mm ale na ten czas jest ok, poza tym nic w macicy nie zauważył, twierdzi że nie ma żadnych zmian, krwiaków itp ale jest problem bo zauważył coś co mu się wydaje że jest przegrodą w macicy, co dziwne w szpitalu miałam chyba z 10 razy usg przez kilku lekarzy i nikt nic takiego nie zauważył... ale ten lekarz mówi że pewny tego nie jest ale tak mu się wydaje że to może być przegroda acha i mam tyłozgięcie macicy, kolejna nowość której wcześniej nikt nie zauważył?? ale on twierdzi że z tym da się żyć;) gorzej z tą przegrodą, bo jeśli to się okaże prawdą to może być trudna ciąża, ale na razie jest ok kazał mi zrobić kilka badań( w tym glukozę;)) i przyjść za 2 tygodnie ale ja nie chcę do niego chodzić więc pójdę do innego, dziś poszłam bo nie miałam wyjścia nie kazał mi brać luteiny bo mówił że to się daje gdy sa problemy z ciałkiem żółtym a u mnie twierdzi że ciałko żółte jest dostałam tylko żelazo z kwasem foliowym

kiki GRATULUJĘ! ardzo się cieszę,że masz dobre wieści dla nas. trzymam mocno kciuki żeby teraz już Ci poszło z górki i za 9 miesięcy napiszesz nam jakiego bobaska urodzilaś. :) upewniłaś mnie też co do tyłozgięcia macicy. teraz jestem pewna,że też mam coś takiego. ja z lekarzem muszę jeszcze poczekać bo to dużo za wcześnie u mnie. za jakieś 2 tygodnie zrobię test i zobaczymy... jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam! :)

trochę się martwię tą przegrodą bo jeśli ona jest to własnie ta przegroda mogła być przyczyną poronienia ale mam nadzieję że będzie wszystko dobrze, no kurcze musi być dobrze:)

Gość kamis25
Kiki GRATULUJE!!!! naprawde sie ciesze:0 a ta przegrada na razie sie nie martw,przeciez jeszcze nic dokladnie nie wiadomo, twoja dzidzia ma 2 mm to tak samo jak moj pechezryk wiec troszke mnie pocieszylas :) dzis ide do swojego lekarza i zobaczymy co ona powie, wprawdzie ma on teraz remont gabinetu i w tej chwili nie czynne jest usg ale chce zeby zbadal mnie normalnie, i che mu wyjasnic ze z niecierpliwosci bylam u innego lekarza na usg i ze starszyl mnie ciaza pozamaciczna..itd i jestem ciekawa co on na to?? a winiki bety beda miec w piatek,chyba umre do tego czasu

Kamis jak ja nie umarłam to ty też dasz radę:D ja wytrzymalam cały tydzień wiesz ty tez wytrzymasz;)