Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sylwiaaaa

mam pytanie----odnosnie chodzenia po domu.....

Polecane posty

Mam takie pytanko do mamus dzieciaczkow stawiajacych pierwsze kroczki lub juz tych śmigajacych od dawna:-) Czy zakladacie swoim pociechom buciki do chodzenia po domu,czy moze tylko skarpetki antyposlizgowe??? Pytam dlatego ze,moj synek jakies 2 tygodnie temu postawil pierwsze kroczki,teraz juz dosyc ładnie chodzi,ja zakladam mu tylko skarpetki,bo buciki zawsze sobie sciaga,czyli jest mu niewygodnie. Mieszkam teraz w Norwegi,pogoda jest fatalna,to na podworko wychodzimy tylko we wozku opatulony kocykiem. A co bedzie wiosna,jesli mu zaloze buciki i puszcze go na trawe,to chyba nie bedzie umial kroka postawic w butach???skoro teraz wogole w nich nie chodzi. jak bylo u Was????nie bylo zadnego problemu???i jak chodza po domu Wasze dzieci???? Wiem ,ze pytanie moze sie dziwne wydawac,ale nie wiem czy juz teraz mam mu buty koniecznie na sile zakladac.

WITAM ;) ja zakładam córce kapciuszki(mam to szczescie ze ich nie sciaga) ;\')

Gość Jessy27
i dobrze, w skarpetkach najprawidłowiej podobno kształtuje się stópka dziecka.Moj też w skarpetkach śmiga, antyposlizgowe z rożnymi wymyślnymi podeszwami nie zdały egzaminu, wiec u mnie najlepiej sprawdziły sie zwykłe skarpetki z gumowymi "łapkami" pod spodem

moja biega w skarpetkach antyposlizgowych, teraz ma takie skarpetko-buciki - skarpetki z gumową podeszwą... a kłopotów z bucikami nie było, może 1. raz tylko chciała je ściągnąć :)

sylwiaaaa mój na poczatku chodził tylko w samych antypoślizgowych skarpetkach (a to dlatego że cięzko było jemu kupić kapcie bo ma wysokie podbicie :P) .Kiedy po wielu trudach kupiłam to chodził w kapciuchach,owszem rozpinał,ściągał a ja na nowo zakładałam i mówiłam że nie wolno ściągać :D

moj starszy chodzil w bucikach,wogole ich nie sciagal,no i jeszcze gdy zaczal chodzic to bylo juz cieplo i od razu po podworku zasuwal,wiec tego problemu nie mialam. a teraz maly za nic w swiecie nie chce butow,sciaga,a jak juz uda sie ,to nawet nie umie w nich za bardzo kroka zrobic i sie martwie:-(

sylwia nie przejmuj się! To są dopiero początki chodzenia wiec jeszcze będzie i w butach śmigał :D

Czesc Sylwiaaa. Ja tez z Norwegii ;) Moja cora dopiero stawia pierwsze kroczki. Najchetniej w skarpetkach antyposlizgowych (z takimi wzorkami z gumy na spodzie). Zakladam jej sandalki do chodzenia w domu. Takie porzadne, wysokie, na rzepy. Tez ich nie lubi. Sciga jak moze. CHodzi w nich gorzej, bardziej sie potyka, ale staram sie jej ubierac butki choc na godzine dwie w ciagu dnia. Na dwor zakladam zimowe buty. Zeby sie przyzwyczaila troche. Kapcie typu karpetka z podeszwa nie zdaja egzaminu. Mala wykrzywia nozki w nich. Sprobuj inne buciki. Moze miekksze? Moze gdzies go cisna lub obcieraja? Ja dopiero po kilku dniach odkrylam, ze poprzednie butki cisnely mala w \"serdeczny\" palec u stopy. A rozmiar byl niby prawidlowy.

no i teraz juz nie wiem co robic,opinie podzielone:-) kurcze wydaje mi sie, ze jak teraz w butach nie pochodzi troche,to potem na podworku bedzie tragedia. sa jakies mamusie dzieciaczkow ktore zaczely chodzic zima??bo wtedy wiadomo ,ze wiekszosc czasu w domu sie spedza. jak bylo juz cieplej,to co???nie bylo problemu z bucikami??? Lucyjka-------a gdzie mieszkasz???jesli mozesz powiedziec,byc moze jestesmy sasiadkami;-)

Gość mamusiowa
moja córcia odkąd postawiła pierwsze kroki chodzi tylko w skarpetkach antypoślizgowych i tak jej najwygodnie jak chciałam jej ubrać kapcie to je sciagała a jeżeli już je miała jakieś 5minut na nogach to się ciągle potykała.

Mój synek śmigał po domu w skarpetkach przeważnie. Buciki od czasu do czasu mu zakładałam ( takie sopockie z dzwoneczkami), wtedy latał jeszcze szybciej, żeby dzwoniło:P. A na dworzu nie miał czasu myśleć o tym, co ma na nogach- tyle ciekawszych rzeczy było:)

heh, ja też w Norwegii, pozdrawiam! A że dopiero w ciąży, to z bucikami nie pomogę :P

moj synek od poczatku chodził w bucikach stac nauczył sie na gołe nózki lub skarpetki bo to lato było ale pierwsze kroki postawił w butach na spacerze :D

No to doswiadczenia podzielone :) Sylwiaaa, ja w Hønefoss. (ok. 60 km od Oslo). Gryzzelda, 3w1 w twojej stopce! Trojaczki????? A wy gdzie mieszkacie?

Gość malalalallaall
Moj synek pierwsze kroki stawial w domu w skarpetkach a jak mu zakladalam buciki to na dworeze nie umial w nich chodzic,ale jakos sie przezwyczail,ze na spacer zaklada sie buty.Teraz juz sam je przynosi.W domu biega w rajstopach bez kapci bo od razu je sciaga.

ja mieszkam w Jessheim jak narazie (mam nadzieje ze niedlugo to bedzie my juz w Oslo na oppsalu) ,kojarze po zankach drogowych mniej wiecej gdzie jest Honefoss. odnosnie bucikow,to......zalozylam mu przedtem zimowe gdy wybieralismy sie na zakupy,to nawet nie stanał w nich ,tylko od razu usiadl:-(:-(:-(

Mój synek też pierwsze kroki stawiał w skarpetkach bo czytałam, że tak się stópki kształtują, ale później rozmawiałam na ten temat ze znajomą, która jest rehabilitanką i powiedziała, że to sa mity no chyba, że dziecko chodzi boso po różnych podłożach typu trawa, piasek itp. Więc kupiłam mu takie buciki pod kostkę, sznurowane bez palców, z profilowaną wkładką i mój synek zaczął chodzić śmielej i ładniej. W tych buciakach chodzi od sierpnia do dzisiaj. Polecam bo ja już widzę, że nie grozi mu płaskostopie.