Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kii445555

MÓJ SYNEK LUBI SUROWĄ CEBULE DO KANAPEK CO DNIA PRAWIE!CO MAM ROBIĆ???

Polecane posty

Gość kii445555

PRZECIEŻ MU TO ZASZKODZI .. CHOLERA..:( ZABRANIAM MU TEGO JESC ALE MAMA MOJA JAK MNIE NIE MA W DOMU TO MU POZWALA I JESZCZEMÓWI ZE TO ZDROWE..ROZUMIECIE/ ??? SYN MA 10 LAT ALE NAPRAWDE WIEM ZE CEBULA SUROWA SZKODZI..

Gość pierwsze słyszę żeby szkodziła

Gość kii445555
moja mama uważa ze będzie zdrowszy przez to bo naczytala sie ludowych mądrosci. ale chyba każdy lekarz wie ze podraznia przelyk i zołądek i moze szkodzić..głupia sprawa ale wkurza mnie to ze matka tego nie rozumie.

Gość dhgg
masz pewność że nie będzie się całował z żadną dziewczyną..

Gość zle mi sie sni
tobie najwyrazniej zaszkodzila

Gość rozumiem cie bardzo dobrze
Też mi babcia kazała zawsze wieprzać to świśńtwo :( Do dziś nie jem cebuli i mam wymioty jak piczuje jej zapach :(bleeeeeeee

Cebula zawiera wiele substancji biologicznie czynnych, jak np. olejki lotne, witaminy, pektyny, białka, składniki mineralne itp. Zielone liście cebuli tzw. szczypior, zawierają witaminy C,B1, B2, PP, karoten, składniki mineralne, w tym znaczne ilości wapnia i potasu. Cebula łagodzi skutki złej diety Substancje zawarte w cebuli zapobiegają powstawaniu skrzepów w naczyniach krwionośnych a istniejące zatory likwidują. Tak więc cebulę powinni jadać zwłaszcza Ci, którzy hołdują złej, tłustej i ciężko strawnej kuchni. Ma też cebula inne bardzo korzystne działanie – obniża poziom cholesterolu we krwi. Co ciekawe, zarówno cebula surowa, smażona, jak i gotowana zachowuje te właściwości. Skuteczna przy przeziębieniach Powinno się ją podawać w pierwszym stadium choroby, gdy zaczyna nas „łamać" w kościach i jeszcze nie wiadomo, czy atakują nas wirusy czy bakterie. Można ja ordynować dzieciom. Dla wspomożenia organizmu w porach roku sprzyjających katarom warto dodawać cebule do surówek i sałatek. Cebula na męskie kłopoty i damską urodę Cebula zawiera sporo cynku, który zapobiega prostacie, czyli przerostowi gruczołu krokowego. Dlatego cebuli nie powinno zabraknąć w diecie każdego czterdziestolatka. Zwłaszcza że jest ona również zaliczana do afrodyzjaków. Cynk wpływa także na wygląd skóry. Cebula może więc być uznawana za jarzynę kosmetyczną. Spora zawartość cynku, siarki i krzemu sprawia, że cebula jest jednym z głównych składników w „farmach piękności". Dowiedziono, że codzienne zjadanie główki cebuli przez trzy miesiące wyraźnie poprawia wygląd włosów, przyspiesza ich porost, wzmacnia je, nadaje im sprężystości. Kosmetolodzy wykorzystuję jeszcze jedną właściwość cebuli – jeśli ktoś ma uporczywe zapalenie spojówek, radzą płakać przy jej krojeniu. Okazuje się, że płacz oczom służy.

Gość ludzie zrozumcie mnie cholera
NIE CHODZI O ODDECH ALE O TO ZE MA ZŁE NAWYKI ŻYWIENIOWE WPOJONE PRZEZ BABCIE. ja pracuje i mnie nie ma w domu a mama go pilnuje często i pozwala mu na to. na nic me kłotnie z nią bo ona twierdzi ze cebula jest zdrowa. moze i zdrowa ale nie surowa tylko gotowana.

rozumiem cie bardzo dobrze -----> on je sam z chęcia, a nie pod przymusem

Gość ghjkl
no coś Ty w niewielkich ilościach na pewno nie zaszkodzi dziesięciolatkowi

te skopiowane teksty to mądrosci ludowe ale medycyna na szczęscie nie udowodnila ze cebula jest zdrowa więc nie przekonuje mnie to co tu wklejacie.

lubi nie lubi..co mnie to obchodzi czy lubi? ja mu zakazuje a matka niszczy wszystko co ja robie.

cukier też jest niezdrowy

problem chyba nie w cebuli tylko w relacjach z matką :-(

nie też, bo cebula jest zdrowa, a cukier nie jest zdrowy skąd się biorą mądrości typu - że cebula szkodzi na przełyk... jem cebulę bardzo chetnie, od 30 lat co najmniej, lubię i pasuje mi do wielu dań, sałatek, pomidorów itp. i mam przełyk w całkowitym zdrowiu

ewa ale nie jestes zdrowa

Gość to naewno jest mały Żydek
oni lubią cebule i czosnek

dostałaś tu kilka tekstów że jest jak najbardziej zdrowa a ty dalej swoje. Więc wklej jakiś artykuł o tym że jest nie zdrowa i szkodzi zdrowiu!!!!!

Gość lautorka ma racje niestety
Cebula jest ok ale surowa może szkodzić i powodować też refluks!

Gość fsdfdfdfdf
moze szkodzic ale wedy gdy je sie ja jak jablka (czosnek tez itd)- odrobina na kanapkach nie zaszkodzi. nie jest poleaca osoba z problemami zoladkowymi ale watpie zeby twoj syn je mial

Gość lhljhjh
buhahaha a mój dziadek jadł jak jablka i zyje juz 98 lat i jest zdrowy jak byk

zatrudnij nianię. jak jej powiesz, że syn ma nie dostawać cebuli to nie dostanie. jak się robi nianie z babci to trzeba się liczyć z tym, że będzie usiłowała robić po swojemu.

Gość glupoty gadasz
ty ocip ialas idiotko , cebula to samo zdrowie, jezu takiej dziecko dac :O:O

Gość fsdfdfdfdf
obrze ze napisalas/es ze dziadek. kiedys ludzie byli mocniejsi. dzis nawet stres nas kladzie i niestety duza ilosc cebuli moze podraznic zoladek.

Gość glupoty gadasz
tobie mozg podraznila bo pi erdolisz bez sensu

Gość fcsdfsfff
chamie czystej krwi mowie prawde bo mam problemy z zoladkiem i lekarz mi powiedzial to co pisze tutaj.

dla ludzi z problemami gastrycznymi cebula może i nie jest wskazana, ale mały dzieciak raczej nie ma jeszcze problemów - no, chyba że mamusia już mu je zafundowała... ciesz się kobieto, że dziecko lubi surowe warzywa, a nie np. chipsy i cole :O

Gość normalne sniadanie
co ta cebula da wam ze tak ją bronicie>?

Gość fcsdfsfff
no dlatego napisalam wyzej ze niech sie nie marwti i daje dziecku ta cebule jak lubi. moze mu czegos potrzeba w organizmie?