Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marijaaaaaaa

jejku pomozcie prosze!! chodzi o tabletki yasminelle!!

Polecane posty

Gość marijaaaaaaa

przepisal mi je ginekolog i juz od tego czasu minelo zmiesiac i ja juz zapomnialam kiedy to trzeba przyjac( to sa moje pierwsze tabletki).dzisiaj rano dostalam okres i to trzeba brac od razu rano kiedy sie dostalo, czy moge np troche pozniej wieczorem ale dzisiaj, czyli w 1 dzien menstruacji..

Gość kasia kasia kasia
w pierwszy dzien okresu, pora nie ma znaczenia

Gość malvi
tylko pamietaj by brac juz potem o stałej godzinie!

Gość sensimilla13
Możesz wybrać sobie godzinę brania tylko pamiętaj, że będziesz już na nią skazana:)...zatem nie polecałabym np. godziny 6 rano bo nawet w weekendy bedziesz musiała obudzic się i wziasc tabletke. Ja dostałam okres w nocy a pierwszą tabletkę wzięłam o 11 rano i tej godziny się trzymam. Powodzenia;)

Gość ulotka nie boil
kolejna, która nie umie przeczytać ulotki, a tabletki się bierze o stałej porze, a nie o stałej godzinie, to nie to samo !

Gość sensimilla13
"kolejna", która ma chyba jakieś kompleksy skoro brakuje jej zrozumienia dla innych. Jak czytam te odpowiedzi to zaczynam zastanawiać się skąd ten brak kultury....skoro tak Cię drażni, że ktoś nie do końca coś zrozumiał to po cholerę dajesz odpowiedz! Trochę więcej zrozumienia a jak nie potrafisz to może warto jednak nic nie pisać. Pozdrawiam

Gość ulotka nie boli
a potem czytasz durne posty na temat " o matko, zapomniałam wziąć pigułkę i wzięłam o 45 min później niż zwykle, a potem kochałam się z chłopakiem, czy mogę być w ciąży ??? "

Gość sensimilla13
Doskonale Cię rozumiem "Ulotka" i zgadzam się z Tobą bo mnie również dziwią takie wpisy. Jeszcze bardziej zaskakujące jest to, że dziewczyny biorą tabletki kompletnie nie stosując się do zasad, które nalezy przestrzegać. Ale wiesz co?....może naszymi odpowiedziami uda nam się uratować chociaż jedną zbłąkaną duszyczkę i uchronić ten świat od niepożądanej ciąży:)))

Gość efrodyta
z jednej str moze uda nam sie uratowac jedna zblakana duszyczke ale z drugiej trzeba uswiadamiac dziewzcyny ze takie forum to nie najlepsze kompendium wiedzy, najlepiej niech zapoznaja sie z ulotka albo poprostu spytaja sie lekarza mnie zadziwilo kiedys jedno pytanie: biore tab od roku i chcialabym sie dowiedziec kiedy mam dni plodne i nie plodne: no tym pytaniem jedna paana mnie poprostu rozwalila:|

Gość sensimilla13
„Efrodyta” przyznaję Ci rację, ze pytanie było…niesamowite.Przeraża mnie fakt, że dziewczyny biorą pigułki niczym cukierni i nawet nie poświęcą wieczoru żeby przeczytać ulotkę, artykuły w necie itp. Wydaje mi się, że dziewczyny powinny przechodzić jakieś testy u ginekologa związane ze sprawdzeniem ich wiedzy na temat tego co łykają.