Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niegotowa na dziecko

Chyba jestem w ciąży, chcę umrzeć

Polecane posty

Pmóżcie mi jakoś, poradzcie coś, powiedzcie że wszystko będzie dobrze, że jakoś się ułoży :( 5 dni spóźnia mi się okres, mam raczej regularny - czasami 1-2 dni rożnicy, jeszcze nie robiłam testu, ale już jestem prawie pewna, jestem załamana, nie wyobrażam sobie siebie w roli matki, jestem niegotowa, chciałam jeszcze nacieszyć się życiem, a tu taka niespodzienka, nie mogę sie pozbierać niech mnie ktoś pocieszy :(

Gość Anua
skad wiesz, ze to ciaza? masz jakies objawy? ja tez zawsze mam jak w zegarku, a tu raz 2 tyg. spoznienia, nie wiadomo dlaczego, ile masz lat?

Gość .......ponawiacz.
JAK TO ROZWIĄZAĆ?? POMOCY Gaz roboczy silnika cieplnego pobrał energię w ilości 10 do potęgi 5 J od nagrzewnicy o temp. 527 stopni celcjusza. temp. chłodnicy wynosi 0 stopni celcjusza. oblicz maxymalną sprawnośc silnika i ciepło oddane do chłodnicy

Gość ze szczypiorkiem
1 na klka ciaz konczy sie poronieniem, moze trafi na ciebie :P

Gość nie panikuj
jaka jest twoja sytuacja??- ile masz lat?, czy możesz liczyć na ojaca dzieck i rodziców?

Gość Lea17567
Nie będę pisać,że na pewno nie jesteś w ciąży bo jak nie jesteś to sobie poradzisz. Ale jeśli jesteś mam nadzieje,że nie usuniesz... Już lepiej oddaj do adpocji, każdy prawo ma żyć. A może kiedyś się przekonasz,że dziecko to największa radośc i szczęście jakie może na s spotkać. Dzieci nigdy nie są w porę!

Gość milytvardziel.
Jak się zachciało seksu to niech Ci się zachce i dziecka ! No co jest ? Nie wiedziałas że od seksu się dzieci można dorobić ? żal idiotko

Gość ghjkl
A skąd wiesz,współżyłaś bez zabezpieczenia w płodne dni?Czy tylko tak się domyślasz?

Najpierw zrób test , nie ma co się zadręczać , nie pomożemy Ci rozwiązać problemu jeśli nie wiadomo czy on istnieje,więc jak najszybciej do apteki i rano będziesz wiedziała .

jaka to niesprawiedliwość!! jak nie jesteś gotowa to wpadniesz od razu, a ja się już staram od kilku miesięcy i nic!! Te które piszą, że jest idiotką same takie są - wy zaczęłyście współżyć dopiero wtedy jak dorosłyście do macierzyństwa? Nie sądzę.

Gość żółwik dymo
Skąd wiesz że to ciąża. Wszyscy tak mówią jak się okres troche spóźni a nawet większosć z nich nie zdaje sobie sprawy że nigdy ne uprawiało seksu. ;( ile masz lat dziecko?

Wiesz co ja Ci powiem. Ja to bym nawet chciała tak wpaść. Jak dziecko już będzie, to się wszystko na pewno jakoś ułoży. A tak, jak człowiek czeka na odpowiedni moment, planuje, to ciągle jest jakieś ale, ciągle jest jeszcze coś...Niesamowicie trudno jest podjąć świadomie taką decyzję, przynajmniej ja tak mam:( Trzymaj się i głowa do góry!

na pewno nie usunę, po prostu strasznie panikuję, nie mogę sobie wyobrazić siebiew noswej sytuacji

nienia ma rację u mnie też tak jest i chciałabym wpaść teraz tak myślisz urodzisz to ci się odmieni

Gość nie wiem+
po co się zadręczać - apteka całodobowa i już ......- najlepiej rano zrobić test!

dobra, ten temat brzmi głupio, wiem, że przesadzam nie jestem nastolatką, mam 24 lata i nawet jestem mężatką, po prostu jestem niegotowa, dlatego wszystko zabrzmiało tak histerycznie chciałabym sie jeszcze rozwijać, mysle o drugim kierunku studiów i własnie jestem w trakcie rejestrowania własnej firmy, po prostu nie myslałam w najblizszym czasie o dziecku, nie wiem czy dojrzałam do macierzyństwa

poza tym muszę rzucić palenie, naprawdę powinnam zrobić test jak najszybciej i rzucić z miejsca jeśli zobaczę dwie kreski, a cholera jaram dzikie ilości fajek boję się robić test, chociaz to i tak niczego w kwestii ciąży nie zmieni

to teraz odpowiem Ci inaczej są ludzie którzy bardzo chcą mieć dziecko a nie mogą więc myślą o adopcji(ja też) ale to nie jest proste -przez chore prawo nie ma dzieci do adopcji,więc jeśli jesteś zdrowa masz za co żyć to bądź szczęśliwa a jak urodzisz będziesz najszczęśliwszą mamą-jestem pewna

Gość nie wiem+
No i ;);) BĘDZIE DOBRZE.Wyluzuj Kobieto - zapierrdalaj do apteki i rano albo dostaniesz okres albo pokażą sie dwie kreski :-D Do góry głowa.Dasz radę Nooooooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!❤️ PALENIE - PALENIE !!!!!!!!! TU JEST problem !!!!!!!!!!!!!!!!

---> tomeks12 boję się, że nie będę umiała wychować dziecka jak należy, oboje z mężem baliśmy się, że czegokolwiek ewnetualnemu dziecku zabraknie, chociaż rozmawialiśmy o dziecku i nawet z dużą dozą ciepła- ale chcieliśmy zupełnie dojrzeć do bycia rodzicami Oboje pochodzimy, ze specyficznych rodzin i chcielismy, zeby dzieciak miał inaczej nie chodzi o żadne patologie w rodzinach, nic z tych rzeczy, on był wychowaywany w takich nazwijmy to 'wspolczenych wyzszych sferach', dobre nazwiska, tradycje, wychowanie, ale jego rodzice byli bardzo zimnymi emocjonalnie ludzmi ja z kolei wychowywałam sie tylko z matką - surową i wymagającą, czułam jej miłość ale nie jako bezwarunkową, ale jako nagrodę za sukcesy - chociaz moze to tylko moje wrazenie boję sie, ze nasz dzieciak bedzie nieszczęsliwy, ze bedziemy chcieli realizowac jego kosztem jakies nasze chore ambicje, ze zle wzorce wynieslismy z domu, ze nie uda nam sie dac mu szczescia, jestesmy niedlugo po slubie, jest coraz lepiej, jestesmy szczesliwi, ale chcielismy jeszcze dac sobie czas,nie chce zmarnowac dziecku życia

Gość nie wiemm+
No to RÓB co CHCESZ TYLKO NIE PAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zaraz pójdę po test, najchętniej bym sie teraz spiła :O a nawet tego nie powinnam robić

Gość hhth
mi sie ostatnio okres spoznil 3 tyg, a tez zawsze mialam regularny:O

nie bój się na pewno dacie sobie radę ,za pare dni spojrzysz na to inaczej głowa do góry

Zaczniesz się martwić jak pokażą się dwie kreski. Zrób test z porannego moczu, a biorąc pod uwagę, że jesteś w dniach spodziewanej miesiączki test na pewno będzie wiarygodny.

kupiliśmy test, ale czekam do rana paczkę fajek też kupiłam, nie wytrzymam w tym stresie do jutra :O mąż mówi, że pewnie nie jestem w ciąży i znów się niepotrzebnie denerwuję

po pierwsze to nie wolno ci palic poki nie znaz wynikow testu! kurwa! apo drugi - nie martw sie, jesli jestes wciazy to za jakis czas zobaczysz wszystko w zupelnie innych barwach i bedziesz szczesliwa, tej mysli sie trzymaj. nie widzialam jeszcze kobiety, ktorej obawy sie zupelnie nie pdmienily jak dziecko przyszlo na swiat. bedziesz sie ejszcze z siebie smiala. ze lata stracone mlode- cóz - kazda sytuacja ma swoje zalety, maciezynstwo tez daje wiele radosci

Gość Maskotka24
Mam nadzieję że nie jesteśPowiem Ci,że wcale nie jest tak łatwo zajść w ciąże.Mam tyle samo lat co Ty i chyba już 3 razy w swoim życiu robiłam test,więc wiem co czujesz: i bedziesz czula rankiem:(Okres spóźniał mi jakies 2tyg,wiec bylam na bank pewna ze bede mamą ,a spóźniał się z nerwów i pewnie odchudzania.Też pale jak smok i nie czuje sie gotowa,tzn...poradziłabym sobie,ale nie chce póki co dziecka na razie.Wiem jak wygląda opieka nad niemowlakiem,24h na dobę,żadnego czasu dla siebie,ciężko w ogóle wygospodarować czas na prysznic i mycie włosów...Bycie matką-fajna sprawa,ale poważna i przemyślana Kochanie,jutro rano będzie dobrze,wierze w to że nie jesteś! Napisz nam potem Buziaczki

Gość mala tapeciara
A wiesz, że ja miałam względem dziecka identyczne obawy? Powód podobny do twojego. Myślałam, że nie będę umiała tej kruszynki kochać jak należy :o Tak jak mnie moja matka nie umiała. A teraz zwariowałam dla niej!!!!!!!Kocham nad życie, zero chłodu emocjonalnego (czego się obawiałam), jestem szczęśliwa :) Nie martw się, wszystko się ułoży 🌻

wiem, że nie powinnam jarać, ale zrozum mój stres (no dobra, marna wymówka), a najbardziej chyba stresuje mnie, że nie powinnam palić musiałam sie wygadac gdzieś w eter, nawet gdyby post przeszedł bez echa i dziękuję za odzew, trochę mi lepiej, dodatkowo mąż mnie pociesza, ze jestem w optymalnym wieku na dziecko z biologicznego punktu widzenia ;) a teraz woła mnie na Bonda, zebym się odpręzyła, więc biegnę