Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycjaaaaaaaa

ALERGIA - co ma jeść moje biedne dziecko !! ?????

Polecane posty

Gość patrycjaaaaaaaa

mój syn ma 5 miesięcy, jest alergikiem. Karmiłam piersią okazało się,że ma skaze białkową. Obecnie jest na Nutramigenie. Wprowadziłam sok z marchwi - wysypało go strasznie. Wprowadziłam jabłko - policzki ma wysypane, całe czerwone. Pomocy - co ja mam mu gotować? jakie zupki z czego skoro marchew, jabłko go uczula. Z czego ja mam mu cokolwiekk zrobić? czy wszystkie owoce i warzywa uczulają? Kto z Was jest w podobnej sytuacji? ja już sama nie wiem co mam robić. Ręce mi opadły.

Gość lalalaalalalalalalalala
a może twoje dziecko jest uczulone na Nutramigen?

Gość oooooooolkjhg
spróbuj może ziemniaczka:) czasami lekarze przy tak duzej reakcji na wszystko doradzają poczekac z rozszerzaniem diety miesiąc dwa.Pogadaj z pediatrą:)

Gość podawaj mu alveo

Gość czytajcie....
jezeli tak bardzo go to wszystko uczula to musisz odstawic i sprobowac za jakis czas znowu wprowadxic 5 miesieczne dziecko moze zyc tylko na mleku nie jest mu potrzebna do zycia zupka/deserek wystarczy mleko i tego powinnas sie trzymac, mysle ze jak maly skonczy ok 8 miesiecy bedziesz mogla mu bez takiego wysypu zaczac podawac

mimo wszystko kolektyw matek kafeteryjnych nie nadaje się na konsylium :o zacznij od wizyty u gastroenterologa i alergologa, a oni powiedzą co, czym dziecko karmić... moja córka miała bardzo silną alergię pokarmową, na początku dostawała: brokuły, mięso indyka, ziemniaki, kabaczka lub cukinię (oczywiście wszystko ugotowane i rozdrobnione). stopniowo wprowadzałam marchew i jabłka, czasami musiałam coś wycofać, ale generalnie szło do przodu. nie łam się, będzie dobrze

moj synek ma 11 miesiecy i tez ma skaze,pije Isomil. rozumiem ze chcesz mu sama gotowac?? ja tez bym chciala,ale u mnie bylo tak ze podawalam obiadki i deserki ze sloiczkow i wszystko bylo super ,nawet nie mial zadnej krosteczki,pozniej pediatrz kazala probowac podawac mu rozne rzeczy taki w domu przygotowane,no i nawet jakos szlo,po trochu wszystkiego i mu nic nie bylo,juz nie pamietam kiedy dalam mu sloiczek,az do teraz,znowu go wysypalo i nawet nie wiem po czym.dzis juz mu dalam zupke ze sloiczka,na szczescie ze zjadl. sama sie zastanawiam co mam mu gotowac:-(

Gość patrycjaaaaaaaa
kurcze niebawem mam wizytę u lekarza ciekawe co on na to. Jednak chciałąbym go powoli przyzwyczajać do zupek, soków nie zdawałam sobie sprawy,że alergia mże być aż taka !!! Nutramigen go nie uczula Bebilop Pepti - owszem, także nie jest to wina mleka. A ziemniaki owszem spróbuję ale przecież samego ziemniaka mu nie dam bo się zapcha, z czym go podać? może z pietruszką . Rany doradzcie.

Gość edqdcdqer1
sprobuj koziego mleka!

Gość wiolllllllllllllllllla
szkoda,że go odstawiłaś od piersi.Przecież przy skazie białkowej najlepiej karmić piersią.

to ja tylko napisze zebys nie dawala selera bo jest silnie alergizujący. a skoro malego nawet jablko uczula to seler tez zadziala na bank.

Gość patrycjaaaaaaaa
wiollllllllllllllllllla - niestety mleko mi się skończyło :( , a jak karmiłam to nie jadłam nabiało ani nic podobnego typu ser, masło wszystko co zawierało mleko i produkty z mleka.

Gość bnh
a czy dziecko moze byc uczulone na mleko nan ? karmie malego piersia i jem wszystko jajka,sery,czekolade,pije mleko,a jak podalam malemu kaszke z mlekiem to mial czerwone policzka.czy to jest skaza bialkowa ?

Gość kredycik.............
Mpoje dziecko meczylo sie z alergia kilka miesiecy, jak bylo w wieku dziecka autorki, jego twarz wygladala jak po spaleniu, bo do objawow alergicznych doszlo zakazenie bakteria (o czym wtedy nie wiedzielismy). Tez byl na nutramigenie... Ale tak naprawde zmiany zaczely ustepowac dopiero po podaniu Zyrtecu.