Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarownica bez odkurzacza

odkurzacze- jakie macie drogie mamy?

Polecane posty

szukam fajnego odkurzacza. zalezy mi na czymś co nadawaloby się do sprzatania przy 2 maluchów. chce żeby mialo dużą moc i bylo w miare ciche. no i cena przystępna. co myślicie o tym http://www.allegro.pl/item479476401_okurzacz_zelmer_solaris_5000_0_hq_elektroszczotka.html Moze ktoraś z was ma taki? a może macie jakieś inne godne polecenia?

Kupiliśmy ostatnio właśnie taki odkurzacz, z tym, że w zwykłym sklepie z rtv i agd, my zapłaciliśmy 650 zł. ale np. w Euro są dużo droższe. Jestem bardzo zadowolona, ponieważ jest cichy, a opcja workowo- bezworkowa także ma swoje zalety i te szczorki wiele dają.

Gość kupujecie przez net
JA MA TAKI ZELMEROWSKI ZWYKLY-TROSZKE INACZEJ WYGLADA ALE KUPOWALAM Z 8 LAT TEMU wiec mogli zmienic model musialabym sprawdzic w domu jaki model ale po czesciach widze ze to samo tylko obudowa troszke inna

czyli polecacie? wląsnie sprawdzam ile za taki musze zaplącic w sklepie bo nie ukrywam ze lepiej miec "serwis" pod reką niz poźniej bawic sie w szulanie sprzedawcy z allegro.

zalmerka, moc chyba 1400, zwykły, kupowany 3 lata temu za całe 99zł :D i jest ok, ja tam odkurzam całą moją rezydencje max 5min więc nawet głośniejsze odkurzacz przez 5 min jakoś zniesiemy ;)

Gość ana_botan
my mamy zelmer orion ... ogólnie jestem zadowolona

mam właśnie odkurzacz o mocy 1400 firmy locus i nic nim nie moge odkurzyć. odkurzam dywan na kolanach i mimo wszystko nie da rady. Slabo ciągnie. Chcialabym coś dobrego kupić.

Gość ana_botan
http://www.allegro.pl/item477438921_hit_odkurzacz_zelmer_2500_0_orion_max_1800_zabrze.html cos w tym stylu niebieski na zywo wygląda 100 razy lepiej, zajmuje malo miejsca jest poreczny i wygodny, dobrze mi sie nim odkurza choc i tak czesciej robi to mąż a jesli chodzi o glosnosc to jest taki raczej normalny jak kazdy choc mozna przestawi i jest o wiele cichszy tylko ze wtedy slabiej ciagnie

Gość ana_botan
i w sklepie dalismy za niego 320 zł

ten moj kosztuje w sklepie 740 zl wiec dosyc spora roznica....

wlasnie go ogladam i wydaje sie fajniutki no i duzo tanszy niż solaris

ja mam zelmer galaxy i jest do doopy a jak się za długo odkurza to się pzegrzewa i wyłącza szczotka już się popsuła, a ma pół roku kosztował chyba 41 zł wcześniej miałam bosch, to była maszyna... wytrzymał prawie 10 lat ale pamiętam dość drogi był

rafinka dziękuje to już wiem jaki odpada :) kurcze mam pecha do wszystkich zakupów i zawsze kupie szmelc dlatego was prosze o rade. wole dac te 200 zl wiecej i miec coś na lata.

Ja mam obecnie Philips Universe i jestem zadowolona. Fakt, że cichy to on nie jest ale też nie jest jakiś mega głośny. Ale moje dziecko już duże jest. Ale skoro jest już taki temat to sobie pozwolę coś napisać odnośnie strachu dzieci przed odkurzaczem. Gdy mój synek był mały mieliśmy Zelmer Meteor- taki zwykły, bez żadnych bajerów, tez głośny. Mój syn się go bał nawet, gdy stał w kącie. żadne triki typu choć zobacz, nic ci nie zrobi, odkurzanie w innym pomieszczeniu niż był mały, czy pozwolenie mu na oswojenie się z tą maszyną nie pomagały. Nawet nie chciał sam próbować odkurzać \"na sucho\". Musieliśmy syna ewakuować podczas odkurzania z domu zupełnie, co było dość uciążliwe:( Ale wpadłam na pomysł, że odkurzacz nie musi wyglądać jak odkurzacz. Kupiłam papiery samoprzylepne i nakleiłam mu oczy ( z zezem:P), nos, uśmiechnięta buzię, włosy itd. Na ssawce też były oczka i buzia a rura była oklejona na okrętkę kolorowym papierem. Po tym zabiegu zostawiłam odkurzacz w zwykłym miejscu, a mój syn po kilku nieśmiałych próbach zaczął do niego podchodzić i go głaskać:) Potem oczywiście stopniowo go uczyłam, że ten ufoludek musi coś jeść czasem i dlatego karmimy go okruszkami. Problem zniknął po kilku dniach. To tak gwoli małej rady jeśli któreś z waszych dzieci boi się odkurzacza. :)

moje sie nie boją. jedno dziecko myśli ze to jezdzik i jezdzi na nim po mieszkaniu. raz już rura byla urwana. raczej musze chronic odkurzacz przed dziecmi niż je do niego zachęcać.

Mój zelmer (cobra) nie jest specjalnie cichy ale moja córa jak była malutka to bardzo lubiła przy nim zasypiać,może nie uwierzycie ale to prawda

Gość jessy27
Ja mam okkurzacz Dyson, godny polecenia ale cena 1900 min.

czarownica hehe no widzisz. ja tak tylko napisałam, bo może komuś sie ten pomysł przyda:)

Gość jessy27
antyalergiczny, cichutki, moge odkurzac nawet w nocy, nikt nie usłyszy z sasiadów, ma funkcje piorące, jest malutki, i wydaje ładny zapach jak odkurzam.no i ma 5 lat gwarancji.

jessy na taki mnie stac podobaja mi sie te piorace ale po 1 nie mam tyle pieniedzy a po 2 mam tylko dwa niewielkie dywaniki wiec moge wypac je recznie :)

Nie decyduj się nigdy na sam bezworkowy, najlepiej workowy albo o obu funkcjach, bo siostra pracuje w sklepie ze sprzętem agd i rtv i mówiła mi, że każdy narzeka na te bezworkowe, że po każdym użyciu trzeba filtry czyścić i strasznie trzeba o nie dbac, bo inaczej szybko tracą swoje walory. Ale osobiscie solarisa polecam.

dobry odkurzecz to zelmer,mielismy go ponad 10 lat i dziala ale schowalismy do piwnicy(na czarna godzine :) ) teraz mamy philipsa turbo i jest ok,bardzo mocna ciagnie,czasami az za mocno ,bo podrywa dywan do gory.