Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

usuwanie kamienia na zębach? boli?

Polecane posty

jak to jest? czy boli? ile prywatnie kosztuje? warto robic? dodam,ze mam go sporo....ile trwa taki zabieg?

Gość madziattt
nic nie boli nie jest przyjemny,ale bezbolesny

Gość Lanzulcia
Nie boli ale dziąsła są okaleczane, krew może czasem polecieć :) Najbardziej boli wiercenie próchnicy bez znieczulenia!

a mnie wiercenie nie boli,bo ja zawsze bez znieczulenia. samo znieczulenie pewnie bardziej boli:) ile to kosztuje? macie jakies doswiadczenia? czy na dlugo to starcza?

raz w roku jest za darmo na fundusz.a poza tym nie wiem.troche boli,dziasla mnie po tym bolały ale ogolnie nie bylo strasznie

skoro raz na rok jest na fundusz to czemu o tym nie ifnormuja? no tak,byle jak najmniej ludzie skorzystali....podniesliscie mnie na duchu. jutro dzwonie umowic sie na wizyte!!

nie wiem czemu nie informuja,w kazdym badz razie ja robilam w prywatnym gabinecie i za usuwanie kamienia babka nic nie wziela i powiedziala o funduszu

Gość Lanzulcia
Zastrzyk znieczulający nigdy nie boli nic a nic! (mnie przynajmniej) A najgorsze to jest wiercenie tak głęboko taką igłą do takiego czerwonego farfucla przypominającego glizdę :( To chyba jest leczenie kanalizacji zęba - tak słyszałam - masakra!

jestem wytrzymala,ale potraficie przestraszyc:D no ja sie kiedys pytalam,to mi facetka powiedziala,ze 80zl. co ty mialas za lekarza,ze nie wzial kasy ? wow

widocznie trafilam na uczciwa babke;)w sumie to mialam szczeszcze bo skad mialabym wiedziec o tym funduszu a ta sama mi powiedziala;)

no wlasnie to plus:) a po jakim czasie zacely sie pojawiac u ciebie nowe osady na zebach? palisz? chyba przez rok ma sie z tym spokoj?

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość AgusiaTerefere
Za darmo przysługuje raz w roku oczyszczanie zębów ktore jest troche mniej widoczne od usówania kamienia które jest już płatne

Gość gwiazdeczka 555
a u mnie za usuwanie kamienia zaplacilam 150 zl. i w dodatku w polowie zabiegu ucieklam, bo tak mnie bolalo, a w glowie czulam szum......nigdy wiecej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zxzxzx
2 tyg temu usunieto mi kamień i od tego czasu tak mnie te kły bolą, że już więcej na pewno tego nie zrobię, koszt usługi 70zł po za tym dentystka naprawiła mi zeba, teraz jak nim gryzę to mnie boli, przed naprawą nim gryzlem i nie bolał, o co tu chodzi?

Gość gość
ja mam problem z dziąsłami są napuchnięte i sie tak jak by odklejają... czy usuwanie kamienia wystarczy ???

Gość gość
gość masz paradontozę usuwanie kamienia nie pomoże, ale musisz go usuwać.. ja od lat usuwam kamień, jest to nieprzyjemne, z czasem zęby są tak starte i tkliwe...coraz szybciej sie kamień tworzy na tych odsłoniętych szyjkach... polecam ci żel Sachol / nie rewelacja, ale ze wszystkich produktów najbardziej przyswajalny w smaku..po innych rzygam!!/

Gość gość
ja bardzo miło wspominam usuwanie kamienia nazębnego w Galerii Uśmiechu, nic nie bolało, jeszcze smak tego piasku sobie mogę wybrać. A po zabiegu zęby idealnie gładkie

Gość Tomek12345123
Mnie boli po usuwaniu kamienia no ale nie było wyjścia bo czarne miałem dziąsła krew mi leciała i nad dziąsłami kamien , tragedia poddałem się zabiegowi i jestem teraz na srodkach przeciówbólowych tak kazala dentystka . Ten kamien co spada z maszyny do czyszczenia ultradźwiękami zawiera podobno miliardy roznych bakterii dentystka mi mowila ze jakbym zobaczyl to co tam jest na mikroskopie na monitorze jak to się rusza to ponoc jak na dobrym horrorze w każdym razie nie można tego polykac w czasie zabiegu bo jak ktoś słabszy to może mieć dolegliwości po zabiegu lub nawet posocznica .

Gość gość
Mnie trochę bolało.

Gość gość
Trochę pobolało gdy dochodziło do dziąseł ale był to ból znośny ;). Ja usuwałam kamień przed wybielaniem zębów w http://www.hercka.pl/.

Gość gość
Hej, a mnie nic nie bolało. Na usuwanie kamienia i piaskowanie poszłam na samym początku mojego leczenia w klinice Dent SM, http://dentsm.pl. Jako amatorka kawy i czarnej herbaty niestety nabawiłam się sporo przebarwień. Po piaskowaniu i wybielaniu uśmiech mam nie ten sam :)

Centrum Demed jest dobrą i sprawdzoną kliniką. Ja się zdecydowałam na leczenie u nich bo mają dobry sprzęt i lekarzy. Dla mnie to na prawdę spory komfort psychiczny. Jestem bardzo zadowolona. 

Wszystko zależy od tego jaki mamy próg bólu. Ja byłam w Eurodental w Warszawie i nic mnie nie bolało. Ważne jesy też żeby stomatolog miał doświadczenie i dobre podejście do pacjenta. 

minimalny dyskomfort, jak dla mnie bezbolesny.