Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAa taka jedna

Lubicie święta?

Polecane posty

Gość AAa taka jedna

U nas spadł dzis snieg i juz poczułam magie swiat ,uwielbiam boze Narodzenie ,śnieg choinka ,wszedzie swiatczne wystawy . A wy tez lubicie tak jak ja

Kocham!!!!:)))) Ale wnerwia mnie kiedy tak jak teraz,w połowie listopada widzę choinki na wystawach,bombki i świąteczne reklamy w telewizji. A na śnieg czekam z niecierpliwościa:))))

We Wrocławiu jeszcze mokro, śniegu brak ale ponoć ma spaść w tym tygodniu. Ja wczoraj w sklepie kupiłam trochę ozdób na choinkę i już nie mogę się jej doczekać. To będzie moja pierwsza choinka... znaczy się w domu miałam choinki ale teraz będę miała swoją własną z partnerem i naszą dzidzią. Szczególnie te święta są dla nas wyjątkowe bo pierwsze święta moje córeczki:)

Gość ale z was...
a ja nie cierpie swiat. to najgorszy okres w roku.... tylko siedzisz i jesz....

lubie ;) nie wiem czemu ale Boze Narodzenie ma dla mnie zapach...pomaranczy ;) moze dlatego ze jak bylam dzieckiem to tylko na swieta mozna bylo \"wystac\" cytrusy;)

Gość dsadsadsad
ja nie znosze dzielenie sie oplatkiem

O tak i to jedzenie:))) Tylko w Świeta mozna zjeśc takie pyszności,cały rok na nie czekam. Kupujecie prezenty pod choinkę?

a u ans bedzie pierwsza wigilia razem tzn jak jesteśmy małżeństwem i tak bym chciała spędzić ją tylko z mężem a pózniej do rodziców:)

bzdura,to nie jedz,swieta sa super,ten boski nastroj i zywa chonka oczywiscie,nie wspomne o radosci maluszkow z otrzymanych prezentow i mikolaja ,ktorego zamawiam na kazad wigile!!!Juz sie nie moga doczekac swiat........

Gość kuchta
kurde no- dla mnie święta też pachną pomarańczami :)

Gość ale z was...
bzdura,to nie jedz,swieta sa super,ten boski nastroj i zywa chonka oczywiscie,nie wspomne o radosci maluszkow z otrzymanych prezentow i mikolaja ,ktorego zamawiam na kazad wigile!!!Juz sie nie moga doczekac swiat........ ciezko nie jesc kiedy idziesz do rodziny i wszedzie w ciebie wpychaja i rzucaja swoja staro spiewke ze po swietach bedziesz sie odchudzac!

Gość AAa taka jedna
To nasze pierwsze swieta z dzidzia i benda szczegolne:) pierwsz choinka małegi i prezenty Ja mieszkam w sumie blisko Wrocławia i rano wstawałam do małego a tam za oknem snieg:D teraz to juz troche stopniał tylko gdzieniegdzie lezy

Gość a kto powiedział że trzeba
się obżerać? Kocham święta.

Gość 121121221
a dla mnie pachna mandarynkami:)

Gość kuchta
A tak swoją drogą to chyba właśnie czas na suszenie pomarańczy do stroików świątecznych :)

Gość asdas
ja bardzo lubię :)

Gość adaskost
niestety nie :( baaardzo smutny to czas :(

lubie. jak bylam dzieckiem uwielbialam Boze Narodzenie w przeciwieństwie do Wielkiej Nocy. Potem jakby mi troszke przeszlo. Gdzies zatracila się magia tych świąt. Dla mnie najwazniejsze bylo to uczucie ktore zawsze mi towarzyszylo kiedy widzialam calą nasza rodzine w jednym pomieszczeniu, jakieś takie cieplo. I nie ważny śnieg choinka prezenty. To byl dla mnie ten prawdziwy czar Wigilii... Później mimo ze wszyscy razem to jednak bylismy osobno. Dalo sie już wyczuć to ze tyle nas dzieli, ze kazdy ma swoje sprawy o ktorych myśli, ze pojawiają sie jakies sprzeczki, niedomówienia... Coś pryslo. Odkąd urodzilą się Mania znów poczulam że świeta to jednak taka mala bajka :) I w tym roku nie moge sie juz doczekać. Nie na choinke bo wrecz nienawidze jej ubierać, nie na prezenty bo nie ma u nas jakiegoś zwyczaju obdarowywania się w ten dzień (raczej w mikolaja) a wlasnie na to bycie razem, takie inne bycie razem niż na codzień. Nie umiem tego wypowiedzieć, a tym bardziej napisac. ale jest coś takiego niesamowitego kiedy kilka pokoleń siada u tego jednego stolu, kiedy ktoś czyta pismo swiete, dzielimy sie oplatkiem, kiedy babcia z dziadziusiem mają łzy w oczach patrząc na swoje dzieci, wnuki i prawnuki. To najpiekniejszy dzień w calym roku. :)

AAa taka jedna --> ok. Trzebnicy?? Tam rano ponoć sypało. Mój P jechał do pracy na Rawicz i mi mówił. Ja już mam część prezentów kupioną:D:D Mi święta kojarzą się z zapachem choinki. Zawsze miałam w domu żywą i uwielbiam ten zapach. Mój P zawsze miał w domu sztuczną a ja już mu zapowiedziałam że tego sztucznego badziewia nawet nie chce widzieć;) Raz w roku ma się choinkę to musi być dla mnie żywa

Gość AAa taka jedna
Catareinka71 ........ja mieszkam koło Wałbrzycha 2 dni temu byłam we Wrocku i sniegu ani sladu u nas zreszta tez a tu taka dzis niespodzianka:) Ja jeszcze wogole niemam prezentow a lista długa pomysłow brak musze sie spieszyc

Gość kiedys bardzo lubilam
teraz juz nie (jak ze Wszystkimi Świetymi). Wszystko przechodzi z wiekiem.

Mamani pieknie to ujęłaś:)))) U nas jest zwyczaj obdarowywania sie prezentami, każdy ma przydzieloną osobę ktorej robi prezent,nie są to drogie rzeczy, takie drobiazgi do 30 zł,a i tak każdy się cieszy, tylko dzieciaki zawsze maja coś lepszego:) Zawsze najmłodszy z domu rozdaje prezenty:) A jaką potrawę lubicie najbardziej? Ja mieszkam na wsi i mamy taka dalszą sąsiadkę,która zawsze gotuje dla ludzi żur, nie dla pienędzy, grosza za to nie weźmie, poprostu to lubi:) Jeśli przyjdzie się wcześniej to mozna się złapać. To moja ulubiona potrawa,nigdy nie jadłam nic lepszego

u mnie właśnie w tym roku wyjątkowo dużo pomysłów:) Już nie mogę się doczekać dekorowania mieszkania, świątecznego stołu, ubierania choinki itp. We Wrocławiu to tragedia. Mokro, brzydko aż na spacer nie chce się iść bo miasto wygląda jak po wojnie tak szaro za oknem:( Ja tam się ciesze że sklepy już się dekorują, przynajmniej wnoszą trochę koloru i radości:)

ja lubie najbardziej barszcz czerwony u nas nie ma wszystkich potraw. np żurku wogóle sie nie jada dopiero u tesciów pierwszy raz jadlam żurek za to barszcz czerwony zakwaszany z uszkami pycha :D za to nienawidze karpia nie lubie zandych ryb i wiecznie dostaje ochrzan ze powinnam symbolicznie skosztowac a ja nie moge bo ciągle widze jak to cholerstwo plywa w wannie i robi "plum plum" ... mam nadzieje ze wam nie obrzydzilam rybki :P:D

ja uwielbiam karpia po grecku a dokładniej to same te warzywa. Ale nigdzie nie jadłam pyszniejszych niż u mojej mamy. Rok temu, początek ciąży.. sama zjadłam cały garnek nim trafił na wigilijny stół i trzeba było na szybko robić drugi:D