Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trszoke zmartwiona

czy mam sie martwic?

Polecane posty

Gość trszoke zmartwiona

Od trzech lat biore tabletki. Poniewaz regularnie chodze do ginekologa to i wszelkie badania mam regularnie. 3 lata temu ginekolog wykryl nadzerke i druga grupe cytologiczna. Dostalam globulki i rok pozniej bylam juz pierwszej grupie. Minelo jakies 8 miesiecy od ostatniego badania a u mnie od poprzedniego miesiaca pojawiaja sie plamienia pomiedzy miesiaczka. Krawienie z odstawienia jest niezbyt obfite, czterodniowe, zawsze regularnie. Ale po tym wystepuje 2-3 dni brazowego sluzu czego wczesniej nie mialam. No i plamienie po stosunku. zastanawiam sie czy mam sie czym martwic, nastepna wizyte mam wyznaczona za 2,5 miesiaca ale moze powinnam isc wczesniej. czytamam duzo o raku szyjki macicy i zaczynam sie martwic. Wspolczyje regularnie, nic mnie nie boli, zadbnych problemow po tabsach nigdy nie mialam a tu takie cos. Myslalam, ze to tylko jednorazowe, w koncu ostatnio mialam duzo stresu, ze to moze jakies otarcie ale teraz sama nie wiem. Co myslicie?

Gość poszlabym do lekarza
wczesniej, bo jesli to jakis stan zapalny to przez ten czas moze sie tylko powiekszyc. wizyte masz pewnie kontronla przez tabletki, ale ta sa dodatkowe komplikacje i powinnas pojsc wczesniej. nie martw sie, ale lepiej dmuchaj na zimne.

Gość trszoke zmartwiona
wlasnie czytam ze krwawienie to inwazyjna postac raka. boze, zanim doczekam do wizyty to chyba umre ze strachu.

a może tak troszkę spokoju? może nie od razu czarne wizje snuć? krwawienia bardzo często występują przy nadżerce. a druga grupa cytologiczna jest jak najbardziej prawidłowa, zwłaszcza u kobiet które współżyją. przyspiesz wizytę u lekarza, będziesz spokojniejsza.moim zdaniem to ta nadżerka.

jakie inwazyjne stadium raka? Ja tez biorę tabsy i tez mialam nadżerkę i II grupe - tylko, że ,mnie lekarz zaproponował od razu zamrażanie - jestem już 2 miesiące po zabiegu i po wizycie kontrolnej wszystko jesy ok. Myślę, że jak mialaś nadżerkę to same globulki nic nie pomogą - a ta grupa I później to chyba nie za dorze zrobiona była - ty to lepiej idź wczesniej do lekarza nie czekaj jeszcze tak długo - plamienie miedzy miesiaczkami zawsze oznacza jakies nieprawidlowości - albo może tabletki już za słabe. Ja tez nie odczuwałam zadnych dolegliwości - wię do lekarza marsz!

mała agatka ma racje to może krwawic ta nadżerka - zwłaszcza po stosunku - wię jesli nadżerka krwawi to na pewno nie możesz mieć I grupy to przeczy wszystkiemu

Gość trszoke zmartwiona
no wlasnie lmnie wtedy ta pierwsza grupa tez zdziwila. nawet pytalam lekarza czy to mozliwe i powiedzial, ze jak najbardziej, ze z czasem wszytko sie goi. no ale 8 miesiecy temu wszytko bylo w porzadku. zero plamien.dopiero teraz sie zmienilo ale cytologie mam raz do roku. do lekarza tez mam zaufanie, najlepszy na jakiego trafilam. zanim wypisal tabletki to porobil wszytkie badania, cytologie obowiazkow, usg piersi i pochwy chociaz chodzilam na NFZ. nadzerka mnie zdziwila ale powiedzial, ze jest malutka i nie ma sie co martwic a teraz te plamienia ... jestem juz tydzien po miesiaczce .. a tabletki raczej za slabe sie nie robia. z tego co wiem przynajmniej. po trzech latach masz taki poziom hormonow we krwi, ze krwawienie z odstawienia jest przedostatniego dnia przerwy. a na poczatku mialam juz drugiego.

no niekoniecznie tak jest z tym krwawieniem. ja po 5 latach miałam krwawienie 3 dnia przerwy,a na poczatku zdarzało sie różnie albo 2 albo nawet 7 dnia. tak czy siak idź do lekarza szybciej.

Gość trszoke zmartwiona
pojde jutro sie zapisze na jak najszybciej. prawie ciagle mam brazowy sluz. myslalam,ze moze po miesiaczce to minie bo nie wspolzyje wtedy. wydawalo mi sie, ze to moze jakies otarcie zwlacsza, ze nigdy zadnych infekcji nie mialam. nadzerka tez byla zdziwiona a teraz juz troche sie martwie. ale doczytalam, ze rak rozwija sie conajmniej 5-10 lat a u mnie od wykrycia nadzerki minely jakies 3 wiec moze bede zyc !!!

Gość Noctua
To na pewno nadżerka!Ja miałam dokładnie tak samo, oprócz tej i grupy:), niestety nadżerka sama się nie wygoi.Ja miałam krioterapię i mam spokój już 2 lata.

Gość trszoke zmartwiona
no tak, wiem, ze mam sklonnosc do panikowania. niestety :/ ale co zrobic kiedy jestem z podwyzszonej grupy ryzyka, dziadek zmarl na raka pluc, brat na raka kosci. co z tego, ze dziadek mial raka po palil trzy paczki dziennie a ten rodzaj raka kosci wystepuja tylko u chlopcow do 8 roku zycia. i tak sie martwie. ale kjutro polece do gina i najwyzej wyblagam wizyte jak najszybciej.