Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawana

Moj brat mowi ze bede gruba bo jem tosty.

Polecane posty

Gość kawana

Czy to prawda ze siue tyje po tostach? Nie rozumiem dlaczego mialabym przytyc skoro robie tosty w ten sposob ze nie smaruje ich maslem tylko na suchy chleb daje pieczarki i ser zolty. Dla mnie to tak samo jakbym miala zjesc kanaapke z serem i pieczarkami. No wiec jak to jest? Czy taki tost jak ja robie jest bardziej kaloryczny od zwyklej kanapki?

tost to chleb a bialy chleb ot kalorie. zabojstwo. bez przesady,nie utyjesz.chyba,ze bedziesz jadla bochenek dziennie:P nic sie nie rozni od zwyklego chleba. no ale ser zolty? jak w wiekszych ilosciach to tez koszmar

Gość olus678
Otóż tosty moja droga są zdrowsze o wiele od zwykłego chleba, gdyż podczas wypiekania pod dużą temperaturą wypiekają się kwasy i substancje,które są szkodliwe. ; )

Gość martulkaaaaa
tosty są tuczące, zwłszcza jeżeli robi się je z białego chleba z zółtym serem (fatalne połączenie) jeżeli zrobisz sobie tosta bez sera z chleba pełnoziarnistego, do środka wrzucisz warzywa i polejesz oliwą z oliwek będzie zdrowy :-) zgłodniałam

fatalne polaczenie to jest chleb + wedlina skad wy się urwaliscie ze wmawiacie że ser jest niezdrowy :o a piecarki to Ty surowe dajesz?

Gość ssfaxxf
a co jest złego w surowych pieczarkach? Można je jeść jak najbardziej, nie rozumiem problemu

Gość ssfaxxf
martulkaaaaa tosty są tuczące, zwłszcza jeżeli robi się je z białego chleba z zółtym serem (fatalne połączenie) jeżeli zrobisz sobie tosta bez sera z chleba pełnoziarnistego, do środka wrzucisz warzywa i polejesz oliwą z oliwek będzie zdrowy zgłodniałam jak do tosta można wrzucić warzywa? Chyba Ci się pomieszało z zapiekanką robioną w opiekaczu..

Gość martulkaaaa
nie rozumiem w czym problem :-D zamiast sera wrzucasz paprykę, cebulę, pomidora albo inne warzywan które lubisz, dodajesz zioła, skrapiasz oliwą i zapiekasz można też najpierw zrobić taką warzywną albo warzywno-pieczarkową mieszaninę na patelni, tost będzie wtedy mniej wilgotny a warzywa miękciejsze i tak, piszę o tradycyjnych tostach z 2 kawałków chleba sama takie sobie robie i są pyszne to taka zdrowsza wersja tostow, zaczęłam je robić jak byłam na diecie i wcale nie chcę wrócić do tych serowych zapychaczy

Gość martulkaaaa
a tost może mieć dwa znaczenia, nie bądźmy takimi purystami językowymi ;-) za wiki: Tost (grzanka) — jest to kromka bułki lub chleba, najczęściej tzw. „tostowego” pieczona w opiekaczu lub w piekarniku. W późniejszym okresie określenie „tost” przybrało również inne znaczenie. Dziś znane są dwa rodzaje tosterów: pierwszy tylko opieka chleb. Drugi: ściska dwie kromki chleba między które najczęściej wkłada się ser i inne składniki, a następnie opieka