Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdbvshjdbvshd

kiedy lekarz potwierdzil ciaze?

Polecane posty

Gość dsdbvshjdbvshd

w ktorym tygodniu i jak? przez usg czy badanie, czy jest jakas metoda potwierdzenia ciazy polegajaca na ucisku brzucha z zewnatrz? (gdzies cos takiego przeczytalam)

Zazwyczaj lekarz stwierdza ciążę poprzez badanie usg i ginekologiczne. Uciska podbrzusze, aby ocenić macicę, ale samemu tego się zbadać nie da:) A co do terminu w jakim jest w stanie wykryć ciążę to chyba zazwyczaj około 7-8 tygodnia już potwierdza, choć zdarza się, że wcześniej.

Gość u mnie stwierdził
koniec 5tego tygodnia

ja akurat wczoraj bylam chociaz poprzez test wiedzialam juz 1,5 tygodnia...ale pootwierdzil na usg i jest to koniec 6 tygodnia

moja ginka byla jeszcze sceptyczna w 6-7 tygodniu, krecila glową ze to za wczesnie na wszystko, kazala przyjsc za dwa na USG i wtedy potwierdzila, ale karty mi jeszcze nia zalozla, takie realia moje drogie co 3 cia roni we wczesnym stadium ciązy..;( nie ma co od razu ciązowych ciuchów kupować i ciuszków dla dziecka.

Gość moiczka
U mnie lekarz poprzez badanie ginekologiczne potwietrdził 3 tyg, ciąże

u mnie potwierdził pod koniec 6 tygodnia. najpierw przez badanie ginekologiczne, później zrobił usg waginalne i usłyszeliśmy bicie maleńkiego serduszka :) ale karte ciaży założył dopiero na nastepnej wizycie w końcówce 9 tygodnia.

Gość u mnie
wykazalo w 6 tygodniu :)