Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdslkjgds

gdzie moge pokazac moje artykuły, felietony...moze ktos z was przeczyta?

Polecane posty

Gość fdslkjgds
Dziękuje za Waszą szczerość; zdawałam sobie sprawę, ze popełnię dużo błędów, ale nie sądziłam, że będzie to tak źle odebrane i aż tak wam się nie spodoba. Zabolało to, i to bardziej niż troche, ale otworzyliście mi oczy i przynajmniej nie będę się pchać do czynności, do których nie mam talentu. Co do tego kontrowersyjnego 'raz pod wozem, raz nad wozem' - jest to zwykły błąd, który popełniłam nieświadomie, zwyczajna literówka. Ale skoro aż tak bardzo Was dotknęła to bardzo przepraszam i co do mojego wieku - mam tak naprawdę 15 lat, napisalam że mam 17 bo chciałam abyscie mnie potraktowały powaznie Być może mój wiek też jest przyczyną błędów...

jeśli masz 15 lat to tym bardziej chyle głowe^^ nie przejmuj sie wszystkimi komentarzami, szczególnie tymi negatywnymi. jak to sama napisałas 'jeszcze bedzie pieknie, jeszcze bedzie normalnie'. Naprawde, potraktuj to tak, jak napisałas. potraktuj to jak zakręt na drodze. nikt nie rodzi sie wielki, do tego trzeba lat. i to wielu.

Gość fdslkjgds
Zozoll, dzieki za wszystkie dobre słowa;) Jania, wydaje mi się, ze pewność siebie musi miec jakąś podstawę. I własnie dlatego tutaj pokazałam moje próby tworzenia, a one zostały negatywnie ocenione. I zresztą nie chciałabym być dziennikarzem bez talentu. Bo to co napisałam to tak naprawde pomieszanie mojego zdania o temacie, kilku zdan które wpadły mi do głowy, i kilka wyrazów, które gdzies tam usłyszałam. O talencie tutaj nie ma mowy, a do pisania, ale dobrego pisania, jest on potrzebny.

Gość oto co myślę
fdslkjgds, prosiłaś o ocenę, nie o pochwały, nie dziw się więc, że pojawia się krytyka. Trudno ocenić czyjś talent na postawie jednego krótkiego tekstu. To co pokazałaś nie jest dobre, ale masz dopiero 15 lat - trudno żebyś pisała od razu fascynujące felietony - pisz choćby do szuflady, może jakiegoś bloga? I przeczytaj uważnie pierwszą wypowiedź gdhs - daje Ci bardzo rozsądne wskazówki.

Gość sally harry i cukierki
Powiedz o swoich planach polonistce. Moze z jej pomoca stworzysz szkolna gazetke? Wlasnie w ten sposob czlowiek uczy sie najlepiej rzemiosla, bo dziennikarstwo to w 80% rzemioslo a w 20% sztuka. Moze polonistce udaloby sie zaprosic dziennikarza z lokalnej prasy, czy tez studenta dziennikarstwa, ktory na dodatkowych warsztatach przyblizylby tobie/wam prace w redakcji i nauczyl podstawowych rzeczy? A jesli w szkole sie nie da. To moze przejdz sie wlasnie do redakcji lokalnego tygodnika i pogadaj z naczelnym, czy nie mozesz przychodzic w tygodniu na pare godzin, zeby w czyms pomoc a przy okazji podpatrzec jak pracuja? I pamietaj- felieton to czysta sztuka, tu miejsca na rzemioslo juz nie ma. Ale zanim nauczysz sie tak latac, na poczatek pocwicz chodzenie. :) Nikt nie zaczyna aktorskiej kariery od roli Lady Makbet. Nikt nie zaczyna dziennikarskiej kariery od felietonow. :) Pozdroweczki. :)

Jania wzór do naśladowania :D o rany, jak ty się kobieto zaperzasz, po pierwsze skąd wiesz, kto na tym forum siedzi i kto ma prawo/umiejętności oceniać czyjąś wypowiedź ? Czy cztery osoby, które wyraziły swoją opinię, mają napisane w profilu \'konserwator powierzchni płaskich\' ewentualnie \'oddana housewife\' ? :D Może akurat wiedzą o czym piszą. Jak już ktoś zauważył, dziewczyna poprosiła o o krytykę, dostała ją. Tak przeokrutnie się ucieszyłaś, że znalazlaś złą interpunkcję w mojej wypowiedzi, iż musiałaś jej poświęcić aż dwa posty ? - to zwrócę Ci uwagę, że to był najmniejszy błąd jaki się tam pojawił, a właściwie nie byl błędem, bo przecinek, o którym mówiłaś powiniem pojawić się w miejscu w którym się pojawił, jedynie przecinek przed \'to\', powinien wystapić po \'to\' Nie wiem, co uraziło Cię w mojej wypowiedzi na tyle, żeby doszukiwać się błędów i mieć z nich taką satysfakcję. Ja, mimo ironicznej stopki, naprawdę wierzę, że na tym forum są osoby nie tylko po to, żeby leczyc swoje kompleksy :)

Trafiłam na polonistkę z kompleksem tego, że uczy w szkole ? Przepraszam, nie mogłam sobie darować. :D Wybacz mi więc koślawą interpunkcję i siej dalej puryzm językowy, wsród nas, gospodyń i matek. p.s. Tylko poćwicz sprawdzanie tekstów, żeby nie było wpadki tak jak przy poprzednim przecinku ;) Ja zaś biegnę wykarmić piątkę dzieci, co jest zajęciem zbyt frasującym, bym miała czas zajrzeć do słownika i literatury wszelakiej pozdrawiam

Jania, dałaś popis, cóż jeśli rzeczywiście mamy \'polonistów z zamiłowania\' i literatów z taką klasą i poziomem jakie pokazałaś, to bycie analfabetą powinno być powodem do dumy :)

Gość Anka-Malowanka
Jeżeli faktycznie masz 15 lat to ten tekst jest dobry. Jeżeli 17 - dostateczny. Jedno jest na pewno dobre - masz odwagę i opublikowałaś to. Spędziłaś trochę czasu pisząc, nawet jeżeli z błędami, to pisząc coś co czułaś. Nie papuguj kaczek....oczywista oczywistość nie istnieje... :) Bądź sobą, znajdź swój styl, nie popełniaj błędów - staraj się i pisz.... Od czegoś trzeba zacząć :)

na marginesie - kilka ostatnich wpisów niejakiej Jani należałoby zgłosić do moderacji :O a w temacie - już ktoś tam wypisał słabe punkty i błędy w tekście, zgadzam się z większością z nich. dodam, że w miejscach takich jak "oczywista oczywistość", czy cytat ze znanej z radia piosenki, widać w tym wyraźnie taki "nastolatkowy" styl, trochę dziecinny. to samo można powiedzieć o zdaniu "cieszmy się z tego co mamy, bo i tak nam zabiorą", wiem, że niby obliczone na efekt żartobliwości, ale to taki humor gimnazjalny, który do mnie za bardzo nie trafia. ale pisz dalej, ćwicz i rób to coraz lepiej, to za parę lat sama będziesz się śmiała z tych pierwszych prób :)

Gość fan jani
DO Jania wzór do naśladowania CZYATAJAC TWOJE POSTY ZOSTAWIONE NA PRAKTYCZNIE KAZDYM TOPIKU, NASZŁA MNIE WENA... WENA NA STWORZENIE DZIEŁA WSZECHCZASÓW - OTO ONO: JANIA...JEJ WYPOWIEDZI DOPROWADZAJĄ DO RZYGANIA... KAŻDEMU WKŁADA 3 GROSZE, CHOĆ NIKT JĄ O TO NIE PROSI UDAJE MĄDREGO CZŁOWIEKA, CHOĆ KAŻDY OD NIEJ UCIEKA NIE STAĆ JEJ NAWET NA PRZYJACIÓŁ Z TEKTURY, BO KAŻDY DOBRZE WIE, ŻE JANIA PISZE BZDURY!!! :D;D;D Dziękuję, tomik z wierszami o jani dostepny juz w empikach:D:D