Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazda 29

Czy ksiądz daje rozgrzeszenie za zdradę

Polecane posty

Ty chyba nigdy nie słyszałaś jak ja krzyczę a ja zawsze nieśmiały byłem :P nieśmiały to moje drugie imię :D 😘

Gość orgazmie wroc
kolo 👄 kochasz mnie?

Gość orgazmie wroc
kto pyta nie bladzi. szkoda:(rozczarowanie jest wpisane w nasza cholerna egzystencje. czymaj sie. odbierz poczte.🖐️

Gość gwiazda 29
ja tu widze nie zbłąkane owieczki, ale czarne owce ;(

Gość polesiepolesie
Wiecie co, ja na miejscu księży to bym chyba znienawidziła wszystkich ludzi za te ich grzechy parszywe.... Codziennnie słyszeć takie historie o zdradach (nawet tę jak tu jedna dziewczyna opisała - zdradziła swojego chłopaka... ), kradzieżach, kłamstwach, o podleniu się, robieniu innym świństw, awanturach, kłotniach i zatruwaniu zycia, i Bóg wie, o czym jeszcze.... Jeden wniosek - ludzie są do wszystkiego zdolni, i jak tu komukolwiek zaufać...:( Zresztą właśnie z tego tytułu, ze ksieża więdzą więcej o ludziach i ich sprawkach, nie lubię księzy, a może sie ich boję (?), i omijam z daleka... I tak mam od dzieciństwa....

Gość chędożnik
rozgrzeszenia nie, ale bierze numer telefonu... ;)

Gość kolo ty wredoto

Gość to jaka...
..ta pokuta za miłość platoniczną...?

Gość no więc jaka
.zbyt duża.... :(

Gość Gosc :)

Mi dal rozgrzeszenie nawet nic nie pytal jednorazowy wybryk 😕 po rozgrzeszeniu jakos daje rade zyc ze bog mi wybaczyl dodam ze nigdy wczesniej nie zdradzalam ale mnie tak i chyba ze zlosci ten jeden raz zrobiłam za moje krzywdy co mi wyrzadzono wielokrotnie ale nie przez meza tylko exow  Bog mnie zna i widzial napewno ze cierpialam dlatego dostalam bez nawet kazania od ksiedza na ten temat co gorsza jak mi bylo zle to prosilam stworce o pomoc jakis znak co mam robic i trafila sie ta zdrada ni z tad ni z owad może Bog tak chcial inaczej nie umiem wytlumaczyc tego czynu  ale moje cierpienie stalo sie mniejsze ps wiecej nie chce zdradzac .nikle szanse ze maz sie dowie a jesli tak to sie przyzna c bd musiala i Bog wie tylko co bedzie dalej nic bez przyczyny sie nie dzieje moze chcial mnie czegos nauczyc ze zdradzjacego rowniez boli jesli zdradzi oszuka . moze mi to mialo pomoc .

Gość Gość

Ksiądz da ci rozgrzeszenie nawet jak mu zrobisz loda i wyplujesz...

Gość Mila

Spoko dają.. usłyszałam raz zeby absolutnie nie mówić mężowi nie rozwalać rodziny..no i racja

Gość Gość

Księża taa..

Przy jednej spowiedzi..nie o zdradach bylo..normalna spowiedź.. ksiądz pytał jak mam na imie ile mam lat itp..w koncu stwierdził ze widze ze jesteś piękna kobieta 😂😂 i muszę mieć świadomość jak działam na facetow a on jest tylko księdzem 😂😂😂 i to ma byc spowiedź cholera?

Gość Gość

Było sie nie pieprzyć, a potem nie pluć księdzu w ucho że sie pieprzyłaś, pieprzysz i pieprzyć będziesz!!

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Księża taa..

Przy jednej spowiedzi..nie o zdradach bylo..normalna spowiedź.. ksiądz pytał jak mam na imie ile mam lat itp..w koncu stwierdził ze widze ze jesteś piękna kobieta 😂😂 i muszę mieć świadomość jak działam na facetow a on jest tylko księdzem 😂😂😂 i to ma byc spowiedź cholera?

jesteś pusty dzban i 

więcej pokory

ja też jestem piękna, a księża zawsze mówią mi w tonacji naprawienia życia, zawsze mnie kierują do Boga i za to Chwała Bogu!

Gość gość

Nawet jak ,,da" rozgrzeszenie z zdrady to nie jest to ważne dopóki nie zostaną spełnione warunki spowiedzi gdzie na koncu jasno jest napisane : zadość uczynienie Bogu i ludziom . Aby zadość uczynić zdradzonemu musisz go przeprosić za popełniony grzech ( śmiertelny bo takim jest X przykazań) i zadość uczynić krzywdzie jego nawet jak odejdzie od ciebie. Niektórzy wracając na ścieżkę wiary nawet udają się w podróż aby po kolei przepraszać jeszcze żyjących za krzywdy które im zrobili. Jeżeli jesteś po szkole średniej to musisz pamiętać scenę w ,,Chłopach" gdzie jedna z gospodyń chodziła od chałupy do chałupy i prosiła mieszkańców o wybaczenie krzywd jakie ewentualnie popełniła w stosunku do nich bo udaje się w pielgrzymkę na Jasną Górę. Księża różnie sobie zmieniają kanony wiary aż do wytłumaczenia gwałcenie dzieci że to ich wina , ale czy to w oczach Boga będzie poprawne ??? Ty sama wiesz podświadomie co musisz zrobić. Kiedys napisałem do portalu katolickiego dlaczego księża zalecają nic nie mówienie o zdradzie nawet jak to było raz , to powoduje nieważność spowiedzi i dołożenie kolejnych z dekalogu : nie kłam, nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliżniemu swemu. Zresztą księża tak mówią sami popełniają grzech ( współudział ) i namawiają do dalszych. Mój zmarły wujo mawiał : jest Bóg, jest wiara, i są klechy.  Gdyby ludzie wiedzieli jakie jest piekło to na Ziemi panowałby pokój i dobrobyt.

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Nawet jak ,,da" rozgrzeszenie z zdrady to nie jest to ważne dopóki nie zostaną spełnione warunki spowiedzi gdzie na koncu jasno jest napisane : zadość uczynienie Bogu i ludziom . Aby zadość uczynić zdradzonemu musisz go przeprosić za popełniony grzech ( śmiertelny bo takim jest X przykazań) i zadość uczynić krzywdzie jego nawet jak odejdzie od ciebie. Niektórzy wracając na ścieżkę wiary nawet udają się w podróż aby po kolei przepraszać jeszcze żyjących za krzywdy które im zrobili. Jeżeli jesteś po szkole średniej to musisz pamiętać scenę w ,,Chłopach" gdzie jedna z gospodyń chodziła od chałupy do chałupy i prosiła mieszkańców o wybaczenie krzywd jakie ewentualnie popełniła w stosunku do nich bo udaje się w pielgrzymkę na Jasną Górę. Księża różnie sobie zmieniają kanony wiary aż do wytłumaczenia gwałcenie dzieci że to ich wina , ale czy to w oczach Boga będzie poprawne ??? Ty sama wiesz podświadomie co musisz zrobić. Kiedys napisałem do portalu katolickiego dlaczego księża zalecają nic nie mówienie o zdradzie nawet jak to było raz , to powoduje nieważność spowiedzi i dołożenie kolejnych z dekalogu : nie kłam, nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliżniemu swemu. Zresztą księża tak mówią sami popełniają grzech ( współudział ) i namawiają do dalszych. Mój zmarły wujo mawiał : jest Bóg, jest wiara, i są klechy.  Gdyby ludzie wiedzieli jakie jest piekło to na Ziemi panowałby pokój i dobrobyt.

masz rację

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

jesteś pusty dzban i 

więcej pokory

ja też jestem piękna, a księża zawsze mówią mi w tonacji naprawienia życia, zawsze mnie kierują do Boga i za to Chwała Bogu!

O co ci chodzi?? Moja moja wina ??? Ze ksiądz sie pluł??? Opowiadam coś od razu jestem wyzywana...zamknij gebe 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

O co ci chodzi?? Moja moja wina ??? Ze ksiądz sie pluł??? Opowiadam coś od razu jestem wyzywana...zamknij gebe 

a kto cie wie, co ty mu powiedziałaś...ile nakłamałaś

Wlasnie - jak to jest? Dostaniemy po tym rozgrzeszenie czy nie??

Gość gość
20 godzin temu, uuwjad napisał:

Wlasnie - jak to jest? Dostaniemy po tym rozgrzeszenie czy nie??

Jak spełnisz warunki spowiedzi wszystkie , czyli jak zataisz zdradę, nic nie powiesz, nic nie zrobisz to NIE dostaniesz , czy jak biskupi mówili że pedofili nie ma w kościele to jej nie było ??? to tylko ludzie i to grzeszni narażeni o wiele bardziej na pokusy i grzechy niż normalny mężczyzna, iluzja bezkarnosci, bogactw, władzy, osądu ..... to deprawuje słabego człowieka co słyszymy i widzimy.