Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana75

jak tanim sposobem sprawic by w domu byl ladny zapach

Polecane posty

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Na pewno wykorzystam sposób z perfumami na grzejniku. :) A co w lato?

Polecam świece rustykalne dostępne na e-kalia.pl ślicznie pachną. Kadzidełka też są fajne ale mają silny aromat więc dla osób które nie lubią intensywnych zapachów kadzidełek nie polecam. Można też spróbować olejki zapachowe :)

Niestety wszystko co tanie to chemiczna tandeta. Zainwestuj w dobre produkty zapachowe np Wax Lyrical. Patyczki zapachowe są dobrej jakości i pachną delikatnie w całym domu. Sama mam i w domu i w swoim salonie kosmetycznym.

Gość dzionek
TRZEBA JEŚĆ DUZO POMARAŃCZY I "ŁAMAĆ" SKÓRKĘ, WTEDY PĘKAJĄ TE MALEŃKIE PORY WYPEŁNIONE AROMATEM. DLA ZDROWIA, URODY I ZAPACHU ZA 5PLN/KG:)

Gość i ja sie wypowiem...
posmarować żarówkę zimną olejkiem eterycznym, jak żarówka się nagrzeje zapach będzie się rozchodził.

Gość marlenawwa1
ja zawsze stosuję jedną i tą samą taktykę od wielu lat, która zawsze się sprawdza, a w domu prawie nigdy nie ma nieprzyjemnych zapachów. Wystarczy wywietrzyć na kilka godzin cały dom/mieszkanie, a następnie ustawić jeden lub dwa dyfuzory zapachowe, które będą pięknie pachnieć przez kilka tygodni, swoje kupuje w sklepie internetowym (http://www.goodies.pl/8-zapachy-do-domu-yankee-candle) i jestem zadowolona bo cenowo są naprawdę tanie a bardzo efektywne!

Gość Pachnidelko
Ja uzywam duzo rzeczy zeby ladnie pachnialo ale mam 2 uubione sposoby: firanki ;) woski zapachowe (nie mylic ze swieczkami). ladnie pachna, sa tanie, zapach dlugo sie utrzymuje i nie trzeba ich podpalac ;) Mi taki 1 wosk (okolo7-8zl) Yankee Candle

Gość gość
Nasraj do wersalki

Gość gość
Ych, dla mnie określenie, że w domu pachnie jak w perfumerii jest synonimem ohydy. Bym się chyba zerzygała od tych waszych sztucznych olejków i świeczek, tak samo nienawidzę odświeżaczy w samochodzie (żółte choinki, bleeeeeeeee), w domu poiwnno pachnieć domem a nie kiblową kostką. Trzeba często wietrzyć, mieć tylko czyste ciuchy w szafie, odseparować obuwie które jest noszone. Naturalne metody spoko, pomarańcze, suszona lawenda do szafy, torebka mięty w szafce ale nie więcej.

Gość gość
dobry patent to zagotowanie wody w garnku z czymś co ładnie pachnie - np plasterkami cytryny, goździkami, cynamonem, albo kilkoma kroplami olejku do ciasta - np waniliowym. Robię tak jak ciężko wywietrzyć zapach np po smażeniu ryby lub gotowaniu kapusty. Poza tym najprostszym dezodorantem domowym jest soda oczyszczona. Stawiasz na spodeczku gdzieś w kąciku i już.

Gość Marika_wawa
Widzę, że trwa tu spór pomiędzy zwolennikami naturalnych odswieżaczy powietrza a specjalnie przeznaczonych do tego produktów. Jestem w stanie zrozumieć dystans do tych drugich, bo od niektórych naprawdę czuć chemię, a nie relaksujący aromat, ale to nieprawda, że wszystkie takie rzeczy które nie są pomarańczą z goździkami są drażniące. Trafiłam jakiś czas temu na Pachnącą Szafę i właściwie wszystko co testowałam było bardzo miłe i pachniało naturalnie - olejki, dyfuzery, a także te torebki do szafy. "Ych, dla mnie określenie, że w domu pachnie jak w perfumerii jest synonimem ohydy." Jeśli się obstawia dom takimi produktami, to wiadomo, że będzie jak perfumerii. Sztuka, żeby czystemu mieszkaniu nadać takiego "zapachowego wykończenia" - lekkiego aromatu który będzie trochę wyczuwalny, ale bedzie dusił ani drażnił.

Gość rusiaka
znam kringle i są mega fajne :)

Gość igokot
no to dziewczyny przekonałyscie mnie do tych woskow. pogrzebałam w necie, faktycznie teraz jest na nie jakis szał nieziemski. Kringle widzialam tylko na stronie zapachdomu tam zamawialyscie?

Gość Superbb
no tak. kringle ma troszkę inne zapachy niz te drugie woski. raczej takie slodsze :)

Gość Siniaaaaaa
słodkie zapachy są w kringle, ale kto takich nie lubi???:)

Gość słodkosc
ja uwielbiam osobiscie. i ostatnio wprost pozeram od kringle gorącą czekolade....jak mozna tak pachniec?:)))

Gość gość
Och, jaka "subtelna" reklama... nie zacukaj się, spamereczko, tak pisząc sama ze sobą :o

Gość trachhhh
na zapachdomu sobie obadajcie jakie maja przepiekne zapachowe gadzety. niektore drogie,ale ponoc warte swojej ceny

Gość examplerka
dyfuzory i kadzidla sa dla mnie jakies drazniace mega. ja stawiam na pachnace woski od Kringle Candle:)

Gość kojotenn
a gdzie je mozna kupic? w Polsce normalnie są dostepne? czy bardziej w jakims tk max czy cos? dzieki za odp

Gość sittajt
no chyba na ich stronce ;)

najlepszy pomysł to częste sprzątanie ;) a do tego dyfuzory zapachowe w każdym pomieszczeniu.

Gość No 5
Dla mnie najtańszym rozwiązaniem jest aromatyzer ultradźwiękowy Jasmine + naturalne olejki. Wydajesz co prawda 200 zl, ale raz, a póżniej dokupujesz tylko olejki, które nie są drogie. Wygląda bardzo designersko i że się tak wyrażę ma zasięg większy niż świeczka ;-) u mnie całe mieszkanie a to 47m2!

Gość Lapeczka
Możemy np. wlasnie zapalic wklady zapachowe od Kringle Candle. Są super, serio. Zapach się unosi długo

Gość Mała_Mimi
Żeby w domu ładnie pachniało można zapalić świeczki zapachowe, albo użyć np. kominka zapachowego z olejkami. Najlepszy efekt jest gdy mamy kilka takich kominków. Fajne i tanie znalazłam na www.homus.pl

Gość gość
Ja kupuje olejek zapachowy ok 5 zł za buteleczke w kwiaciarni zapachow jest full,kilka kropel zimą na kaloryfer,a latem np na zarowke przy lampce lub lampie,,,po minucie w całym domu piękny zapach.wystarcza na bardzo długo

Gość gość
wosk/tarta yankee candle. przrcudne zapachy niektore np swiezo wypranuch recznikow. zapachy trwale i wystarczaja na kilka palen. do tego kominek wkruszasz wosk i podpalasz i pachnie....

Gość grooobi
podoba mi się ten pomysł ze świecami kringle :)