Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to3tylko3ja3

klasa humanistyczna a matura z chemii i matmy

Polecane posty

Gość to3tylko3ja3

i co zrobić? jestem w klasie humanistycznej a chce zdawać mature z matmy i chemii. nie wiem jeszcze co na podstawie a co na rozsz. dopiero teraz sie obudziłam a w tym roku mam mature. z oby dwóch przedmiotów zawsze miałam 5 ale jak wiadomo w klasie hum materiał jest bardziej ograniczony. nie wiem czy zdawać roz matme czy chemie? musze zdać dwa. nie wiem czy zdążę. i z czego jest prościej na rozsz? pomocy

Gość bvcxe
już po tobie . 5 w humanistycznej to jak 1 w matematycznej .

Gość to3tylko3ja3
pewnie tak ale arkusze z podstawy idą mi dobrze. nie wiem tylko czy zdąże na rozsz sie przygotować i nie wiem co prościej wkuć

Gość pikaczu36
dobra wiadomosc- nie zdazysz, chyba ze bedziesz brac codziennie 2 godziny korkow

Gość ale po co wkuwać
:-O wystarczy rozumieć jak masz wkuwać to lepiej zdawaj przedmioty humanistyczne :-O

Gość to3tylko3ja3
korki brać mogę. matme robie 2 razy po 2h ale podstawe. pytam co łatwiej na roz: chemie czy matme

Gość to3tylko3ja3
rozumieć rozumiem :) a ta klasa hum to z przypadku. odmieniło mi sie w liceum :)

Gość pikaczu36
chemia chyba łatwiejsza...ale to tylko moja opinia

Gość dsddsdsfd
ja jestem na językowym i w tym roku się obudziłam-klasa maturalna i zdaje rozszerzone: chemie i biologię...a orlem nie jestem :)

dasz radę, jak zapiszesz się do kogoś dobrego na korki. Do podstawki powinnas dać radę sama się przygotować, ale rozszerzenie to przepaść. POmoc ci się przyda. Ale jak bedziesz codziennie 1godzine poświęcać na matmę to bez problemu się przygotujesz.

Gość to3tylko3ja3
i jak sobie poradzisz z tą chemią i biologią? no właśnie robie powtórzenie z matmy ale na podstawie. zadania dobrze mi idą. ale to tylko podstawa. a musze coś na roz zdać. a chemie w sumie zaczynam od początku wszystko robić bo w hum niewiele miałam. nie wiem czy jest łatwiejsza czy nie.

Gość dsddsdsfd
w sumie od pazdziernika 2 h w tygodniu chemii i 2 h biologii. w szkole tez mam te przedmioty teraz, ale oczywiscie podstawa....musze sie przyznac, ze malo sie ucze, ale musze sie wziac teraz za solidna nauke... i codzienna a nie tylko przed korkami...

Jeśli jesteś niegłupia, to lepiej pisz matmę - niewiele trzeba wiedzieć, tylko sporo rozumieć i potrafić kombinować. Natomiast z chemii jest sporo materiału (na poziom rozszerzony), który musiałabyś nadrobić. I tak zakres materiału na rozszerzoną matmę jest już baaardzo okrojony.

Gość to3tylko3ja3
prawie wszystkie kierunki na politechnice wymagają dwóch przedmiotów. myśle coś o biotechnologii albo o ochronie środowiska

hmmm a gdzie mieszkasz? W Gdańsku na polibudzie jest wymagana tylko matma. Ładne miasto, morze, super klimat. Polecam jako miejsce do studiowania.

biotechnologia i ochrona środowiska, bardzo fajne kierunki ale do studiowania zagranicą, albo za 10 lat w Polsce. Nie ma za bardzo po nich pracy w Polsce. Polecam architekturę, budownictwo, elektrotechnikę, mechanikę i budowe maszyn. lub informatykę.

Gość to3tylko3ja3
łódź