Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SD

Co to osobowość schizoidalna?

Polecane posty

Gość SD

ostatnio miałem badania psychologiczne (przymusowe ), i taka diagnoze mi psotawiono... jestem facetem ale doradzono mi spytac sie jakis kobiet bo lepiej sie na takich rzaczach znaja:)... troche sie tym przestarszylem, bo to brzmi jakbym jakims psycholem byl, a tak sie nie czuje;/

Gość orgazmie wroc
dwie osobowosci.tez to ma:D

Gość mieleko
to znaczy,że dorabiasz sobie własne scenariusze do faktów rzeczywistych,kłocisz się z kims,że było tak i Ty wiesz lepiej,jesteś przekonany że masz rację,chociaż wszyscy wokół Ci mówią,że tak nie jest

Gość SD
jakos jasniej prosze nic nie rozumie z tego co mowicie

Gość SD
heheh mieleko mowisz jakbym jakims swirem byl :)

Gość SD
dziekowa:) juz patrze

Gość veda
Osobowość schizoidalna to zaburzenie osobowości, w którym występuje wzorzec zachowań zdominowany oderwaniem od relacji międzyludzkich i ograniczonym wyrażaniem emocji w kontaktach interpersonalnych. Zaburzenie to jest rzadkie w stosunku do innych zaburzeń osobowości i obejmuje mniej niż 1% populacji, częściej występuje u mężczyzn. Osoby ze schizoidalnym zaburzeniem osobowości (SZO) są aspołeczne, nieśmiałe, introwertyczne i wyjątkowo upośledzone, jeśli chodzi o tworzenie więzi społecznych. Nie czerpią przyjemności z bliskich kontaktów z innymi osobami, jak również z bycia członkiem rodziny. Zwykle nazywane są samotnikami. Podstawową cechą tego zaburzenia jest niezdolność do nawiązywania normalnych związków z innymi osobami.

Gość orgazmie wroc
od patreznia w google Ci sie nie poprawi:D

Gość orgazmie wroc
Osoby ze schizoidalnym zaburzeniem osobowości (SZO) są aspołeczne, nieśmiałe, introwertyczne i wyjątkowo upośledzone, jeśli chodzi o tworzenie więzi społecznych. Nie czerpią przyjemności z bliskich kontaktów z innymi osobami, jak również z bycia członkiem rodziny. Zwykle nazywane są samotnikami. Podstawową cechą tego zaburzenia jest niezdolność do nawiązywania normalnych związków z innymi osobami. i wyjątkowo upośledzone, to juz pojechane po bandzie:(

Gość SD
oki i tak nic z tego nie rozumie:) ale dziekuje pieknie za pomoc... za to mam nadzieje nie zamykaja :)

Gość orgazmie wroc
Sd kiedys dali by ci Zoly dowodzik, a dzis to nic, zwyczajnie chory jestes:P

Gość SD
ale jak chory?? psychicznie?? hehe no co ty po prostu chce sie dowiedziec co mi cwianiaki w papierach napisali

Gość veda
No pojechane bo to jest dość poważne zaburzenie, poza tym u takich osób jest wieksze ryzyko zachorowania na schizofrenię. Na jakiej podstawie ktos wydał taka diagnozę i po co było to badanie. No i czy autor rzeczywiscie ma problemy z nawiazywaniem i utrzymaniem kontaktów z innymi?

Gość veda
Ale to nie jest choroba to ciągle tylko zaburzenie.

Gość SD
bez jaj ale z majonezem - dzieki wielkie, to juz lepiej wyjasnione, oki to juz nie marudze , pozdrowka:)

Gość orgazmie wroc
Sd co ja? to lekarze tak ci napisali:P takie orzeczenie to sam rozumiesz:P ja sobie tylko ideologie doprawiam:classic_cool: przezciez moge

Gość veda
Jeśli sie z tym nie zgadzasz to skonsultuj to z innym psychologiem nic mu o wcześniejszych badaniach nie mówiąc.

Gość orgazmie wroc
veda po co pocieszasz SD??? niech wie, ze jest chorym:D pyta sie na forum, zamiast lekarza:O to mu trzeba wyjasnic, doglebnie:D

Gość bardzo chetna
Sd chetnie bym sie z Toba umówiła. jakie to może byc ekscytujące

Gość SD
jeszcze raz ja, na chwile. z utzrymywaniem i nawiązywianiem kontaktow z ludzmi raczej nie mam problemów, a badanie bylo obowiazkowe , ale o tym nie chce opowiadac nic do chwalenia sie:/

Gość veda
orgazmie wroc - przyznaje rację. Jakis mało rozmowny ten SD - i chyba nie trzeba byc psychologiem aby stwierdzic, że cos jest rzeczywiscie nie tak!!!

Gość bardzo chetna
a takie badania to mozna sobie "samemu zafundowac"? Tak dla swojej wiedzy? zaciekawiliscie mnie :O do kogo trzeba sie udac

Gość orgazmie wroc
veda to nie mialo tak zabrzmiec:( jestes fachowcem w tej kwestii, czy tak tylko cos wiesz na ten temat

Gość veda
psycholog, psychiatra

Gość veda
Nie jestem fachowcem, raczej tak pośrednio kręcę sie w tej dziedzinie