Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

kiedy ubieracie choinke

Polecane posty

w wigilie jak nakazuje tradycja czy wczesniej ? tak mnie naszlo bo patrze sobie a za oknem pada śnieg... :D I czy dzieci wam pomagają w ubieraniu czy raczej robicie to jak one są czyms zajete czy tez spią (glownie chodzi mi o to ze moje zapasy baniek na choinke są ograniczone) :D:D

w wigilię :) my ubieramy a w tym czasie kot \"rozbiera\" z drugiej strony :D

eric :D:D:D no jak u mojej babki :D ona tez nigdy nie ubiera ubrala raz z 30 lat temu a teraz tylko po siwetach wynosi na strych a potem znosi i odkurza buhahahaha :D:D:D kurcze tak mnie naszlo ... jakie sie ma z wiekiem inne spojrzenie na świat. Moja corcia stoi przy drzwiach balkonowych i piszczy z zachwytu... a ja sobie myśle ze mam letnie opony i znów kasa pójdzie... ech...

Gość błogosławiona dziewica
dzień przed wigilią. moje koty są wtedy bardziej szczęśliwe niż my ;)

ja ją trzymam w pokoju! :) W sierpniu uznałam że już się na strych nie opłaca wynosić. Koło września łańcuch lampek przestał świecić, musze go sprawdzić.

Gość ciocia dobrarada
ja we wigilię rano;)

Gość miaaa...23
Ja ubieram w połowie grudnia :) To nasze pierwsze święta razem (nie w mieszkaniu rodziców) i już się nie mogę doczekać :)

Poziomka - mam nadzieję, że na te świeta zaopatrzyłaś się w plastikowe bombki :D

Meaa- hehe kot pomaga jak widzę:) Chciałam ci przy okazji życzyć szczęśliwego rozwiązania:) My ubieramy w wigilię. Tzn mąż wiesza lampki a syn bombki- ja nie ruszam palcem:P

ja sie w wigilie z tym wszystkim nie wyrobie. Chyba bedziemy musieli pomyślec o tym przed świetami. Już widze jak Mania urządza sobie konkurs "ktora bańka poleci najdalej" :D:D:D

u mnie w domu rodzinnym w Wigilię rano. ale jak teraz mieszkałam z narzeczonym na wynajmowanym mieszkaniu i na święta każdy wracał do swojego rodzinnego to ubieraliśmy w naszym na jakiś tydzień przed świętami, zeby choć troszkę się nia wspólnie nacieszyć. w tym roku po raz pierwszy spędzimy święta razem, Ja, On i Nasz Synek u mnie w domu rodzinnym :)

my ubieramy parę dni przed wigilią katolicką, ale u nas święta trwają praktycznie przez cały grudzień :) nie obchodzimy świąt stricte katolickich, ale w szczegóły nie będę wnikała.

mała_agatka tobie też szczęśliwego rozwiązania:)) kurcże zazdroszczę wam dziewczyny- ja jeszcze 2 miesiące sobie poczekam:)

zawsze w wigilię z córeczką:)A bombki mam póki co plastikowe jak pingpongi wiec chociaż problem zbicia mam z głowy.Mała ubiera,ja potem poprawiam co nieco jak nie widzi i jest super:)

EmiBaby99 dziękuję bardzo :D ale za to będziesz miała Wigilię z brzuszkiem :) zawsze o tym marzyłam, ale jakoś nie wyszło i będę miała z maluszkiem :D

a macie gotowe ozdoby i wysmakowany styl czy szalejeci z jablkami, orzechami i lancuchami z bibuly?

mała_agatka no tak:) mąż się nawet śmiał jak go pytałam co mu kupić pod choinkę, że mam sobie tylko kokardę wokół brzucha zawiązać i się sama pod choinką położyć:P

meaaa - dokładnie , nie mam ani jednej szklanej :) Mysle ze szkoda by było :) A moj kot to z natury terrorysta...

Gość błogosławiona dziewica
co to z frajda jak chociaż jedna bombka nie spadnie i nie tłucze się. mam dwa koty i wiem już, że mam nie obwieszać szklanymi od dołu, więc tam plastikowe ok, ale u góry choinki jak najbardziej szklane i to dużo.

MaMani my pozwalamy naszemu synowi decydować co powiesi na choinkę. On robi łańcuchy z bibuły i wiesza cukierki i inne rzeczy:) Może kiedyś jak dzieci będą starsze to sobie ubiorę choinkę tak jak ja chcę- ale póki co nasza jest piękna:)

hejcia Ubieram w Wigilie tak nauczyła mnie mama i tak zostało choć mnie to czasami kiedyś denerwowało że tak niby póżno,wcześniej to ubierają w galeriach handlowych, w wigilie zostaje mi tylko sałatka i stół do ozdoby i choinka

no to teraz mam pytanko. macie jakiś sprawdzony przepis na pierniczki tylko takie zeby mozna bylo zrobic z nich ozdoby na choinke aniolki gwiazdki itd. mam fajne foremki do ciastek tylko jeszcze nie udalo mi sie ciastek zrobic bo zawsze masa za rzadka albo za gesta albo dupiana i peka...