Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkkg

TERMIN SIERPIEŃ 2009!!!

Polecane posty

witam nowe sierpniowki, ja od samego rana sprzatam, piore i wogole nosi mnie nie moge usiedziec ..... co do biustu to moj jak byl maly tak pozostal ( B) i sie chyba nie zapowiada zeby urosl stal sie tylko taki pelniejszy i strasznie mi zyly na nim widac takie brzydkie, wzrostu mam 168 i przed ciaza wazylam 62 kg, teraz moja waga tak dziwnie sie wacha (mimo tego ze jem i to duzo nawet bardzo) raz 64 potem 61 teraz znowu 62, w czwartek mam wizyte u lekarza i mam nadzieje ze malenstwo pokaze co ma miedzy nozkami, tak bardzo bym juz chciala wiedziec, mam pytanko a czy wy mialyscie jakies przeczucia co do plci dzidzi i czy one sie wam potwierdzily????????? bo ja od poczatku ciazy to mam wrazenie ze to ON i tak powoli sie juz na to nastawilam :)

Witam nową koleżankę :) nie wiem, jak u mnie z wymiarami, ale na końcu USG są jakieś oznaczenia i każde podaje inny termin porodu... wahają się o jakieś 2-3 tygodnie. W kartę przy połówkowym lekarz wpisał jeden z nich - 26 lipiec. a z tym odralnianiem to sa cyrki. My też mamy działkę poza granicami miasta, ale okazało się, że jak jest plan zagospodarowania, to nie trzeba odralniać, bo działka z założenia jest już przeznaczona na cele mieszkaniowe. Może u Was też jest plan...? a jeszcze wrócę do konstrukcji. Dom z bali - jak najbardziej. Dom na szkielecie drewnianym z jakąś izolacją - beznadzieja sprawa (ostatnio oglądałam taki dom).

***Pyza- ja miałam czujki na chłopca i ponoć mamy go miec, ale teraz coś mi się w głowie zmienia na dziewczynkę, zobaczymy na nastepnym usg początkiem kwietnia

Hej! Po chwilowej nieobecności (bo dostałam info od męża że będę miała teściową na obiedzie więc ekspresowe sprzątanie urządziłam) powracam. Co do wagi to u mnie zapowiada się na sporawy przyrost bo przed zajściem w ciążę przy wzroście 170 cm ważyłam 51 kg czyli miałam niedowagę :( Niestety tak się stało po pierwszej ciąży-waga sama mi spadła bo zawsze ważyłam 56 kg. Wyczytałam w necie, że właśnie kobieta z niedowagą sprzed ciąży szybciej obrasta w tłuszczyk no i tych kilogramów można się spodziewać więcej....:( Wcale mnie to nie cieszy...

Monika 26sz po USG lekarz powinien dać Ci kartkę z opisem badania i wszystkimi wymiarami dzidziusia. Upomnij się następnym razem. Ja tez miałam zwykle USG 2D. A teraz się zastanawiam czy iść na normalne czy 4D. Iwoneczka nasza działka jest dokładnie w Krępcu, ale powiem Ci szczerze, że nie jesteśmy do końca zadowoleni z jej walorów krajobrazowych - płaski teren, w przyszłości będzie tam dom przy domu. Kupiliśmy ją ze względu na atrakcyjną cenę - czyli okazja. Teraz zastanawiamy się, czy by jej nie sprzedać jak już będzie odrolniona i nie kupić czegoś innego. Mi się marzy bardziej dziewicza działka, jakiś lasek itp. Ale zobaczymy jak to będzie. Nilli my nie mamy żadnych planów zagospodarowania tej działki, więc chyba pozostaje nam czekać, wertowałam internet i nic nie znalazłam. Mąż tez sie próbował coś dowiadywać. Podobno musi minąć jakiś czas, zanim ustawa wejdzie w życie, więc ciągle czekamy. Zresztą to wszystko trochę jest dla mnie pokręcone jak dla mnie.

Asica, to nie tak. Kobeta z mniejszym BMI może sobie pozwolić na więcej kilogramów i potem szybciej wrócić do poprzedniej wagi, natomiast kobiety z wyższym BMI powinny bardziej uważać i wskazane jest, aby przytyły mniej, niż kobiety z BMI mniejszym :)

Zapytajcie o plan zagospodarowania w urzędzie gminy właściwym dla położenia Waszej działki. Jeśli nie ma planu, to trzeba odralniać, ale tylko ściśle pod dom, żeby zbyt wiele podatku nie płacić :P

...Witojcie Kluseczki...:) ...Nareszcie dotarałam do końca ufff Waszych wypowiedzi...a tylko weekendzik mnie nie było :) ...Pikle i Nilli witajcie wśród moich znajomych na n-k ;)...Pikle a widzisz jaka sprytna jestem, znalazłam Cię, dobry ze mnie szpieg ;) Karrrramba...;) ...Witam także nowe Dziołszki na forum, fajnie u nas jest...jest co poczytac ;) ...Co do mojej wagi to kurka dziś wchodzę na wage a tu 70kilo...nieźle się posuwam do przodu...hehe, a w środe u ginki na wizycie było 69 :)...przed ciąża ważyłam 63-64 kilo , mam 166cm. wzrostu...:) Cycuszki mam pełniejsze,ale w stare staniki się mieszczą ;) Do 3 miesiąca bardzo mnie bolały a potem przestały i teraz już nie bolą :) ...kochany Mężuś przy porodzie jak najbardziej na plus...chce zeby był przy mnie...on też chce :)...najbliżsi gości po porodzie, czemu nie :) :) :) ale tylko popatrzec :) ...............................Szkoda że już po łikendzie tak lubię łikendy, byle do następnego :)

Co do mojej wagi to jakieś 4 kilo na plusie. Nie wiem dokładnie, bo nie kontrolowałam sie specjalnie przed ciążą. Wydaje mi się, że ważyłam 54 kilo. Wzrostu mam 164 cm. Teraz waga waha się 57 - 58 kg, wiadomo - wieczorem bliżej 58. Ale chyba póki co, te kilogramy poszły w brzuszek i piersi - z niewielkiego C skoczyłam na D. Powiem wam szczerze, że się obawiałam, że będzie z tym gorzej, że szybko będę przybierać na wadze. Moja mama przytyła ze mną ponad 20 kg, teściowa 30 kg przy niskim wzroście. Ja staram się zdrowo odżywiać, jem sporo warzyw, do słodyczy jakoś mnie specjalnie nie ciągnie (z małymi wyjątkami :) mam sporo energii i staram się ruszać, jeżdżę sobie na rowerku treningowym wieczorami

Nilli, dzięki za wyprowadzenie z błędu. Obyś miała rację z tym dochodzeniem do siebie po ciąży w moim przypadku :)

Czesc Asica...wpisz się do tabelki ;) Nick.........Miejscowość......Wi ek.....T.porodu....Płeć .dziecka/imię GaGa_..........UK................29l......19.07.09.....? ./Natalia?Szymon! kiteczek999999999..wlkp.....27l.......30.07.09........ .?............? Jogi11.........śląsk..............23.........30.07.09... ...Tymon/Hanna....? monika1987..śląsk/małopolska..21......31.07.09.......... synek Franio Alidżi..........śląsk..............29l........02-05.08.0 9.....?..?..?........ Majka15181...Glogów...........27l.......04.08.09........ ..?...........? NiLLi.......Ostrów Wlkp.........22l.......05.08.09........?....../....?..... Iwoneczka...lubelskie...........30l.......05.08.09...... ?.............? kapucha171...Pomorskie......19l.......05.08.09......... ?Zuzia lub Eryk lolcia26.........UK...........................06.08.09.. .......syn/antoś? Pikle.....Warszawa..............28l.......12-14.08...... ..?/Maria lub Jan Koteczek19833..świętoszów..25l......13.08.09.........cór cia Maja Bebe B.............................27l........14.08.09.........?. ...........? Marzenie1508..warszawa..31l..15.08.09.syn Mikołaj/Wojtek/Bartek Asiaaaaa......Sosnowiec_Gwda.....22l...16.08.09... ....?...Paweł-Zuza anytram........Kołobrzeg......26l.......17.08.09.....?. ...Zuzia/Szymon Agula125....Janów Lubelski....29l......17.08.09.... ......?.... .........?.. Figlarna.....Gdańsk........................17.08.09..... .....?.............? Sympatyczna79...Wrocław....29........19.08.09...Julianna /Mateusz issima.............Pomorze......26l.........20.08.09.... . ....?.............? Tupa80.........Katowice........29l........21.08.09...... ....?.............? małaHPW........Bytom..........24l.......21.08.09..... ....?............?.... RedHairMama....Łódź..........29........24.08.09......Ani ela / Julian.... nici1980...Janów Lubelski...29l....24-31.08.09...?...Nicola/Olivier freckled11....Chorzów.......27l.........26.08.09........ .?........?........ Monika26sz..Koło ...............26.......28.8.09...........?............?.... kropelkaaaa........Paryż.......27.......28.08.09....?..N atalia/Mateusz Kamila19_2908...Wwa....19....29.08.09.......syn...Maksym ilian/Jakub zelka_86.....Lublin........................03.09.09..... .....?..........?.. Sylwinka25....Jarocin...........25.......18.09.09....... ..?............

Korulka - też jeżdżę na rowerku. Teraz miałam małą przerwę przez remont, ale za tydzień wreszcie korzystam z mojgo L4, które mam już od 1,5 miesiąca i zaczynam znów trenować :) a ze słodkiego mi się chce tylko rzeczy czekoladowych - najlepiej gorzka czekolada. ale mi dzidziak w brzuszku szaleje :P

Ja jak dzisiajwazłam na wagę to równe 5kg na plusie. Wcześniej 48,8 - dzisiaj 53,8 :P

Nick.........Miejscowość......Wi ek.....T.porodu....Płeć .dziecka/imię GaGa_..........UK................29l......19.07.09.....? ./Natalia?Szymon! kiteczek999999999..wlkp.....27l.......30.07.09........ .?............? Jogi11.........śląsk..............23.........30.07.09... ...Tymon/Hanna....? monika1987..śląsk/małopolska..21......31.07.09.......... synek Franio Alidżi..........śląsk..............29l........02-05.08.0 9.....?..?..?........ Majka15181...Glogów...........27l.......04.08.09........ ..?...........? NiLLi.......Ostrów Wlkp.........22l.......05.08.09..........synek Rafał Iwoneczka...lubelskie...........30l.......05.08.09...... ?.............? kapucha171...Pomorskie......19l.......05.08.09......... ?Zuzia lub Eryk lolcia26.........UK...........................06.08.09.. .......syn/antoś? Pikle.....Warszawa..............28l.......12-14.08...... ..?/Maria lub Jan Koteczek19833..świętoszów..25l......13.08.09.........cór cia Maja Bebe B.............................27l........14.08.09.........?. ...........? Marzenie1508..warszawa..31l..15.08.09.syn Mikołaj/Wojtek/Bartek Asiaaaaa......Sosnowiec_Gwda.....22l...16.08.09... ....?...Paweł-Zuza anytram........Kołobrzeg......26l.......17.08.09.....?. ...Zuzia/Szymon Agula125....Janów Lubelski....29l......17.08.09.... ......?.... .........?.. Figlarna.....Gdańsk........................17.08.09..... .....?.............? Sympatyczna79...Wrocław....29........19.08.09...Julianna /Mateusz issima.............Pomorze......26l.........20.08.09.... . ....?.............? Tupa80.........Katowice........29l........21.08.09...... ....?.............? małaHPW........Bytom..........24l.......21.08.09..... ....?............?.... RedHairMama....Łódź..........29........24.08.09......Ani ela / Julian.... nici1980...Janów Lubelski...29l....24-31.08.09...?...Nicola/Olivier freckled11....Chorzów.......27l.........26.08.09........ .?........?........ Monika26sz..Koło ...............26.......28.8.09...........?............?.... kropelkaaaa........Paryż.......27.......28.08.09....?..N atalia/Mateusz Kamila19_2908...Wwa....19....29.08.09.......syn...Maksym ilian/Jakub zelka_86.....Lublin........................03.09.09..... .....?..........?.. Sylwinka25....Jarocin...........25.......18.09.09....... ..?............

Korulka Ty też się wpisz do tabelki patrz strona wcześniej ;) ...Ale w Katowicach pogoda jest o dupke rozbic :( ...Ja jak zwykle wchodzę na forum kiedy nikt nie prowadzi żadnej dyskusji :( mam pecha...:( ...Mam pytanko które dziewczyny w tym tygodniu mają USG ? miłego poniedziałkowego dnia :)

...Ups...Nilli ją przeniosła na tą stronę...to dobrze :)

Witam nowe forumowiczki, Nilli widzę w tabelce, że jednak Rafał ma być, Tupa ja ide na USG 4D we wtorek 31.03 już się doczekać nie mogę, dogladam was dzisiaj z doskoku bo sprzatanie sobie urzadziłam w sobote umyłam okno to od wczoraj leje, zgodnie z zasadą chcesz żeby popadało umyj okna. Tupa musimy się kiedys umówić w Ikei na jakieś zakupy dla dzieciaczków albo chcoiaż na kawe i ciacho za 3 zeta.

Alidżi - dałam mężowi zdecydować. zreszta Rafał też mi się podoba ;) Cieszył się jak dziecko, że się zgodziłam :P u mnie też pogoda badziewna niestety...

alidzi ja tez ide na usg 4D we wtorek 31.03 i mam nadzieje ze wkoncu na 100%bede wiedzie czy bedzie synek

...Alidżi fajnie by było się umówic...pogadac...kurka tylko że ja tak strasznie daleko mieszkam od Ikei - na samym końcu Katowic prawie pod Tychami...a Ty w której częsci Sosnowca mieszkasz? Może kiedys jak będe u teściów na Syberce(mąż mnie autem zawiezie, bo pracuje w Sosnowcu) i będzie cieplej to się umówimy ;) ...31-szy już za tydzień, fajnie się masz :) a ja dopiero 15 kwietnia na połówkowe :( ...Nilli bardzo sliczne imię Rafał gdyby mój mężus tak nie miał na imię synuś też by miał Rafał- chyba że mu damy Rafał junior ;)

uff, spacerek miałam. między śniegiem a deszczem się wyrobiłam:P Nilli - tu na kresach to prawie nigdzie nie ma planu zagospodarowania i prawia na 99% na czuja można powiedzieć, że pewnie będzie staranie się o warunki przed pozwoleniem. choć Mełgiew do dość bogata gmina - może faktycznie warto przedzwonić. korulka - nowy krepiec tez znam, jeździlismy tam na rowerkach, bo my koło Kaufa mieszkaliśmy. faktycznie tam płasko i tak sobie, czasem nawet widoki na linie napowietrzne się trafiają... ale pod względem potomstwa będzie gut - wszystkie najpotrzebniejsze rzeczy: szkoły, przedszkola i szpital są. my wile miejsc zwiedziliśmy i jednak opcja domek pod lasem na odludziu kusi - tylko rozsądek zwycięża jak dziecko w drodze. przynajmniej u mnie;) i cenię sobie wybór innej mieściny, ale też ze szkoła, przedszkolem... choć mam i znajomych co uparcie dążą do zaszycia się w szczerym polu - jak kto woli! i ja mam się umawiać na usg w tym tygodniu - może na sobotę, a jak się nie da to w przyszłym - doczekać się nie mogę:)

ja mam 1. kwietnia :P mam nadzieję, że dzidziak nie zrobi psikusa i nie okaże się być dziewczynką :P :P :P

...ja chodze na zwykle 2D , jestem tradycjonalistką ;) hehe...:)

Ja mieszkam bliżej Dąbrowy Górniczej, a ty faktycznie daleko w tych Katosach, ja się w zasadzie tylko autem poruszam wiec dla mnie nie ma problemu, jakby co to na NK się kiedyś zgadamy.

Kapucha, nie wiem, bo nie miałam i nie będę mieć :) zwykłe mi starcza :)

czesc Dziewczyny,wlasnie skonczylam was czytac,zeszlo mi prawie 2 godziny,a tez nie bylo mnie przez wekkend,u mnie dzis pochmurno,ale nie zimno,dziwna ta pogoda,raz slonce i prawie 20 a teraz pochmurno i 10,ale moze przyjdzie w koncu prawdziwa wiosna:)))Co do wekkendu,to bylismy z mezem na zakupach,kupilismy jeszcze troche ciuszkow na 56 i mysle ze chyba starczy,mam 4 pajacyki,kaftanik +spioszki,dresik bawelniany i dresik z aksamitu i 5 sztuk body, wiecej na 56 nie kupuje,poza tym kupilam na 62 i w gore ,no i troche rzeczy do dziecinnego pokoiku w Ikei,teraz zastanawiamy sie nad kolorem scian:)))skoro dodatki juz mamy:)))Co do porodu rodzinnego to moj mezus jeszcze przed ciaza ciagle powtarzal,ze nie pojdzie nigdy w zyciu,a teraz zdeklarowal,ze idzie na 100%,nie wiem co mu sie stalo,haha.Chrzestnych mamy tez juz raczej wybranych,bo nie trzeba bylo daleko szukac,beda nimi moj brat i meza siostra,no chyba ze meza siostra nie zechce,co by mnie raczej ucieszylo,bo bierzemy ja raczej dlatego ze tak wypada:((