Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zarkaaa

Czy noszenie wkładek hig.jest zdrowe?

Polecane posty

Gość Zarkaaa

Ginekolodzy to podobno odradzają a jaka jest Wasza opinia?.już sama nie wiem..

Gość szkoda czasu daj se siana
o tak :O

Gość ekllerka
co ty pierniczysz dlaczego ma byc nie zdrowe :D wlasnie ze zdrowe i higieniczne

Gość Zarkaaa
Jeśli to takie zdrowe to dlaczego ginekolodzy mają inne zdanie na ten temat

Gość anabell.....
no ja nie wiem czy takie zdrowe też tak myslałam i nosiłam czesto te zapachowe i zauwazyłam ze mam lekkie upławy, jak przestałam nosic to mi przeszło

Gość anabell.....
no ja tez sie dziwiłam, bo bardzo lubiłam je nosic, tak fajnie pachna, ale co ja moge ze zaraz po zaprzestaniu upławy znikneły. ale kazdy jest inny. niektórym szkodzi noszenie stringów, albo niebawełnianej bieliznym niektórym nie

Gość jkooi
od wkładek z miesc intymnych niemiło czuć już wole ubrudzić majtki jak nosić wkładki- muszelka się zaparza chyba czekamy na nagłą niespodziewana przyjemnośc i wolimy miec czysciutkie majteczki ale i tak fetorek na skórze zostaje :P

Tampony - środki ochrony osobistej - też nie są wolne od trucizn, dioksyn i furanów. Chociaż szwedzcy naukowcy uważają, że one nie mogą się przedostawać do organizmu, to jednak wielu sądzi, że istnieje związek między obecnością dioksyn w tamponach z przypadkami raka macicy. Tampony i podpaski nie są sterylizowane. Część z nich nadal bielona jest chlorem, przez co stykają się z dioksynami i tysiącami innych związków chemicznych. Tampony produkowane w USA, Australii, Kanadzie i Nowej Zelandii, a także w Wielkiej Brytanii mają na opakowaniu ostrzeżenie przed TSS: Tampons are associated with Toxic Shock Syndrome (Stosowanie tamponów związane jest z możliwością wystąpienia Syndromu Szoku Toksycznego). TSS jest rzadką chorobą, ale może prowadzić do śmierci. Kilkanaście kobiet zmarło w Wielkiej Brytanii z powodu TSS, a ponad sto musiało z jego powodu przebywać dłuższy czas w szpitalu. Niektóre przypłaciły TSS nekrozą palców dłoni i stóp. http://zb.eco.pl/bzb/25/czlowiek.htm

Gość seretka
ja jestem bardzo delikatna w miejscach intymnych i tampony tylko od wielkiego dzwonu - bardzo żle na nie reaguje a od wkładek od razu zmienia sie zapch - smrodek czyli organizm wie co dla niego dobre a ogłuszacze w postaci zapachowych wkładek to niec innego ale droga do zrujnowania naturalnej flory, póki dziewczyny młode ok ale za kilka lat bedą tragiczne skutki

Gość bezpieczne są
wkładki oddychające, bez folii i dodatków zapachowych.

Gość jadzia co ludziom zawadza
A ja wlasnie lubie podpaski bo moge je zmieniac pare razy w ciagu dnia dzieki czemu przez caly dzien czuje sie swiezo.

Gość milusiaaaaaaa
ja tez zauwazylam jak nosilam w ostatni dzien okresu tak na wszelki wypadek gdyby cos to mialam jakies uplawy i ten okres jakby sie zawsze przeciagal a jak nie nosze wkladek to jest ok

Gość jak moozna
jak możne NIE nosić wkładek? to bardzo niehigieniczne!!

Gość alessss
ja kiedyś nosiłam namietnie, ale często miałam jakieś podrażnienia póżniej zaczęły sie infekcje, odkąd nie nosze od roku nic sie nie dzieje, posłuchałam lekarza i pomogło więc wkładkom mówie stanowcze NIE ( no nieraz sie zdarzy pod koniec okresu)