Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ameba szkodliwa dla zdrowia

dlaczego ludzie w 19-20 wieku płodzili po 8-10 dzieci a teraz decydują się tylk

Polecane posty

Gość ameba szkodliwa dla zdrowia

o na 1 lub 2?

Gość wronaaaa
bo nie było gumek

Gość nerwiczka
a skad kase maja wziasc jak panstwo tak czy inaczej olewa takie rodziny dajac im ewentualnie ochlapy??? nie ma zaplecza socjalnego dla rodzin wielodzietnych, nie mowie juz o tym ze maja brac wszystko za darmo ale np gdyby przedszkola byly darmow jak w anglii rodzice mogliby isc do pracy

Gość oddaj go spowrotem
bo medycyna stała na takim poziomie, że nikt nie miał pojęcia o jakiejkolwiek antykoncepcji. Rosyjska ruletka :)

Gość To jesttt
antykoncepcja nie była tak powszechna jak dziś umieralność wśród noworodków i niemowląt była wyższa

Gość nerwiczka
nie teraz ludzi poprostu na dzieci nie stac i tyle!! ja mam jedno d zidzi i to mi wsyatrczy bo nawet mnie na to dziecko nie stac a co dopiero mowiac o 8 czy 10

Gość malinowa wrozka
- wieksza swiadomosc i wiecej dostepnych metod antykoncepcji - brak pieniedzy, - wygodnictwo, dziecmi trzeba sie opiekowac, poswiecac im czas i pieniadze - wieksza przezywalnosc, zakladam ze jesli mam 2 dzieci to dozyja one starosci i kiedys sie mna zaopiekuja, kiedys, ze wzgledu na niedostepnosc lekow, brak opieki medycznej, ciezsze warunki pracy itd ludzie zyli krocej, byla wieksza umieralnosc noworodkow - wiecej dzieci to wiecej rak do pracy, teraz dzieci sie ucza, studiuja, sa inwestycja a nie zrodlem zysku

Gość nie popadajmy w przesadę
w poprzednim wieku, byli dziecioroby i aktuanie też są. Największy idiotyzm, który był lansowany w XX wieku, Bóg dał dzieci to i da na dzieci. Kupa bachorów i kupa biedy, kto pochodzi z rodziny wielodzietnej, ma najwyżej dwoje dzieci, ale nieopanowane dziecioroby, potrafią natrzaskać , ilości zatrważające, po to by zasilić domy dziecka....